Op Pinterest onthul ‘n blogger hoe om dit te doen

Een blogger wat al jare op Pinterest vertrou, is Caroline Preuss. Sy blog oor eenvoudige doen-dit-self-tutoriale onder CaroDIY. Benewens Instagram en Youtube, gebruik sy veral Pinterest.

Vir Duitsland word hul strategie as ‘n voorbeeld van ‘beste praktyk’ beskou. Hoe dit lyk, het sy in die onderhoud onthul.

Caroline, wanneer blog jy as CaroDIY?

Ek het ongeveer vyf jaar gelede begin blog. In die begin het ek nie ‘n sterk strategie gehad nie, maar meer oor die dinge wat ek geniet het, geblog. Aan die begin van 2016 het ek opgemerk dat die manier waarop ek my blog benader nie regtig sin maak nie. Ek wou uiteindelik geld daaruit verdien.

Dus het ek die hele saak baie meer strategies begin kyk. Eerstens het ek my toegewy aan SEO en opgemerk: hoe nischiger die onderwerp is, hoe beter. Ek het dus in DIY-tutoriale spesialiseer en weggetrek van die leefstylblog.

Terloops: LEAD is ook beskikbaar op Pinterest – met opwindende onderwerpe rondom beïnvloeders, sosiale media en alles wat tot die digitale lewe behoort.

vertoning

Wanneer het Pinterest in die spel gekom?

Dit was in Maart 2016. Ek het by Amerikaanse bloggers gehoor dat Pinterest ‘n goeie platform sal wees om die verkeer na die webwerf te laat dryf. Daarom het ek my eerste DIY-tutoriaal in ‘n klein prentjie omgeskakel, waar ek al die stappe verduidelik en opgelaai het. Daarna het ek baie vasgespeld, grafika geskep, sleutelwoorde gebruik en drie maande lank op strategiese basis op Pinterest gebruik.

Na twee maande het my reikafdeling op Pinterest eksponensieel gestyg, en my verkeer op die blog het ook toegeneem. Waar voorheen 20-50 unieke besoekers my webwerf besoek het, was dit skielik 500 tot 1000. My suksesvolste maand was in Desember 2017: Aangesien ek die eerste keer per maand 500,000 unieke besoekers gehad het.

Ook interessant: Pinfluencen, maar reg!

Watter strategie het jy op Pinterest gevolg?

Dit is eintlik redelik eenvoudig: jy laai jou inhoud op Pinterest op en ontleed wat werk. Daar is byvoorbeeld goed geklik op DIY-inhoud vir kinders en gesinne. So ek doen dit en doen meer.

Ek kyk altyd watter idees werk en maak dan meer daarvan, bou grafika, merk my inhoud met sleutelwoorde soos “DIY Idea Kids Christmas” en laai dit op.

Gebruik u ander sosiale media kanale?

Natuurlik doen ek Instagram en YouTube, ek wil immers CaroDIY opstel vir die handelsmerk en my as sosiale media-kenner vestig. Pinterest is hier net ‘n deel daarvan – maar die een wat die meeste oplewer, vir die minste insette.

Dit beteken?

Sodra u u inhoud oplaai en hy werk vir homself. Pinterest is baie meer langtermyn. Byvoorbeeld, ek het ‘n Bath Bomb DIY opgelaai wat elke herfs in die herfs verhoog word. Die algoritmes van Pinterest besef dat hierdie pen destyds gewild is en speel dit dan weer.

Pinterest is nie naastenby soveel van ‘n hokus-fokus soos op Instagram nie, waar jy nooit weer presies weet wat gaan werk nie.

Dit beteken dat die voordeel is: min insette, baie afvoer?

Presies. En: selfstandig en volhoubaar. Met Instagram moet jy interaksie hê en baie daarvan hou. Pinterest, aan die ander kant, is ‘n soekenjin en nie ‘n regte gemeenskap nie, u hoef nie voortdurend hier interaksie te toon nie.

Boonop leer jy jou teikengroep baie goed ken via Pinterest. U kan baie vinnig analiseer, wat gedoen het, wat nie. U herken ‘n stelsel relatief vinnig en kan daarop voortbou en strategies daaruit put.

U het dus heeltemal strategies voortgegaan

Ja, dit was my sleutel tot sukses. Ek sal eerlik wees: ek wou uiteindelik geld verdien met my blog. Ek is ‘n sakevrou. Dit het gewerk.

Dit beteken in getalle by u?

Op Pinterest het ek nou 75,172 volgers en ongeveer 4 miljoen kykers per maand. Daar is nou 91,000 volgers op Instagram en op die blog het ek gemiddeld 200,000 unieke besoekers per maand.

Dit is baie!

Ja, en dit gaan alles oor Pinterest. Natuurlik speel ‘n bietjie Google en SEO ook in, maar eintlik doen ek nie nou enige nuwe inhoud nie, maar die blog leef voort op ou verkeer. Hier genereer ek 90 persent daarvan via Pinterest.

Bloggers weet dit seker; dit is baie moeilik om vandag ‘n hoë verkeer op te bou op ‘n blog. Pinterest het hier ‘n hele nuwe wêreld vir my geopen, sonder hierdie platform sou ek nie vandag so suksesvol wees nie.

En wat is die beste manier om dit op Pinterest te doen?

Die belangrikste is: inhoud is koning. U benodig ook goeie inhoud op Pinterest wat gebruikersrelevant is. Daar is geen sin daarin om my uitrustings as mode-blogger op te laai nie. U pen moet meer waarde hê.

U moet dus beter drie foto’s kombineer en ‘drie winterjasse’ of ‘die beste troue’ as grafika oplaai. In die begin het ek regtig grafika geskep en getoets totdat ek dit laat val het. Het dus verskillende opskrifte gemaak, gekyk of die DIY beter werk as enkele stappe of as ‘n finale resultaat.

Die lekker ding is dat u altyd al u inhoud op verskillende maniere kan herwin, byvoorbeeld as samestellings. ‘N Grafiek met “Die 10 beste blogplasings oor geskenke” – en schwups, jy het al weer tien skakels na die blog opgestel.

Wat sal u aanbeveel dat mense op Pinterest wil begin?

Stel jouself eerstens die vraag: watter toegevoegde waarde kan ek met my inhoud bied? Begin op geen manier nie. Dan: posisioneer u netjieser – en skep u inhoud strategies.

U moet ook kyk in die aanloop tot sy kompetisie en kyk wat werk op dié op Pinterest en wat nie. Maar natuurlik is hier: Moenie kopieer nie, maar word geïnspireer.

Watter onderwerpe werk die beste op Pinterest?

Alles, van DIY tot skoonheid, interieur, kos of mode. Alles wat waarde toevoeg. Ek sou my byvoorbeeld kon voorstel dat die onderwerp skoonmaak en huishouding goed werk.

Op dieselfde manier was joga, mindfulness en mindfulness tot dusver relatief min. Maar selfs my sakewenke werk op Pinterest.

Het jy gesê dat jy selde vandag blog?

Presies, ek is nou ‘n strategiekonsultant. CaroDIY is nog steeds lekker, maar ek sien myself nie noodwendig as ‘n blogger nie, maar meer as ‘n konsultant. Intussen adviseer ek ondernemings in sake Pinterest en Co.

CaroDIY is my klein laboratorium waar ek ervarings insamel en baie, baie dinge op sosiale media toets.

Ook interessant: adverteer met beïnvloeders: ‘n Nuwe gids word duideliker

Meer oor Caroline kan u hier vind:

  • Consulting Webwerf
  • Pinterest
  • Instagram
  • blog

Teaserbild Nuut

Minimale aanlyn- of tegniese entoesias?

Tinder vervang die kroeg, Alexa die sekretaresse. Die digitale wêreld het lankal een geword met die regte wêreld. Maar almal wil nie die werklikheid glo nie. Hoe beweeg u met selfvertroue in die netwerk?

Doen die toets hier

Laat 'n boodskap

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Verpligte velde word met * aangedui