Byna elke tweede onderneming wil meer in die digitale kantoor belê

Volgens Duitse maatskappye is die pad na die digitale kantoor ongeveer die helfte gedoen. Dit word getoon deur die Digital Office Index 2018 – ‘n verteenwoordigende opname onder 1 106 ondernemings van 20 werknemers van die digitale vereniging Bitkom. Gevra vir hul selfbeeld, noem die ondernemings vandag die digitalisering van hul kantoor- en administratiewe prosesse op ‘n skaal van 1 tot 10 op 5.3.

Hoe groter ‘n onderneming, hoe meer digitaal voel dit op kantoor. Die klein ondernemings met 20 tot 99 werknemers het byvoorbeeld vyf punte uit tien moontlike beoordeel, ondernemings met tussen 100 en 499 werknemers het 5,5 gehad en die groot maatskappye met 500 werknemers en meer met 5,7. Wat die digitale kantoor betref, is die meganiese en plantingenieursektor die beste geposisioneer met ‘n waarde van 5,6. Hulpprogramme en afvalverwyderingsmaatskappye daarenteen het nog nie eers halfpad deur die reis opgedaag nie. “Die helfte van die manier is bereik, maar dit moet nie geïsoleerde oplossings vir individuele afdelings wees nie. Die doel is die papierlose onderneming 4.0,” sê Nils Britze, Bitkom-speaker Digital Business Processes.

Oor vyf jaar het ondernemings in terme van digitale kantoor gemiddeld slegs sewe opgedaag. 45 persent van die ondernemings wil meer geld in hul hande neem. 51 persent van die groot maatskappye is. Aan die ander kant glo 17 persent van die ondernemings dat hul beleggings in die digitalisering van kantoor- en administratiewe prosesse selfs sal daal. Elke derde maatskappy sê dat die beleggings onveranderd bly.

vertoning

Digitale kantoor status quo belegging
(Beeld: Bitkom Research)

Die digitale kantoor betaal goed

Die evaluering van die gebruik van digitale kantooroplossings spreek vanself: 72 persent van die ondernemings wat digitale oplossings in die kantoor gebruik, sê dat die prestasie van interne kantoor- en administrasieprosesse sedert die bekendstelling toegeneem het. Outomatisering het ook toegeneem, wat 69 persent van die ondernemings beteken, asook voldoening aan riglyne vir nakoming, klanttevredenheid, deursigtigheid en datasekuriteit. “Dit is billik om te sê dat die maatskappye wat in die digitalisering van hul sakeprosesse belê, ‘n mededingende voordeel van die huis het as diegene wat dit nie doen nie, en beleggings betaal goed, soos die meeste maatskappye wat op digitale kantooroplossings staatmaak,” sê Britze.

Die antwoorde op die vraag “Hoe beoordeel u die huidige stand (en oor vyf jaar) van die digitalisering van u onderneming in kantoor- en administratiewe prosesse op ‘n skaal van 1 tot 10”, kan hier gevind word:

  • Selfassessering Vandag
  • Selfbeeld oggend

Benchmark Bitkom Digital Office-indeks

Hoe digitaal hul onderneming reeds opgerig is, kan bestuurders nou ook in die maatstaf teen die Bitkom Digital Office-indeks agterkom. Deur ‘n vraelys in te vul, sal hulle hul maatskappy se Digital Office Index-telling ontvang en dit vergelyk met die gemiddelde telling van alle ondervraagde ondernemings, maatskappye in u industrie en maatskappye van dieselfde grootte. Maatskappye kry dus inligting oor hoe hulle vergelyk word met ander in die individuele gebiede, maar ook wat hulle kan doen om nog beter te word.

Smart Country Konvensie

Belangstellendes kan hulself op 22 November in Berlyn inlig oor die Bitkom vir die tweede keer georganiseerde ‘Digital Office Conference’ oor die belangrikste tendense rondom die digitale kantoor. Dit handel oor die onderwerpe van werk 4.0, die digitalisering van klantediens, die digitalisering van finansiële prosesse en die digitalisering van administratiewe prosesse (eAkte). Die Digital Office-konferensie 2018 word gehou as ‘n onafhanklike geleentheid binne die raamwerk van die Smart Country-konvensie in die CityCube Berlyn. Terselfdertyd kry die deelnemers die geleentheid om van 20 tot 22 November alles wat hulle benodig om die openbare sektor te digitaliseer op een plek te leer. Die Smart Country Convention Ticket bied u gratis toegang tot die Digital Office-konferensie.

Metodologiese opmerking: Die inligting is gebaseer op die Bitkom Digital Office Index 2018, ‘n verteenwoordigende telefoonondernemingsopname wat deur Bitkom Research namens Bitkom Digital Association gedoen is. Besturende direkteure, bestuurslede en IT-bestuurders is ondervra deur 1 106 ondernemings van alle sektore met ‘n grootte van 20 of meer werknemers in Duitsland.

Ctab-omslaginhoudprent

Die toekoms van werk!

Almal kan vervang word. Of nie? Ondernemings moet nadink. Die LEAD Bookazine 1/2019 toon gevalle vir die suksesvolle handelsmerk van werkgewers en hoe loopbaannetwerke hulle help om op die baan gesien te word. Ook in die tydskrif: ‘n gids vir suksesvolle SEO en die keuse van die regte beïnvloeder.

Bestel nou

Laat 'n boodskap

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Verpligte velde word met * aangedui