Wat doen … ‘n skrywer van ‘n snitlys?

Posisie: Bestuurder Redaksionele en Etiketverhoudinge

Naam: Simone Schiborr

Onderwys: Musiekwetenskap (Populêre musiekstudie), Magister kuns, kultuurstudies en estetiese praktyk, Baccalaureus Artium

Maatskappy: Deezer

Wat doen jy?

Ek werk by Deezer, ‘n klankstroom-diens wat in 2007 in Frankryk gestig is en nou wêreldwyd werk, wat sedert 2012 in Duitsland bestaan. Daar werk ek in die musiekafdeling en is ek naastenby verantwoordelik vir twee terreine. Een pilaar is die ontwerp, bou en data-optimalisering van musiekspeellyste vir verskillende genres en geleenthede en die plasing van musiekinhoud op die Deezer-platform (op die tuisblad, in genre-wêrelde / kanale, ens.).
Die tweede pilaar is die gebied van etiketverhoudinge: handhawing van kontakte met digitale verspreiders, etikette en kunstenaars / bestuur, uitruil van inligting oor nuwe publikasies, moontlike kunstenaarsveldtogte, voer veldtogte, onderhoude met kunstenaars, ens.

Hoe het u tot hierdie taak gekom?

Na my kommersiële vakleerlingskap by Norddeutscher Rundfunk en verskillende internskappe in verskillende musiekredakteurs, was dit vir my duidelik dat ek musiekredakteur wou word. Dit is gevolg deur ‘n baccalaureusgraad (kulturele studies en estetiese praktyk, met die fokus op musiek en letterkunde (Universiteit van Hildesheim)), ‘n proefskrif oor Samy Deluxe en die verhoog van egtheid in hip-hop.

vertoning

‘N Master of Arts in Musicology (Populêre musiekstudies) aan die Humboldt University Berlin en ‘n proefskrif oor Taylor Swift en die tradisionele voorstelling van vroulikheid as ‘n suksesvolle konsep in popmusiek. Parallel aan my studies het ek deurgaans in musiekdepartemente gewerk, hoofsaaklik op die radio. Na my gradeplegtigheid het ek die tender van Deezer met ‘n aangename toeval raakgeloop en sodoende as musiekredakteur in die streaming beland.

Beskryf ‘n projek wat u regtig beïndruk het.

Ons implementeer gereeld groter kunstenaarsbemarkingsveldtogte met kunstenaars. Een veldtogformaat wat ons die afgelope twee jaar gereeld geïmplementeer het, is die lot van private konserte, bv. met Mark Forster, Silbermond, Kontra K, Beatsteaks, Lea, Max Giesinger, waar Deezer-gebruikers die kans gehad het om die kunstenaars en bands op ‘n baie klein skaal (30 – 120 sitplekke) te ervaar.

Hierdie projekte is baie aangenaam, want ek is van begin tot einde betrokke by die projekbestuur en verskeie departemente werk nou saam, maar ook op die etiket- en bestuurskant. Die skep van die TV-plek vir die toepassing, tydsberekening van die sosiale mediakommunikasie van Deezer en die kunstenaar, kommunikasie met die wenners, realisering van die konsert op die terrein (gewoonlik gekombineer met ‘n onderhoud met die kunstenaar in) ) tot die evaluering van die veldtog met betrekking tot die strome op Deezer.

Watter funksie help jou die meeste in jou alledaagse lewe? Hoekom?

My nuuskierigheid en nuuskierigheid. Die stroombedryf groei en verander voortdurend en vinnig, wat ek super opwindend vind. Op Deezer kan en moet ek voortdurend dinge leer, nadink en heroorweeg. Sonder ‘n mate van nuuskierigheid en nuuskierigheid sou ek vinnig kontak verloor.

Om nie my passie vir en belangstelling in enige soort musiek te vergeet nie. Die openheid vir alle musiekstyle en ‘n algemene gevoel vir die musiekblyspel maak dit vir my makliker om aan die snitlyste te werk.

My gestruktureerde manier van werk: ek werk meestal parallel aan verskillende projekte. As ek nie die struktuur daar nader nie, verloor ek vinnig die spoor.

Wat is die belangrikste vir u oor u werk? Wat is die lekkerste?

Die belangrikste vir my is dat my alledaagse lewe gevarieerd is. Ek geniet dit om die hele dag omring te word deur musiek (van alle genres) en deur ons veldtogte met kunstenaars en hul aanhangers te werk.

Die werkomgewing is ook vir my belangrik. Ons is ‘n baie jong, ratse span met ‘n goeie samehorigheid en baie plesier in en uit die kantoor.

My werk is onontbeerlik omdat …

… met my snitlyste en die nuuskierigheid van die Deezer-wêreld, is ek ‘n anker vir ons Deezer-gebruikers, sodat hulle hulself nie verloor in ons katalogus van 53 miljoen titels nie.

Boonop is stromende snitlyste ‘n belangrike stap op die loopbaan vir baie kunstenaars, en ek kan bydra tot hul sukses deur hul liedjies te plaas.

As u nie ‘n musiekredakteur was nie, wat sou u wees?

Ek veronderstel dat ek in ‘n ander posisie in die musiekbedryf sou wees. Of heeltemal vreemd, ek sou ‘n sielkundige geword het en my nuuskierigheid daar sou uitgeleef het.

Lood 4 Cta Mock Up 1200X1200 V2 omslag

Moderne werk – nou en in die toekoms!

Professionele persone het vandag die keuse. Die werkgewer het dus baie om te bied. Die huidige LEAD Bookazine 2/2019 toon sake vir die suksesvolle handelsmerk van werkgewers en geleenthede om selfs toptalente te werf. Ook in die tydskrif: Gebruik ‘n leierskapsprogram om die leiers van môre self te ontwikkel!

Blaai nou

Laat 'n boodskap

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Verpligte velde word met * aangedui