Wat beteken … ‘n direkteur-datadienste?

Naam: Joost F. Hillringhaus

Ouderdom: 35

Posisie: Direkteurdatadienste

Onderwys: MA Sinologie, Politieke Wetenskappe, Media en Kultuur

Maatskappy: iCompetence GmbH

Wat doen jy?

As direkteur van datadienste lei ek twee spanne wat saam die operasionele kern van iCompetence vorm. Ons spesialiseer in die gebruik van data regoor die onderneming en die ‘ander wêreld’ daarvan, van implementering deur middel van analise tot strategiese konsultasie vir digitalisering. Dit gaan oor data uit baie verskillende bronne in die ouderdom van AI en omnichannel – die karrousel draai vinnig.

Die span Data Engineering het verskeie fokuspunte op die gebied van konsepontwikkeling, implementering en ondersteuning van (byna) alle relevante data-verkrygings- en dataverwerkingsinstrumente. Die Data Science-span neem deel aan as die volgende logiese stap en spesialiseer in die sinvolle opstelling en die versamelde datastelle tot lewe. Deur hierdie span uit te brei, skep ons ‘n solidariteit tussen tegnologiese kundigheid en werklike konsultasie-kundigheid vir ons kliënte, van die groot datastrategie tot konkrete en korttermynaanbevelings vir aksie. Die doel is ‘n smee van data-innovasie, wat aan die veranderende behoeftes van kliënte in die konteks van digitale veranderinge sal voldoen. Daar is baie aan die gang en dit is opwindend. Ek kan die nodige verandering vergesel en help vorm.

vertoning

Hoe het u tot hierdie taak gekom?

Ek het al gewerk terwyl ek by ‘n digitale kreatiewe agentskap in Hamburg gestudeer het. Dit het vir my baie opwindender gelyk as die altyd volgende studentewerk in die spyseniering. Ek het gou besef dat ek baie van die bedryf hou – jong mense, altyd nuwe insette en strukture wat beweer dat hulle regtig werk. En hulle moet dus voortdurend op die proef stel of hulle aan interne en eksterne eise voldoen. Die konstante verjonging as gevolg van hierdie manier van dink hou kop en hart altyd oop vir nuwe dinge, ek het daarvan gehou.

Na ‘n goeie tien jaar in die platform- en veldtogbedryf, was dit egter tyd om myself te bevraagteken en aan te pas in watter rigting ek wil ontwikkel. Daarom het ek vroeër hierdie jaar oorgeskakel na iCompetence. As ‘n boetiek-konsultant, maar dit is die digitale spitspunt in hul veld, kan hierdie plek my meer kreatiewe potensiaal en nuwe insette bied, as ‘slegs’ in groot strukture om klein verskille te maak.

Beskryf so duidelik as moontlik ‘n projek wat u veral beïndruk het

Ek was van die begin af entoesiasties om te sien hoe ‘n baie wetenskaplike data-analise, ‘n taamlik ‘droë’ proses, ‘n strategiese ommekeer en ‘n werklike, vir alle deelnemers verstaanbare resultaat is. Ons het pas ‘n baie uitgebreide ontleding gedoen vir ‘n onderneming in die kleinhandelbedryf, omdat die kliënt probleme gehad het met sy data en hy vermoed ‘n fout in die stelsel, wat hy nie self kon vind nie. Ons kon uiteindelik die probleem oplos, maar ons het ook ‘n paar aksievelde oopgemaak waarvan die klant nie bewus was nie.

Tans ly ondernemings regtig nie daaraan dat hulle te min data beskikbaar het nie. Die gebruik van ‘n data-ontleding om ‘n swak plek in die digitale infrastruktuur van ‘n kliënt te identifiseer en aanbevelings vir aksies te hê wat “die leemte vul”, is ‘n wonderlike gevoel.
Aan die een kant is die konsultasiedienste wat ons as onderneming kan lewer werklike toegevoegde waarde en kan daarteen gemeet word. Aan die ander kant is sulke projekte ook baanbrekend vir ‘n ontwikkeling wat ons vir onsself wil bewerkstellig: met die tegniese kundigheid wat ons met holistiese denke moet lewer om oortuigende werk aan die kliënt te lewer.

Watter funksie help jou die meeste in jou alledaagse lewe? Hoekom?

Empatie. Waar kom die ander vandaan, wat weet hy, wat nie, wat moet hy weet? Sê: waar moet ek iemand optel om hom uit te daag, hom te bevorder en ‘n pilaar in die span te maak?

‘N Groot deel van my taak is die kritiese bevraagtekening van gegroeide en bewoonde strukture en prosesse. Nou leef ons in ‘n tyd waarin nie net die produk van ‘n onderneming ooit verander nie, maar ook die werk self verander. Dit skep nuwe uitdagings, wat dikwels nie ‘n enkele antwoord bevat nie – wat ons almal kan belas en onsekerheid kan skep. Teen hierdie agtergrond is dit des te meer belangrik om positief te motiveer en bindend te wees in die beste sin van die woord. Die basiese vereiste hiervoor is myns insiens om die persoon se eweknie in die basiese struktuur te verstaan ​​en te ontwikkel.
Dikwels is dit basies klein veranderinge wat dit ‘n sukses maak. Om die regte ontwikkelings met die regte vrae te begin of die spanuitleg effens aan te pas, kan ‘n groot verskil maak.

My werk is onontbeerlik omdat …

Wat is onontbeerlik? My werk is so wonderlik omdat ek ander vaardighede as baie van my kollegas het en (hopelik) klippe uit die pad kan rol. Dit is waar my ervaring in die kreatiewe bedryf my baat. En soms my onkunde. Per slot van rekening het ek as opgeleide sinoloog minder tegniese kennis as my kollegas. Ek het dikwels die bemarker se oë en beskou die kliënt. As u my van ‘n oplossing oortuig het, kan ons dit beslis ook aan die kliënt oordra. En dan het ek ook baie geleer. Ek kan nie meer wen / wen nie.

As u nie direkteur-datadienste was nie, wat sou u wees?

As ek nie ‘n kliëntevergadering vir ‘n platform-hervatting gehad het nie, was ek miskien diep in die planne vir ‘n privaat gastehuis in Taranaki, Nieu-Seeland.

Ook interessant: Wat beteken eintlik … ‘n tegniese konsultant?

Lood 4 Cta 1200X1200 V3 Julie 002 nuut

Professionele persone het vandag die keuse. Die werkgewer het dus baie om te bied. ‘N Duidelike kultuur van waardes, diversiteit en houding – dit is bo-aan die agenda! In die huidige LEAD Bookazine 2/2019, sal u nou lees oor die nuwe krag van geskoolde werkers, heropleiding van IT-opleiding en bestuurders van doen-dit-self.

Laat 'n boodskap

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Verpligte velde word met * aangedui