10 wenke oor hoe om advertensies korrek te benoem

Die hofsaak rondom die blogger Vreni Frost diskrediteer die invloedryker-toneel. Terwyl ‘n aantal Instagram-sterretjies op die barrikades is, wonder gebruikers op sosiale media hoe hulle moet onderskei tussen die regte en die betaalde opinie van hul mode-, kos- of leefstyl-afgode. Tien punte wat dit vergemaklik.

1. Merk duidelik identifiseerbare advertensies

Die onsekerheid is groot: moet ek slegs betaalde plasings of selfs ‘n persoonlike aanbeveling as ‘n influencer doen? Feit is: sodra ‘n pos ‘n promosietaal, produk-slagspreuke of ‘n duidelike aankoopaanbeveling het, is dit advertensies. Selfs skakels na maatskappye kan adverteer. Dit moet gemerk word – ongeag of die beïnvloeder die produk gekoop het of deur ‘n maatskappy betaal is.

2. Geaffilieerde skakels adverteer ook

Geaffilieerde skakels, dit wil sê skakels na ‘n produk in ‘n aanlynwinkel, word beskou as ‘n aankoopaanbeveling of -advertensie en moet dus ook nagesien word.

vertoning

3. Merk PR-monsters en betaalde poste

As die beïnvloeder ‘n donasie van die onderneming ontvang – geld of ‘n toetsproduk – en die onderneming se produk bewustelik prominent in sy of haar bydraes opneem, is dit adverteer en moet dit gemerk word. Die gebruiker moet net tussen toetsprodukte kan onderskei: het die beïnvloeder self die produk gekoop of gegee? Veral hier is die gevaar van ‘n smaad van verrassende advertensies groot.

4. Selfaankoop is ‘n spesiale geval

Wat is u mening en wat is advertensies? Veral met self-gekoopte produkte, wat die beïnvloeder stel, word dit moeilik om ‘n streep te trek. ‘N Positiewe verbintenis tot ‘n produk is egter nie altyd dieselfde as advertensies wat gemerk moet word nie. Dit geld weer: ‘n duidelike aankoopaanbeveling moet gemerk word, maar as u die produk noem, word dit nie as adverteer beskou nie. Want: u eie positiewe mening is gratis en is nie onderhewig aan etikettering nie.

5. Skakels is (eintlik) geen probleem nie

Skakels na handelsmerke in Instagram-plasings is eintlik geen probleem nie – as die teks nie bevorderlik klink nie. Enigiemand wat ‘n uitrusting pos en ‘Sunny Sunday’ skryf, volgens mediaprokureurs, adverteer nie dat ‘n sakebelang hieruit nie geïdentifiseer kan word nie, maar ‘n skakel met ‘n verkoopspromosie-teks moet geïdentifiseer word.

Die distrikshof in Berlyn het dit egter anders gesien en die skakelfunksie aan ‘n suiwer bemarkingsinstrument verduidelik. Tenoor: Elkeen wat gereeld advertensieplasings maak en ander skakel, het outomaties ‘n sakebelang. Hierdie uitspraak is steeds geldig van geval tot geval – groot Instagram-rekeninge moet veral versigtig wees en verkies om meer as te min te merk totdat ‘n duidelike regspraak geskep word.

6. Bring dit na die punt

Die veiligste variant van etikettering is steeds ‘advertensie’ of ‘advertering’ bo of voor die werklike pos. In Duitssprekende lande moet die advertensiekennisgewing altyd in Duits wees. U kan ook die woord “adverteer” gebruik vir Engelse plasings of plasings wat ‘n internasionale gehoor aanspreek.

Het hom intussen ook gevestig met groot Duitse rekenings om die advertensiemaatstaf te beperk. Daar word byvoorbeeld geskryf “Vertoon omdat handelsmerk” of “Vertoon omdat PR-voorbeeld”. Die gebruiker erken dus dat die produk byvoorbeeld aan mekaar gekoppel is, of beskikbaar gestel is aan die beïnvloeder, maar dat die pos self nie betaal is nie.

7. Hashtags alleen is nie genoeg nie

‘N Advertensie-etiket moet duidelik herkenbaar wees. # Gebruik advertensie of # Advertensie in die middel van ‘n hashtag-wolk word nie toegelaat nie.

8. “Betaalde vennootskap met” is nie van toepassing nie

Sedert 2017 kon beïnvloeders betaalde plasings op die Instagram-plek met handelsmerkinhoud merk. Hier verskyn vir die gebruiker, dan is die lyn “Betaalde vennootskap met …” sigbaar, volgens Instagram word ‘n merk van advertensies moontlik gemaak. Baie min mense weet egter dat die merkopsie ‘Betaalde vennootskap met …’ wat deur Instagram geskep is, nie genoeg is nie. Die staatsmedia-owerhede oorweeg die verwysing na ‘n suiwer data-insamelingsinstrument, maar nie as ‘n voldoende aanduiding van advertensies nie. Kies dus twee keer!

9. Die beïnvloeder is aanspreeklik – en in geval van twyfel ook die kliënt

As ‘n waarskuwing die huis binnedring, is goeie raad duur. Omdat nie net die beïnvloeder aanspreeklik is vir die gebrek aan etikettering nie, kan die kliënt vervolg word. As maatskappye die influencer opdrag gegee het om die advertensiebydraes te plaas, is hulle ook aanspreeklik vir die ontbrekende of verkeerde etikettering van die advertensies. Basies word dit aanbeveel dat maatskappye kontrakte met hul beïnvloeders onderteken, wat duidelik reguleer hoe die samewerking werk – insluitend etikettering en advertensies. Ondernemings moet in die kontrak die etiketteringsverpligting op die beïnvloeders oplê en toestaan ​​dat hy / sy vrygestel word in geval van vals of ontbrekende etikettering. Beïnvloeders moet ook let daarop dat ‘n etikettering deur die kontrak vereis word – sodat onaangename verrassings vermy kan word.

10. Bly kalm in geval van ‘n waarskuwing

As ‘n waarskuwing ontvang is en ‘n ophou-en-stop-brief aangevra word, moet u eers kalm bly en nie onmiddellik reageer nie. Dikwels word poste ook valslik gewaarsku as gevolg van verborge reklame, en ‘n ondertekende verklaring van weglating bring ‘n mens in ‘n groter nood. Hier staan: asem en vra ‘n advokaat!

Tydskrifmodelle lei 400X360

Die nuwe LEAD is hier!

Invloeders is nou deel van alledaagse bemarking. Maar daar is ook talle slaggate wat dikwels tot regsgeskille lei. In die huidige uitgawe van LEAD wys ons hoe ondernemings en beïnvloeders suksesvol saamwerk.

LEAD 02/18 is nou beskikbaar by die kiosk, as ‘n e-vraestel of as ‘n intekening. Besoek #InfluencerMarketing vir meer aanlynverhale oor die onderwerp.

Redakteur se nota: In ‘n vroeëre weergawe van die artikel is die uitspraak van die Landgericht Berlyn (Verw .: 52 O 101/18) nie in ag geneem nie. Ons het punt 5 hierby gevoeg.

Laat 'n boodskap

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Verpligte velde word met * aangedui