Die vulstasie van die toekoms in die jaar 2040

Een ding is vandag al duidelik: oor twee dekades, na al die gesukkel van die motorbedryf, sal ons nie meer na die vulstasie ry nie en “een keer diesel, asseblief” bestel. Oor ongeveer 20 jaar is die mobiliteitsneigings van vandag – soos elektrifisering en outomatisering – lankal deel van die alledaagse lewe.

Hoe die bedryf daarop reageer en wat kliënte verwag, het die Instituut vir Vervoernavorsing van die Duitse Lug- en Ruimtesentrum (DLR) namens die Aral-groep oor agt maande vasgestel. Die resultaat is ‘n uitgebreide studie wat onlangs in Berlyn aangebied is en interessante insigte bied oor die “vulstasie 2040 as ‘n spilpunt van mobiliteit”.

Die sleutelvraag: Hoe sal bestuurprestasie, voertuigvlote en hul soorte aandrywing en mobiliteitsgedrag in Duitsland teen 2040 verander – en watter rol sal vulstasies in die toekoms speel?

Elektriese motor 2040 vulstasie
Die oplewing in elektriese motors is onstuitbaar (grafies: DLR)

Volgens DLR sal Duitsers elke jaar in 2040 900 miljard kilometer met motors en handelsvoertuie aflê. Ondanks ‘n afnemende bevolking, groei die verkeer. Die waarskynlik beslissende resultaat van die studie: konvensionele en alternatiewe brandstof sal in 2040 steeds in parallel aanvraag wees, maar die vulstasie van die toekoms sal ‘n ontmoetingsplek wees vir die nege mobiliteitsvereistes.

vertoning

Die tradisionele brandstofbedieners vir motors en vragmotors oorheers nie meer alleen nie. In 2040 sal outonome vlote by die vulstasie bedien word, batterystasies vir e-fietse en e-bromponies aangebied word – en op die dak sal daar ‘n landingstuig wees vir lugdienste. Benewens die (onvermydelike) motorwas en enjinwas, is daar ‘n aansienlike uitgebreide reeks winkels wat selfs meer ingestel is op die verbruik en nuwe “buigsame en behoefte-gebaseerde inkopie-geleenthede” sal integreer. In die bistro kan kliënte gemaklik wag vir swembadvoertuie. Petrolstasies bied volgens die skrywers met outonome voertuie ‘huisaflewering’. Selfs pakkette van Amazon, Zalando & Co. sal ons dan nie meer self aflewer nie, maar ons gaan haal – veral in die groot stede – by die vulstasie.

Die inkopie-aanbod moet ook uitbrei: Aral, deel van die BP-groep, werk reeds teen die einde van die jaar met die REWE-groep saam. Op 550 uitgebreide lokasies bied die maatskappy ‘n “REWE to go” aan.

Maar die studie sien ook groot verskille tussen groot stad, land, snelweg en stadsvormige kringe vir 2040.

Aral Study Mobility Trends 2040 Bevolkingsvoorspelling
Teen 2040 daal die bevolking aansienlik, maar die verkeersvolume neem steeds toe (Grafiek: DLR)

Die skrywers van die studie verduidelik in detail:

“Professionele reise deur taxibedrywe, ambagsmanne of verpleegdienste in Duitsland neem in elk geval met ongeveer 50 persent toe (2040: ongeveer 105 miljard kilometer).” Kommersiële voertuie sal hul kilometers selfs verdubbel teen 2040 (ongeveer 200 miljard kilometer).

Alhoewel passasiersverkeer minder neem, is roetes soos die supermark, sportklub of werkplek steeds die grootste aandeel in 20 jaar (ongeveer 591 miljard kilometer).

Die privaat motor word veral in landelike gebiede gebruik. Inwoners daar is geneig om meer afstande te reis as gevolg van die beperkte infrastruktuur.

Anders as in die groot stad, waarin ‘n verskeidenheid mobiliteit jou eie motor meer gereeld stop. In 2040 sal outonome voertuie daar ry, wat reeds 25 persent van die totale vloot uitmaak. “

Wat beteken dit vir die vulstasie 2040 in die stad?

In die groot stede beskou die studie die kernbesigheid. Die nuwe mobiliteitsneigings is natuurlik die vinnigste wat hier heers. Petrolstasies word ‘n mobiliteitsentrum – met e-fietse, outonome deel- en swembadvoertuie en lugtaxi’s. Selfs vergaderlokale vir sakereisigers is denkbaar. Petrolstasies van die toekoms sal meerverdiepend wees, met inagneming van die gebrek aan ruimte in stedelike gebiede.

U sal dalk ook hierin belangstel: Nuwe mobiliteit in Duitsland – ‘n oorsig

Petrolstasie 2040 snelweg 300Dpi
Die vulstasies op snelweë bedien alle parallelle outonome en bestuurderbeheerde handelsvoertuie (Grafiek: DLR)

En hoe lyk die vulstasie 2040 op snelweë?

Teen 2040 verwag die skrywers van die studie outomatiese voorafbepaalde snelwegroetes vir vrag- en langafstandverkeer. Hierdie verskuiwing tussen outonome en bestuurder-aangedrewe voertuie bied ook ultra-vinnige laaistasies as gevolg van die tyddruk op bestuurders en besighede. Vragmotorbestuurders sal in 2040 nie meer die nag in hul eie voertuie hoef deur te bring nie. Trucker Cubes bied funksionele aande en uitgebreide gastronomie-aanbiedings aan.

Wat is die gevolge vir stedelike en plattelandse distrikte?

Die buitewyke van die stede sal al hoe meer pendelaars lok weens stygende huurgeld in die stedelike sentrums. In stedelike gebiede kan vulstasies hulself as ‘toegangshekke’ vir hierdie pendelaars vestig. Om verkeersknope te voorkom, moet die laaste kilometer na die bestemming dan per lugtaxi gedoen word.

In landelike gebiede is u eie motor steeds nodig. Namate die infrastruktuur kleiner word, is 2040 vulstasies ‘n sosiale ontmoetingsplek vir passasiers- en vragverkeer. Die feit dat vulstasies in landelike gebiede hulself as ‘n ontmoetingspunt vir die landelike bevolking vestig, blyk vandag reeds, byvoorbeeld in Brandenburg.

Petrolstasie 2040 Laai-beëindigde sirkel 300Dpi
In die land: Die vulstasie as ‘n sosiale ontmoetingsplek (Grafiek: DLR)

Aral, wat tans ongeveer 2400 vulstasies in Duitsland bedryf en ‘n markleier in hierdie land is, sien homself voorbereid op die toekoms op grond van die studie. Die groeiende verkeer en die nuwe mobiliteitsneigings verander die klassieke sakemodel (vul slegs brandstof in en neem ‘n Snickers), maar dit bied ook baie goeie geleenthede om verkope te verhoog.

Om dit dus in die advertensie-slagspreuk van Aral te plaas: “Alles is wonderlik”. 2040 dan hopelik vir ons omgewing …

U sal dalk ook hierin belangstel: Sagteware, netwerke, outonome bestuur – VW veg vir spesialiste

Laat 'n boodskap

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Verpligte velde word met * aangedui