In-house afrigting: “Vraag stop nie”

LEID: U amptelike posbeskrywing is “Core Dynamics Coach”. Wat beteken dit presies?

Verena Laetsch: Core Dynamik is die instituut waar ek my vakleerlingskap gedoen het. Dit beteken ook dat ek nie ‘n spesifieke skool volg nie, soos sistemiese afrigting. As Core Dynamics Coach, trek ek my benaderings van verskillende skole af en kan ek soveel buigbaarder aanpas by my eweknie. Die term Core Dynamics beteken gratis vertaling: basies stabiel, maar steeds dinamies.

LEID: Afrigting in die huis is skaars in die agentskapomgewing. Wat was die redes waarom Mutabor een sou aanbied?

Laetsch: In tye van nuwe werk, wil werknemers toenemend ‘n omgewing waarin hul behoeftes en doelstellings aangespreek word. By Mutabor het ons gevind dat afrigting ‘n groot potensiaal bied, sowel professioneel as persoonlik, omdat ons die ontwikkeling van sterk punte en selfvertroue op alle hiërargiese vlakke bevorder.

Aangesien daar nie ‘n fisiese skeiding in afrigting is nie, is dit belangrik dat die deelnemers van hul werk ontslae raak.
Verena Laetsch

LEIER: Hoe word afrigting tot dusver aanvaar?

vertoning

Laetsch: Baie goed. Ek werk sedert April 2019 as afrigter, en na hierdie kort tydjie ondersteun ek reeds 10 persent van die hele arbeidsmag. En die vraag hou nie op nie.

LEID: Hulle bied individuele en spanafrigting aan. Wat is die onderskeie voordele?

Laetsch: As dit kom by individuele afrigting, hou ek baie daarvan om volledig op die persoon te kan fokus. As die afrigting van die span ontstaan, is daar ‘n baie spesiale groepsdinamika, wat ook die hele ding opwindend maak.

U sal dalk ook hierin belangstel: Nuwe werk kan nie vanself draai nie

LEI: Wanneer sou ‘n spanafrigting byvoorbeeld sin maak?

Laetsch: Daar is baie verskillende benaderings. Aan die begin van ‘n projek, wanneer die span mekaar nog nie moet vind en speel nie, kan afrigting met die definisie van duidelike doelwitte stabiliteit bied. Of in die middel van dinge, as alles goed gaan, maar daar is konflik wat opgelos moet word.

En dan is dit natuurlik baie sinvol om die projek weer te hersien en uit te vind wat goed gegaan het en waar die probleme lê. Beide inhoudelik en menslik.

LEI: Is daar ‘n basiese skema vir hoe ‘n afrigtingsles verval?

Laetsch: Dit bestaan ​​beslis, ja. As die werknemers na my toe kom, sorg ek dat hulle “opdaag”. Aangesien daar nie ‘n fisiese skeiding in afrigting is nie, is dit belangrik dat die deelnemers van hul werk ontslae raak. Dan wil ek weet of daar iets akuut gebeur het waaroor my eweknie wil praat.

Dit kan ‘n voorval wees wat baie irriterend was. Wanneer die onderwerp van die sessie vasgestel word, pas ek verskillende modelle en metodes toe, waarna ons dan die punte saamwerk. Uiteindelik vra ek altyd na die ‘skatte’ wat my gespreksgenoot met my saamneem uit die les.

Dus positiewe gevoelens en gedagtes of insigte, wat dan in die alledaagse lewe geïntegreer word. Soms is daar selfs ‘huiswerkopdragte’, dinge wat tot die volgende keer veral aandag moet geniet.

LEI: Hoe berei u die beste voor vir afrigting saam?

Laetsch: Dit hang af van die situasie. Ek hou byvoorbeeld altyd ‘n sogenaamde afskopbyeenkoms. Daar sal die werklike en teikenstaat bespreek word. Dus “Wat is my situasie?” En “Wat moet anders wees ná die afrigting?”.

Dan laat ek my eweknie gereeld situasies versamel wat die onderwerp beïnvloed en dan tydens die afspraak beoordeel word. Soms is ‘n sessie spontaan, sonder enige voorbereiding. Dit hang altyd van die persoon af.

U sal dalk ook hierin belangstel: Waarom tydopsporing noodsaaklik is vir Nuwe werk

LEID: Sleutelwoord selfverwesenliking in die baan. Hoe kan afrigting help?

Laetsch: Selfvertroue, voorkoms en ‘n goeie gevoel in die werk is uiters belangrike faktore, veral in die kreatiewe bedryf. Dit gaan byvoorbeeld oor hoe om u idees en ontwerpe die beste te gee, of hoe u die leier die beste kan motiveer en met werknemers kommunikeer.

Basies is Mutabor se posisionering as ‘die toonaangewende huis vir ontwerp en transformasie’ in hierdie konteks. Ons ondersteun nie net ons kliënte in die transformasie nie, maar bevorder ook ‘n permanente interne transformasieproses, byvoorbeeld deur afrigting.

Lood 4 Cta Mock Up 1200X1200 V2 omslag

Moderne werk – nou en in die toekoms!

Professionele persone het vandag die keuse. Die werkgewer het dus baie om te bied. Die huidige LEAD Bookazine 2/2019 toon sake vir die suksesvolle handelsmerk van werkgewers en geleenthede om selfs toptalente te werf. Ook in die tydskrif: Gebruik ‘n leierskapprogram om die leiers van more te ontwikkel!

Blaai nou

Laat 'n boodskap

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Verpligte velde word met * aangedui