Outomatiese klante-benadering is die toekoms

Mnr. Schneider stel homself in kennis op die webwerf van die groot plaaslike konstruksiemark oor tuinhuise. Die afgelope seisoen het hy reeds ‘n stel tuinstoele aanlyn gelê en later by die ysterwarewinkel gaan haal. Sy kontakbesonderhede is dus aan die hardewarewinkel bekend. As gevolg van sy aanlyn-soektog, kry mnr. Schneider die volgende dae die topverkopers van die hardewarewinkel as aanlynbanier. Na ‘n paar dae ontvang hy ‘n e-pos met ‘n persoonlike afslagaanbod op alle tuinitems. Mnr. Schneider val aan. Hy koop ‘n tuinhuisie en die regte werktuig vir die konstruksie. Hy ontvang inspirasie vir die verdere aanplanting van sy tuin deur die ‘Sondermailing Gartenstauden’. Mnr. Schneider is entoesiasties oor die keuse, maak weer ‘n draai in die hardewarewinkel en doen aansoek vir ‘n klantekaart ná die aankoop. Die perfekte klant reis.

Kliëntervaring, klante-sentrums en kliëntfokus is die belangrikste kenmerke van die bespreking in bemarking. Die kliënt se behoeftes staan ​​sentraal. Hy is self die beginpunt vir alle denke, om kommunikasieprosesse te optimaliseer, produkaanbiedinge uit te brei of om nuwe sakevelde te ontwikkel. Omdat die hedendaagse kliënt bekend is dat hy ingelig is, digitaal ervare is en graag individueel met ‘n handelsmerk wil kommunikeer.

vertoning

Om dit moontlik te maak, benodig bemarkers soveel moontlik insigte oor wie hulle is, wat hul omgewing is, watter onderwerpe hulle besig is en watter raakpunte hulle gebruik om met die handelsmerk te kommunikeer. In die vorm van data. Data wat op baie plekke op die kliëntreis versamel word en wat op een of ander manier saamgevoeg en geëvalueer moet word. Hoe groter die onderneming, hoe ingewikkelder is die uitdaging om verskillende kommunikasiekanale in te samel om rekening te hou met alle klante-interaksies voor, tydens en na aankoop. Sonder outomatisering bereik ondernemings vinnig hul perke hier.

Meer oor:‘Almal is dit eens dat bemarking data-gedrewe moet wees’.

Die soeke na persoonlike aflewering in die media

Die Marketing Tech Monitor Duitsland 2019 bied ‘n uitgebreide ontleding van die status quo en die uitdagings en toekoms van Marketing Tech gebaseer op ‘n kwantitatiewe opname van 176 CMO’s en 30 deurlopende onderhoude: Baie tegnologieë, soos Data Driven Marketing, Programmatic Advertising en Digital Asset Management , is reeds stewig geïntegreer in die ondernemingsprosesse of ten minste in die persepsie van diegene wat verantwoordelik is vir bemarking, word ander net af en toe gebruik. Dit blyk dat die meeste van die outomatiese prosesse van uiterse belang is vir die sukses van die onderneming.

Vir twee derdes van die ondervrades besluitnemers het bemarkingstegnologieë in die toekoms onmisbaar geword. Hier word veral op twee toepassingsareas gefokus: die outomatisering van die skepping van inhoud en die verkryging en verwerking van data. Die bemarkers wat ondervra is, het Dynamic Content Optimization-tegnologieë die meeste aantreklik gevind vir die toekomstige gebruik van aangepaste inhoud. Dit maak dit moontlik om algoritmes te gebruik om aanlynbaniere te skep en dit intyds aan te pas by die gebruikers se belangstelling. In die toekoms sal een derde van alle respondente klante-dataplatforms en databestuursplatforms wil gebruik om die samesmelting en ontleding van klantedata te verbeter. Maar toepassings vir klanteverhoudingebestuur, bemarkingshulpbronbestuur of AdTech-oplossings trek ook baie aandag.

Ander studies toon dat 30 persent van die bemarkingsbegroting in die toekoms na bemarkingstegnologie gaan. Die keuse van die regte gereedskap, kanale en aksies, en die implementering daarvan, is in baie bemarkingsafdelings ‘n geweldige uitdaging. Dieselfde geld die voorsiening van mannekrag en kundigheid, sowel as ‘n holistiese integrasie van IT in bestaande prosesse.

Meer oor: Outomatiese bemarkingsveldtogte met data

Beslissend vir sukses: kennis, soewereiniteit van data en deursigtigheid van prosesse

Die bring van die nodige kennis in die onderneming, hetsy deur die opleiding van eie werknemers of deur die kundigheid van eksterne diensverskaffers, is bowenal – maar nie net nie – ‘n finansiële uitdaging. Omdat daar min ervare spesialiste in die bemarkingstegniese sektor is. Baie bemarkingsbestuurders vertrou dus op eksterne aanbiedings en diensverskaffers. Die gevolge hiervan is meestal ‘n gebrek aan deursigtigheid en die verlies aan soewereiniteit van data in baie departemente. Daar is egter kommer oor die oorskakeling na IT-beheerde prosesse, nie net in terme van ontbrekende kennis nie. Die bestuur sien ook die gebrek aan motivering en bereidwilligheid van werknemers om voort te gaan met verandering en silo-denke op te breek – ‘n absolute voorvereiste vir ‘n ware interaksie tussen bemarking, IT en verkope.

Om ‘n hoëvlakbemarkingstegnologie-landskap te skep wat effektief is vir die onderneming uit die verskeidenheid instrumente en tegnologieë, is van uiterse belang vir sukses. Omdat dit beslissend bydra tot die oprigting van die onderneming vir die toekoms. As CMO’s nie Market Tech gebruik om die insigte wat hulle benodig rakende hul kliënte te kry en op hul behoeftes te reageer nie, sal dit hulle duur kos.

Kerstin Clessienne is ‘n bewese dataspesialis. Benewens jarelange verbintenis met die media-agentskappe UM en Havas Media, bevat haar loopbaanstasies ook ervaring as ‘n onafhanklike konsultant op die gebiede van digitale bemarkingstrategie, data-gedrewe kommunikasie en bemarkingstegnologie.

Dr. Ralf Strauß is besturende vennoot van die konsultantfirma Customer Excellence GmbH wat spesialiseer in bemarking, verkope, diens en digitalisering, asook president van die Duitse bemarkingsvereniging (DMV) en vise-voorsitter van die Europese Bemarkingsbond (EMC).

Laat 'n boodskap

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Verpligte velde word met * aangedui