Wat beteken ‘n … kwaliteitsbestuurder?

Postitel: kwaliteitsbestuurder digitale beleggings

Naam: Lena Tilly

Ouderdom: 30

Onderwys: Baccalaureus Scientiae Ondernemingsadministrasie

Maatskappy: GroupM Duitsland

Wat doen jy?

Sedert Maart 2018 is ek kwaliteitsbestuurder in digitale beleggings by GroupM Duitsland. Dit wil sê, ek inisieer en bestuur projekte wat die gehalte van digitale voorraad verseker en verbeter. Dit sluit byvoorbeeld projekte in die velde Contextual Brand Safety, AdFraud, AdBlocking, Viewability en Data Protection in.

In hierdie konteks is die laaste paar maande natuurlik sterk beïnvloed deur die EU-verordening oor algemene beskerming van data; ‘n onderwerp wat ons in die komende maande sal vergesel.

In my rol is ek deel van die agentskapsbestuur binne die digitale beleggingspan. Ons ondersteun en adviseer ons agentskappe in die daaglikse sake en konsolideer verskillende take op hierdie vlak, soos voorraadbeheer vir die hele groep.

Aan die een kant hou ek toesig oor en adviseer ek intern en is ek die kontakpersoon vir ons agentskappe in alle kwessies rakende kwaliteit. Aan die ander kant hou ek die mark dop wat ontwikkelings en neigings betref. Net soos baie van ons kliënte internasionaal geposisioneer is en die internet in elk geval amper geen landsgrense ken nie, so ruil ek ook gereeld idees uit met my internasionale kollegas in Londen en Brussel om die nuutste ontwikkelinge en neigings te bespreek.

vertoning

Hoe het u tot hierdie taak gekom?

Na my meer algemene kommersiële opleiding en ‘n bedryfsadministrasie-graad, het ek my toenemend gerig op projekbestuur in die digitale veld – eerlik soms selfs minder bewus.

Onlangs, voordat ek by GroupM aangesluit het, was ek verantwoordelik vir aanlynbemarking van twee aanlynplatforms vir ‘n groot mediamaatskappy en het dit ook baie met produkontwikkeling te doen.

Ek het besef dat ek die kombinasie van tegnologie en bemarking baie geniet en dat ek baie intenser met hierdie gebied wil gaan.

Toe vind ek – byna presies op die regte tyd – ‘n opwindende werkaanbod en dit kom die een na die ander: werksprofiel interessant en presies gepas, praat baie aangenaam, eerste werksdag.

Watter funksie help jou die meeste in jou alledaagse lewe, en waarom?

Ek is redelik dronk – lekker. Dit help my baie om myself vertroud te maak met nuwe onderwerpe, my draers in nuwe situasies te vind en opgewonde te raak oor baie dinge en onafhanklik te kan werk.

As ek vrees gehad het om kontak met tegniese prosesse te hê of om myself nie baie diep in die onderwerpe te verdiep nie en dan vorentoe te ry, sou ek waarskynlik nie baie tevrede wees nie. Omdat ‘n groot deel van my werk is om neigings en ontwikkelings te erken en dit volgens ons behoeftes aan te pas.

In hierdie ongelooflike dinamiese industrie en die uiters vinnige omgewing vind ek dit egter belangrik om ‘n gesonde kalmte te hê. Veral as daar baie oproer rondom my is, is my (nie so geheimsinnige) geheime wapen: asem eers, haal uitmekaar, struktureer en los stap vir stap.

Wat is die belangrikste vir u oor u werk?

Benewens die direkte toegang tot goeie koffie is dit basies vir elke werk: ek wil graag werk toe gaan. Ja, ja, dit is op die een of ander manier almal van hierdie ‘werk-balans-balans’ Generation Y (veral met die koffie). Maar dikwels beteken dit nie net balswembad en laserdag nie, maar om ten minste in orde te wees om die grootste deel van sy lewe op kantoor en saam met kollegas deur te bring.

Een faktor wat vir my belangrik is, sou dan al verduidelik word: om saam met kollegas op dieselfde golflengte te wees. Ons moet dit immers nog lank verduur. En veral in gespanne situasies vind ek dit des te belangriker dat ons ‘n goeie verhouding het.

Terselfdertyd is dit een van die dinge wat ek van my werk geniet: om in hierdie span te werk. My kollegas is wonderlik. Ons het dieselfde humor. Ek voel goed versorg. Maar selfs as die mense rondom jou baie kan vergoed, moet die take en inhoud natuurlik ook stem en ry.

Dit is, soos ek gesê het, baie uiteenlopend in my werk, en ek weet nooit heeltemal watter take langs my is nie. Voeg daarby die vinnige tempo en dinamiek van die bedryf, veral in die digitale sektor; Dinge kan vinnig en onverwags gebeur. Dit raak nie vervelig of eentonig nie. Ek hou daarvan.

Beskryf so duidelik as moontlik ‘n projek wat u veral beïndruk het

Die lekkerste projek is eintlik my werk self, as u dit as ‘n projek beskou. Aangesien die posisie van die kwaliteitsbestuurder in die vorm nuutgemaak is, bou ek hierdie gebied voort. Alhoewel ons reeds ‘n rykdom van ervaring op die gebied van handelsmerkveiligheid en -kwaliteit het, is dit ‘n taak wat my te alle tye vergesel van alle bronne en die gebruik daarvan in die toekoms.

Aan die een kant is dit natuurlik ‘n groot uitdaging en verantwoordelikheid, aan die ander kant gee dit my nog groter motivering, want ek kan my eie strukture en prosesse vestig en my eie oplossings vind.

Ons het, so te sê, die groot skerm voor ons, waar ek die volgende kwasstroke kan instel en aanvul saam met my kollegas. En ons kan self die kleure en motiewe bepaal – maar ook of dit ‘n raam kry aan die einde of nie en waar ons dit ophang.

My werk is onontbeerlik omdat …

Laat ons eerlik wees, slegs ‘n paar poste is regtig onontbeerlik. Die aarde sou aanhou draai sonder my posisie. Ek is egter seker dat ek in hierdie posisie ‘n baie goeie bydrae kan lewer tot die feit dat die mediabegroting nie heeltemal in ondoeltreffende omgewings brand of in die ergste geval merke beskadig word nie.

Binne die agentskapsnetwerk en die advertensiewêreld is dit reeds ‘n baie belangrike deel van die totale konstruksie.

As u nie kwaliteitsbestuurder was nie, wat sou u wees?

“Iets met media” beslis. In werklikheid is die media in my hele vorm en in my vorige loopbaan in al sy vorme.

Voorheen wou ek ‘n joernalis, ‘n speurder, ‘n perdekar, ‘n polisiebeampte, ‘n prokureur word – ek het êrens tussenin beland, maar sonder perde.

Laat 'n boodskap

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Verpligte velde word met * aangedui