Huridocs: Daarom het die NRO $ 1 miljoen van Google gekry

Verlede jaar het Google ‘n beroep gedoen op voorstelle wat gebaseer is op AI om sosiale, omgewings- en humanitêre uitdagings die hoof te bied. Die Impact Challenge, wat as deel van Google se “AI for Social Good” -inisiatief van stapel gestuur is, was gemik op klubs, navorsingsorganisasies en maatskaplike ondernemings. Meer as 2.600 aansoeke van 119 lande is deur Google ontvang, waarvan 40 persent van maatskappye afkomstig was wat geen voorafkennis van AI gehad het nie.

Google het die idees vir uitvoerbaarheid, impakpotensiaal, skaalbaarheid en verantwoordelike gebruik van AI getoets. Nou het die tegnologie-reus die 20 wenners aangekondig, waaronder die NRO-gebaseerde NGO Huridocs – Human Rights Information and Documentation Systems.

LEAD het met die besturende direkteur Friedhelm Weinberg en met Natalie Widmann, projekbestuurder en kundige in masjienleer, gesels.

vertoning

LEID: Huridoc se visie is dat menseregte-bewegings die volle potensiaal van inligting en tegnologie benut …

Weinberg: Presies. Ons is gestig in 1982, toe meer as 100 menseregteverdedigers bymekaargekom het, omdat hulle die beveiliging en gebruik van inligting as noodsaaklik vir die beskerming van menseregte gesien het. Hierdie en die moeilike werk van ons vennote oor die hele wêreld inspireer ons tot vandag toe – al het die veld van data en tegnologie in bykans vier dekades ongelooflik verander.

LEIER: En u wil hierdie organisasies ondersteun met tegniese innovasies?

Weinberg: Ons werk wêreldwyd met organisasies vir menseregte om inligting effektief, slim en veilig te gebruik. Ons vennote verteenwoordig slagoffers van menseregte-skending in die hof, doen normatiewe verbeterings by die Verenigde Nasies en voer veldtogte om situasies van bedreigde groepe sigbaar te maak. Hiervoor het hulle geloofwaardige inligting nodig wat hulle veilig kan bestuur en waaruit hulle nuwe insigte kan kry.

LEI: Hoe presies kan u organisasie help?

Widmann: Huridocs ondersteun menseregte-organisasies met advies, tegnologie-ontwikkeling en toegang tot openbare inligting. Ons gebruik metodes van natuurlike taalverwerking en masjienleer om byvoorbeeld uitsprake van die Verenigde Nasies of resolusies van die Verenigde Nasies oor kwessies, die stempraktyke van die betrokke lande of regters te ondersoek en te ontleed.

U sal dalk ook hierin belangstel: Kunsmatige intelligensie in Duitsland

“Ons werk in ‘n sektor wat ryk is aan toewyding en passie, maar waarin die gevare en strukture anders is.”

LEIER: Waar is die uitdagings?

Weinberg: Dit is vir ons belangrik om nou saam te werk met ons vennote, hul idees, maar ook hul probleme is wat ons dryf. Terselfdertyd eis hulle – tereg – dat ons as kundiges in die raakvlak van menseregte en tegnologie nie net vrae stel nie, maar oplossings bied. Hoe ons regtig saamwerk, is die opwindendste, maar ook die moeilikste deel van ons werk.

LEID: Mense-regte-organisasies is nie deel van die normale kliëntebasis nie …

Weinberg: Ons werk in ‘n sektor wat ryk is aan toewyding en passie, maar waar die gevare en die strukture verskillend is. Dit verg empatie, politieke sensitiwiteit en soms geduld – maar geensins ‘n minder professionele benadering nie.

LEID: Hoe sal Huridocs Google se kontantprys van $ 1 miljoen gebruik?

Weinberg: In die besonder sal ons werk op masjienleer met die doel om inligting wat in die openbaar beskikbaar is, werklik toeganklik te maak. Dit beteken dat ons data uit dokumente – byvoorbeeld uit internasionale hofbeslissings – sal lees en dit makliker sal kan vind.

LEIER: Waarom is dit nodig?

Widmann: Sommige van ons vennote spandeer ure op die kategorisering van ‘n dokument, om relevante inligting daaruit te onttrek of om skakels te skep tussen uitsprake en die wette waarna hulle verwys. Met die projek “Google AI Impact Challenge” wil ons masjienleertegnieke gebruik om hierdie werk vir menseregte-organisasies te vergemaklik. Metadata kan byvoorbeeld outomaties onttrek word, soortgelyke en relevante dokumente word voorgestel of onderwerpe herken.

LEIER: In watter mate is kunsmatige intelligensie onmisbaar?

Widmann: Die algoritmes help nie net om inligting uit dokumente uit te filter nie, maar vorm ook die tegniese basis vir samewerking tussen organisasies. Ons sal internasionale organisasies en instellings vir menseregte byeenbring om nuwe geleenthede en samewerking vir die uitruil van kennis en data te skep.

U sal dalk ook hierin belangstel: Kunsmatige intelligensie het kreatiewe intelligensie nodig

Oor die Uwazi-projek deur Huridocs

Uwazi is ‘n open source-instrument waaraan Huridocs al meer as drie jaar werk. Met die AI Impact Challenge wil die organisasie ook tegnieke ontwikkel wat hulle as funksies in Uwazi beskikbaar wil stel – veral sodat nie so tegniese gekke menseregteverdedigers die potensiaal kan benut nie.

Oor die impakuitdaging

Benewens die befondsing van $ 1 miljoen, sal Huridocs ook die geleentheid hê om Google Cloud-krediet en konsultasie en afrigting van Google se AI-kundiges te benut. Daarbenewens kan al die 20 wenners aan ‘n sesmaandelike program vanaf die Google Developers Launchpad deelneem.

Ctab-omslaginhoudprent

Die toekoms van werk!

Almal kan vervang word. Of nie? Ondernemings moet nadink. Die LEAD Bookazine 1/2019 toon gevalle vir die suksesvolle handelsmerk van werkgewers en hoe loopbaannetwerke hulle help om op die baan gesien te word. Ook in die tydskrif: ‘n gids vir suksesvolle SEO en die keuse van die regte beïnvloeder.

Bestel nou

Laat 'n boodskap

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Verpligte velde word met * aangedui