Waarom FemTech baie inhaal?

LEIER: Vir wie is Ava ontwikkel?

Leier van die bieder: In die eerste plek is Ava basies iets vir alle vroue wat meer wil leer oor hul liggaam en hul gesondheid tydens die voortplantingsfase. Dus in die hele lewensfase waarin vroue hul periode het. Veral vroue wat natuurlik swanger wil wees, kry voordeel omdat Ava vyf van die ses vrugbare dae herken. En met ‘n akkuraatheid van 89 persent, soos kliniese studies bewys. Die kennis van u eie vrugbaarheid verhoog die waarskynlikheid van ‘n swangerskap geweldig.

LEID: Wat onderskei Ava van eenvoudige siklus-apps of die goeie ou siklus-kalender?

Van bieër: Ander metodes sonder wetenskaplike agtergrond is baie minder akkuraat of bepaal aansienlik minder vrugbare dae. Boonop is Ava ook geskik vir swanger vroue en bied weeklikse grafieke, grafieke en neigingsanalise oor die loop van die swangerskap.

LEIER: En hoe lyk dit?

Van bieër: Ava is ‘n klein sensor-polsband wat slegs snags gedra word. Die sensors meet sewe fisiologiese parameters. Soggens word die armband met die gepaardgaande app gesinkroniseer om die data met behulp van die algoritmes te evalueer. Op hierdie manier kan vroue intyds uitvind of hulle vrugbaar is, of, meer algemeen, oor hul gesondheidstoestand, byvoorbeeld oor hul fisiologiese stresvlak of hul kwaliteit van die slaap. Die feit dat Ava op verskillende parameters staatmaak, maak die metode so akkuraat. Ava is nie net ‘n siklus-app nie, maar die resultaat van jare se FemTech-navorsing.

vertoning

LEI: Is ongewenste kinderloosheid ‘n sosiale verskynsel?

Van bieër: Ek dink so. ‘N Kwart van die 30- tot 50-jariges is nou onbedoeld kinderloos, blyk uit ‘n studie deur die Federale Ministerie van Gesinsake. Die spanning in ons prestasiegenootskap neem voortdurend toe – veral vir vroue. Slegs die studie, dan die loopbaan en êrens tussenin, moet die onderwerp van gesinsbeplanning akkommodeer.

Baie vroue het ‘n baie goeie idee van wanneer hulle gereed is vir kinders. Hierdie selfbepaalde beplanning en presiese idee van die regte tyd is goed en reg, maar vergemaklik dikwels nie gesinsbeplanning nie. Baie vroue ervaar dat dit net nie met ‘n swangerskap uitwerk as hulle daarvoor gereed is nie. Die kennis van die vrugbare dae kan dan baie help, selfs die spanning om voortdurend uit te vind val weg.

U sal dalk ook hierin belangstel: Die wêreld se eerste LGBT + “Business & Networking” -app

Lea Fel7259 X S Rgb1
Lea from Bidder is die medestigter van Ava, ‘n slim siklus en vrugbaarheidsnyer. (Foto: van Bieder)

LEIER: Wat is die gaping tussen geslagsdata en wat doen u om dit te sluit?

Van bieër: Die manlike liggaam is jare lank beskou as ‘n prototipe – ook in navorsing. Op die gebied van vrouegesondheid of siklusnavorsing was daar amper geen befondsing nie. Daarom is daar ‘n gebrek aan data wat spesifiek met die vroulike liggaam en die spesifikasies daarvan verband hou. En hier speel die vroulike siklus ‘n deurslaggewende rol.

Dit beteken dat geldige gegewens eenvoudig nie as basis vir navorsing beskikbaar is nie; ons praat dus van ‘n geslagsgaping. Ava doen navorsing op hierdie gebied, 20 persent van die verkoopsopbrengs vloei daarin. Deur miljoene siklusse te evalueer, het die armband ‘n diep databasis geskep wat geleidelik groei en ons baie interessante en nuttige insigte bied.

LEI: sien jy jouself by Ava as ‘n verkenner en baanbreker in die siklus en vrouegesondheid?

Van bieër: Absoluut. Ons het ons toegewy aan die onderwerp en ek glo dat navorsing en medisyne baie in die veld kan inhaal. Slegs daardeur kan tegnologieë en produkte ontwikkel word wat aan die behoeftes en eise van vandag voldoen. Tegnologie en mediese tegnologie moet voortdurend ontwikkel word en mag nie op ‘n status quo bly nie.

U sal dalk ook hierin belangstel: Hoe vroulike stigters genees met tegnologie

‘Ek dink vroue sal in die komende jare voordeel kan trek uit baie tegnologie-innovasies.’

LEIER: U het pas die samewerking met OTTO, MediaMarkt en Amorelie aangekondig. Waarom is hierdie geskikte samewerkingsvennote?

Van bieër: Amorelie doen ‘n beroep op ‘n oopkop en moderne vroulike gehoor wat baie aandag gee aan haar liggaam en seksualiteit. Seksualiteit en swangerskap is twee gebiede wat nou verwant is. OTTO en MediaMarkt is twee tegnologiese vaardighede met ‘n breë klantebasis. As samewerkingsvennote kan hulle ons help om FemTech nog meer teenwoordig te maak in ons samelewing.

LEI: Hoe sal die FemTech-mark oor die volgende paar jaar verander?

Van bieër: Volgens ontleders sal die mark teen 2025 na verwagting tot ongeveer 50 miljard Amerikaanse dollars groei. Dit is ‘n jong mark wat nou ontdek word. Ek dink vroue in die komende jare sal kan baat vind by baie tegnologie-innovasies wat hul lewe as vrou vergemaklik en wat ons nog nie kan indink nie.

LEI: Waar is daar ruimte vir verbetering in FemTech?

Van bieër: Daar sal baie meer navorsing en investering moet wees. Baie tegniese ondernemings fokus nog steeds op nie-geslagspesifieke ontwikkelings. Daarom is daar nog baie ruimte vir verbetering op hierdie gebied.

Laat 'n boodskap

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Verpligte velde word met * aangedui