Spielwiese KI: Wees lief vir mekaar!

Voel u op dieselfde manier as my kollega Martin?

Kunsmatige intelligensie (AI) en klante-ervaring (CX) – tans heeltemal opgeskeep, maar ook vir baie mense in die hel. Maar: wat beteken dit eintlik voordat die onderwerpe ontaard in generiese gonswoorde waarmee almal half toevallig rondom hulself gaan? Dit wat beide onderwerpe verenig, is ‘n basis van data. En ons het die volgende gonswoord.

Laat ons dus eers die twee terme definieer: as ons oor AI in bemarking praat, handel die besprekings gewoonlik oor die volgende drie gebiede:

  • outomatisering: teikens, mediakoop, verslagdoening of individuele batetoewysing
  • analise: Patroonherkenning b.v. in gebruikersgedrag om voorspellende inkopies in die vorm van gedragsgebaseerde kruisings of afwykings te vind
  • hulpByvoorbeeld, bates bymekaarmaak, beelde afsny, of koppelvlakke aanpas volgens die gebruiker se behoeftes

Klante-ervaring is die ambisie van ‘n handelsmerk om die inhoud vir sy klante ter plaatse en vanlyn so konteks-sensitief, konsekwent en relevant moontlik te implementeer. Benewens die suiwer transaksieproses, is dit belangrik om die klantreis in al sy raakpunte aan te pas by die individuele behoeftes van die kliënt en dit so positief moontlik te maak.

vertoning

Dit gaan nie daaroor om die kliënt so veel as moontlik te bereik nie, maar eerder om dit op te tel waar hy dit wil hê. As ons nou besef dat nuwe kliënte elke dag na die tregter toe kom en almal op ‘n ander plek met verskillende behoeftes op hul kliëntreis is, kan behoorlike verpersoonliking slegs met AI gedoen word.

Analiseer – Handeling – outomatiseer (herhaal).

Daarvoor het ons weer genoeg bates en ‘n eenvormige dataplatform nodig wat 24/7/365 kan meet en speel. Dit beteken dat die perfekte verpersoonliking oor ‘n klantreis slegs werk met ‘n hoëprestasie-batebestuur en ‘n ontledings- en teikenplatform wat net meer meet as net media en dat dit oor alle raakpunte, vanaf webwerf, spraakassistente, video, in- App, noem maar op.

Gedeelde mening wanneer u AI gebruik

Volgens ‘n klein Twitter-peiling gebruik soveel as 16 persent AI aktief in die alledaagse lewe, en 31 persent van die deelnemers was bewus daarvan dat hulle minstens passief AI gebruik – dit wil sê bykans die helfte van die respondente het daagliks kontak met AI. Interessant genoeg het 53 persent van die AI dit nie passief of aktief gebruik nie omdat dit raketwetenskap was. Gegewe die feit dat Twitter, Facebook en YouTube die voer algoritmies sorteer, laat dit jou glimlag. Die ongerapporteerde gebruik van AI is waarskynlik ‘n bietjie hoër as wat baie mense besef.

Dit is egter ook belangrik om die kommer van gebruikers ernstig op te neem: die Royal Society het ondersoek ingestel na waar die vrees vir AI vandaan kan kom. Op eenvoudige manier kom die skrywers van die studie tot die gevolgtrekking dat die voorbehoude voortspruit uit ‘n gebrek aan opleiding, wat AI is, hoe dit geskep word en waar dit gebruik word.

Die belangstelling in die tegnologie is groot

Baie hou ook van AI en wag nog op die aansoeke wat so lank aan ons belowe is. Maar ook hier word ywerig geknoei. Selfs vandag leer industriële robots hul eie kookvideo’s op YouTube. En ook in die werkplek wil 76 persent van die werknemers hulp van AI hê. Weereens sien baie navorsers meer van ‘n samewerkende samewerking as die baie aangehaalde opposisie.

Ons kan voortbou op ‘n goeie grondslag

KI is ook opwindend vir die industriële ligging Duitsland. Uit die “Duitse ander woord vir digitalisering”, die geliefde Industry 4.0, kan ons lees dat ons steeds sterk dink aan industriële produkte, maar die slegte sê nou net om “iets met internet” uit te brei. Selfs al word hier die begeerte na inkrementele evolusie eerder as ontwrigting uitgespreek, is dit duidelik dat die koms van die IOT baie nuwe geleenthede vir sakemodelle en -dienste sal skep. En in ons geliefde ingenieursbedryf sal ons in die toekoms deur generatiewe AI ondersteun word, soos Airbus reeds bewys het.

Airbus, as ‘n Europese maatskappy, is ook ‘n goeie voorbeeld van hoe positief ons EU-bure die geleenthede van ons ekonomie raaksien – en hoeveel hulle hoop vir ons toekomstige tegnologiese leierskap.

Duitsland Ai-pionierstegnologie-opname 5Vordmexco

Laat ons opsom: AI is opwindend en is reeds meer teenwoordig, soos sommige hulle kan voorstel. As ons mense optel, oplei en wegneem, het ons ‘n hele nuwe speelterrein wat eksponensiële verbeterings kan meebring.

Die uitdaging bly om die masjiene goed op te lei en hulle die regte ding te leer. Ontvoering van data as die kwaliteitsfunksie vir AI Made in Duitsland. En hoewel ons nog nie ‘n idee het waar ‘n AI sal ontwikkel met eksponensieel-toenemende rekenaar- en sensorprestasie nie, en wanneer die ‘enkelheid’ plaasvind, moet ons vandag oorweeg wat ons dit leer, en watter datapunte ons dit gee aanbod. Daarom: wees lekker teenoor mekaar!

Aan die skrywer: Julian Kramer is Hoofervaring-ambassadeur Sentraal-Europa by Adobe. sy Pos is ‘n opsomming van die Adobe Twitter Oornameregulasies.

Laat 'n boodskap

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Verpligte velde word met * aangedui