Wat beteken … ‘n waagstukontwikkelingsbestuurder?

Postitel: Senior Venture Development Manager

Naam: Konstantin Kugler

Ouderdom: 31

Onderwys: Master of Science in Management, Universiteit van Mannheim

Maatskappy: Fineway

Wat doen jy?

Sedert Oktober 2017 was ek deel van die onderneming vir die ontwikkeling van ondernemings by Travel-Tech Startup Fineway in München. Saam met hierdie span help ek die twee stigters om Fineway te ontwikkel en baie nou saam te werk.

Elkeen van ons Venture Developers het ‘n spesifieke verantwoordelikheidsgebied, afhangend van hul sterkteprofiel en vorige ervaring. Persoonlik het my fokus byvoorbeeld die afgelope jaar en ‘n half op konseptuele definiëring en opbou van ons tegnologiese platform gefokus. Dit beteken om idees op die witbord in talle sessies met kollegas te konkretiseer, projekte in klein werkpakkette te struktureer en besigheidsvereistes met ons O & O-span te koördineer.

Dit sluit ook die keuse van eksterne tegnologieverskaffers in en implementering van hul oplossings tot ‘n lewendige weergawe. My projekte is altyd dwarsfunksioneel, wat my die geleentheid gee om met kollegas van alle velde saam te werk. Dit het my ‘n baie waardevolle algemene begrip van ons besigheid gegee en baie geleer oor die verskillende spanne. Dit help my natuurlik baie met nuwe projekte.

vertoning

Boonop is ek verantwoordelik vir ons interne strategie en beplanningsproses. Soos baie ander beginners, gebruik ons ​​dit vir u.a. OKR’s (Doelstellings en sleutelresultate) om die onderneming en die spanne kwartaalliks op die volgende mylpale te fokus.

Hoe het u tot hierdie taak gekom?

Ek het etlike jare in bestuurskonsultasie gewerk, waar ek gehelp het om strategiese besluite te vorm en te implementeer in ondernemings uit verskillende bedrywe. Na my spreekure het ek die behoefte gevoel om self ‘n produkidee te bou en meer operasionele verantwoordelikheid te neem.

Op hierdie tydstip het Fineway die geleentheid gehad om te help om die jong onderneming saam met die stigters te vorm – so te sê as ‘n sparring-vennoot – in sy grondbeginsels. Ek was veral gefassineer deur die visie van Fineway en die tegnologiese fokus. Dit is nog steeds een van die belangrikste motiveringspunte vir my vandag.

Watter funksie help jou die meeste in jou alledaagse lewe? Hoekom?

In die algemeen word ‘n goeie dosis ontspanning en stresweerstandigheid aanbeveel. In ‘n jong geselskap gebeur daar baie op een slag en veral baie vinnig. Om dit dop te hou, terug te stap en korrek te prioritiseer, help baie. Nie net ek nie, maar die hele span. Belangrike besluite word die beste geneem met ‘n koel kop.

Die produktiewe hantering van stres het veral sy oorsprong in my vorige aktiwiteit as konsultant. Ek put vandag nog voordeel uit hierdie tyd, aangesien ek in gestruktureerde en analitiese werk daar opgelei het. Hierdie vermoë help my geweldig as dit kom by die oplossing van meer ingewikkelde probleme.

Beskryf so duidelik as moontlik ‘n projek wat u veral beïndruk het

Ons is tans besig met die herontwerp van die UX (gebruikerservaring) van ons ‘Travelbot-gesprek’, wat die kliëntvoorkeure in die beste moontlike eerste reisvoorstel vertaal. Natuurlik is daar verskillende dimensies van relevansie wat met mekaar versoen moet word.

Van die hiërargie en dinamika van die gesprek, tot die nommer en besluitbaarheid, tot die kreatiwiteit en struktuur van die vrae. Dit is altyd belangrik om die gesprek intyds in data-punte te vertaal op ons datawetenskaplike platform met behulp van verskillende masjienleer-algoritmes. Daarom is hierdie projek benewens produkbestuurders (toeristeproduk) en verkoopspersoneel (toeristekliëntediens) ook veral kollegas van die data-wetenskap en die data-ingenieurspan (ingenieursproduk) betrokke.

Wat is die belangrikste vir u in u werk? Wat is die lekkerste?

Dit is vir my uiters lonend om betrokke te wees by die digitalisering van die toerismebedryf en my rol te speel om nuwe tegnologiese geleenthede in al hoe meer toepassingsgebiede te bring. Dit inspireer my altyd en maak dit elke dag lekker. Die direkte uitruil met die bestuurspan en die hoë vlak van individuele verantwoordelikheid vir projekte speel ook ‘n groot rol. Dit motiveer my om regtig projekte na vore te bring.

Terselfdertyd is ek ook ‘n koppelvlak vir die verskillende spanne en kry ek dus insigte in byna alle terreine van die onderneming, wat my bedryfsveld so uiteenlopend en opwindend maak.

My werk is onontbeerlik omdat …

… die aantal en kompleksiteit van nuwe projekte in ‘n aanvang neem vinnig toe in ‘n relatiewe kort tyd. Veral met ‘n ambisieuse visie soos dié van Fineway, is dit dus noodsaaklik om hulpbronne en vaardighede binne die onderneming op te bou wat met ‘n hoë mate van dinamiek in die ondernemingstruktuur gestruktureer kan word en resultaatgerig kan wees.

Gegewe die veelheid van onderwerpe wat parallel ontwikkel, is dit absoluut noodsaaklik vir sukses om dinge dop te hou en op ‘n gefokusde manier te werk. Daarom is dit so belangrik om OKR’s en projekdoelwitte duidelik en herhaaldelik te kommunikeer om alle kollegas in lyn te bring met die strategiese doelstellings.

Boonop kan ek, as ‘n sparring-vennoot vir die besturende direkteure, my eie idees bydra, maar ook ander idees bevraagteken en my siening van dinge aanbied. Soms is dit baie belangrik om nie spoedige besluite te neem wat later minder as optimaal blyk te wees nie.

As u nie ‘n Senior Venture Development Manager was nie, wat sou u wees?

Ek sou waarskynlik aan die beleggerskant beland het in waagkapitaal (VC) of private equity (PE). Hier is die manier van dink en werk ook baie ondernemend en veelsydig. U bou nie ‘n onderneming direk nie, maar leer baie interessante ondernemingspersoonlikhede en innoverende sakemodelle ken, wat ook op die langtermyn baie opwindend is.

U sal dalk ook hierin belangstel: Wat doen ‘n klantontleder?

Laat 'n boodskap

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Verpligte velde word met * aangedui