SOKO Internet

Op die stel van “Beoordeel jou datum”

Nilam Farooq beoordeel jou datum
(Beeld: Nilam Farooq)

LEI: Nilam, op die stel van u nuwe een Fliek “Beoordeel jou datum”, dit lyk asof jy baie pret gehad het. Was daar Instagram-verhale?

Nilam Farooq: snaaks nie in hierdie spesifieke geval nie. Alhoewel ek altyd anekdotes uit die reeks geplaas het, was hierdie show saam met my kollegas ‘n suiwer privaat plesier. Eksklusiewe materiaal vir u, so te sê.

meer

Reeds as kind “‘n ster”

Nilam Farooq As kind
(Beeld: Nilam Farooq)

Programme was al jou ding as kind. Hou u daarvan om terug te dink aan hierdie analoog tyd?

Beslis. Toe ek vyf was, was my analoogstadium die woonkamer van my ouers. Ek het my eerste selfoon gekry toe ek 14 was. Pa het my altyd as politikus gesien, ma was al nader. Sy tik op moderator. Hulle is albei vandag trots.

meer

Liefdadigheidsinstelling: Deel

Liefdadigheid Nilam Farooq
(Beeld: Nilam Farooq)

Vir die liefdadigheidsaankondigingsaandeel was jy in 2018 in Liberië. Hoe het u u volgelinge laat deelneem?

Ek het die projek baie vergesel met stories en plasings op Instagram. Veral omdat ek die idee van Share heeltemal ondersteun, wat ‘n nuwe put skep met elke bottel water wat verkoop word. Sedertdien weet ek ook hoe waardevol water as hulpbron is.

meer

Eerste groot reis: Chili

Nilam Farooq Chili
(Beeld: Nilam Farooq)

Wat was u reis na die Chileense Atacama-woestyn?

Hierdie woestyn is tot dusver vir my die mooiste plek in die wêreld! Die geleentheid was die begin van my eerste groot TV-hoofrol, ek het ‘n half Chileense gespeel. Vir die eerste keer het ek my regte naam op YouTube genoem. Ek het niks gesê oor die skietery nie. Toe dit openbaar word, het ‘n Shitstorm …

meer

Lewensfase: YouTube

Nilam Farooq Daarum
(Beeld: Nilam Farooq)

Met meer as ‘n miljoen aanhangers was u soms die suksesvolste Duitse YouTuberin. Hoe was hierdie periode van u lewe vir u?

Opwindend! En mal. Omdat dit tydens die totale YouTube-hype was, het die media op die platform geval en ek het skielik baie gefokus geraak. Ek het destyds voor 5000 mense gepraat en amper tydens my kort toespraak gesterf.

meer

Op die stel van “Sweethearts” met Hannah Herzsprung en Karoline Herfurth

Nilam Farooq Sweethearts
(Beeld: Nilam Farooq)

Vandag fokus u hoofsaaklik op toneelspel. Het u sosiale media-sukses u baie gehelp?

Ja en nee. Alhoewel ek ‘n naam gehad het, hoe mooier was dit vir my dat ek gekies is vir Karoline Herfurth se film “Sweethearts”, eintlik net as gevolg van my talent en nie as gevolg van die getal van my volgelinge nie.

meer

Eerste hoofrol en tweede gesin: Nilam met die rolverdeling van “SOKO Leipzig”

Nilam Soko Leipzig
(Beeld: Nilam Farooq)

U eerste verlowing op TV was by “SOKO Leipzig” – en het ses jaar geduur! Wat was spesiaal aan die rol?

Die hele rolverdeling was soos my tweede gesin. Ek het eers ‘n assistent gespeel, maar het toe die rol van ‘digitale kenner’ ingeslaan. Ek is gereeld gesien met behulp van ‘n tablet wat ek gebruik het om die misdadigers aanlyn op te spoor.

meer

Eie juweliersversameling

Nilam juweliersware
(Beeld: Nilam Farooq)

U het ook ‘n paar juweliersversamelings ontwerp. Het die stukke ‘n dieper betekenis?

O ja. Baie ontwerpe is geïnspireer deur my reis na Chili en gee ‘n uitdrukking aan die magie wat hierdie reis vir my gehad het. Daarom het die versamelings waarskynlik ook goed by die aanhangers gevaar. Die foto neem die oomblik vas toe ek die stukke vir die eerste keer sien.

meer

Sosiale ontgifting in Sri Lanka

Nilam Farooq Sri Lanka
(Beeld: Nilam Farooq)

Hoe moeilik is sosiale detoks vir u – byvoorbeeld in Ayurveda in Sri Lanka?

Glad nie. My foon hou nie aan my hand nie. Dit was lekker om van die een uiterste na die ander te gaan en weer oor die ‘regte lewe’ te besin. Alhoewel baie mense daarvan gehou het om aanlyn te wees.

meer

Nilam as Digital Native in New York

Nilam Farooq New York
(Beeld: Nilam Farooq)

U verhuising na New York was ‘n mylpaal; vandag woon u weer in Berlyn. Wat het jy destyds saam met jou geneem?

Veral die feit dat digitale inboorlinge regtig oral kan werk. Solank ek ‘n kamera en ‘n agtergronddoek gehad het, kon ek altyd inhoud produseer en steeds by dieselfde mense uitkom. Gek digitale wêreld!

meer

Laat 'n boodskap

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Verpligte velde word met * aangedui