Wat doen … ‘n konsultant vir storievertelling?

Postitel: Storytelling Consultant

Naam: Stefanie Möser

Onderwys: studies in algemene teoretiese taalkunde

Maatskappy: Mashup Communications

Wat doen jy as ‘n konsultant vir verhale?

Vir ons kliënte is ons altyd op soek na opwindende verhale wat ons saam met hulle kan vertel. Hiervoor kyk ons ​​noukeurig na die ontwikkeling van die ondernemings en maak hul eie helde reis. Die waardes van die ondernemings is veral vir ons baie belangrik, want dit wys waarom, waarom hulle hul idee nastreef.

Ons help handelsmerke om storievertelling suksesvol toe te pas gedurende hul strategie en kommunikasie. Dit hang af van die holistiese benadering wat deur al die kanale moet loop. Die waardes lê die grondslag hiervoor. Dit moet gedefinieër word en intern in die onderneming woon. Van die bestuur tot die werknemers. Ons gebruik die waardes vir sowel handelsmerk as werkgewer, inhoudbemarking as klassieke PR. Ons deel ook ons ​​kundigheid deur middel van werkswinkels, om ondernemings en hul werknemers te help om hul eie stories te vind en te vertel.

Hoe het u tot hierdie taak gekom?

Nadat ek Algemene teoretiese taalkunde bestudeer het, het ek etlike jare in verskillende uitgewers en media-agentskappe gewerk. Vertelverhale loop dan soos ‘n rooi draad deur my professionele loopbaan – selfs terwyl ek as vryskut- en vryskutredakteur gewerk het. Maar dan, om myself tot ‘n bietjie onderbreking uit die media te laat verdwyn en iets slim te probeer uitdink, maak ek jare gelede ‘n uitstappie na ‘n brilwerkswinkel.

vertoning

Na twee jaar se noukeurige handewerk en met ‘n heeltemal nuwe en vars siening van dinge, was ek op soek na ‘n nuwe uitdaging. Ek wou my passie om weer professioneel te skryf, uitleef. Dus het ek vyf jaar gelede by Mashup Communications aansoek gedoen. Reeds na die eerste gesprek het ek onmiddellik die gevoel gehad dat ek hier is. Want benewens die klassieke PR- en inhoudbemarkingswerk, het storievertelling as ‘n raaisel-aanhanger en boekwurm die truuk in ‘n japtrap gedoen.

Watter funksie help jou die meeste in jou alledaagse lewe? Hoekom?

As ‘n groot literêre aanhanger weet ek wat ‘n goeie verhaal maak en hoe u woorde kan gebruik om prentjies in die gedagtes van lesers te skilder. Dit help my met tekskryf sowel as die holistiese en strategiese advies van ons kliënte. Natuurlik is humor ook baie belangrik in mekaar. Dit help my om nie alles te ernstig op te neem nie.

Beskryf so duidelik as moontlik ‘n projek wat u veral beïndruk het

Dit is nie soseer ‘n projek as ‘n werk wat ek al jare lank by Mashup Communications kon doen nie. Sedert 2016 is ek verantwoordelik vir die opleiding van interns en leerlinge. Aangesien ek dit baie geniet en ek die proses wou professionaliseer, het ek twee jaar gelede ‘n verdere opleiding as afrigter gedoen. Ek was nog altyd lief vir mense, deel my ervarings en is ‘n goeie motiveerder en instaatsteller.

Benewens hierdie sagte vaardighede wat ek geleer het in die opleiding dan die teoretiese instrumente. Met die kennis en my persoonlike belangstelling weet ek nou hoe om leerlinge veilig op hul oefenreis te vergesel en hulle te help om hul eie drome na te streef. Om dit te beskryf deur die storievertelende heldereis: ek is die mentor vir my leerlinge en begelei hulle op hul baie persoonlike heldereis. Met nuttige wenke en terugvoering, help ek hulle om uitdagings te bemeester, om hul kennis en vaardighede uit te brei en om die daaglikse roetine met ‘n nuwe elikser te bemeester.

Wat is die belangrikste vir u in u werk? Wat is die lekkerste?

Benewens leerlingopleiding, vind en produseer ons beslis verhale vir verskillende handelsmerke. Ons is gelukkig dat ons altyd met nuwe kliënte saamwerk en dus baie verskeidenheid in die onderwerpe het.

Om saam met my span te werk, is ook ‘n groot faktor. Ons mashies sorg dat ons pret het in die werk en dat daar altyd iets is om oor te lag. Dit is lekker om te sien wat ons in die agentskap kan bereik. Ons ondersteun en motiveer mekaar. As iemand ‘n slegte dag het, sal die hele span dit vang. Dit is samehorigheid wat nie net op papier is nie, maar ook leef.

U werk is onontbeerlik omdat …

… Storievertelling is een van die belangrikste instrumente vir die toekoms, wat ons toerus vir baie meer kanale en tegniese moontlikhede. Tradisionele ondernemings en veral die industrie word gekonfronteer met die uitdaging om ‘n nuwe, meer persoonlike toon in terme van eksterne sowel as interne kommunikasie te stel.

Met die krag van storievertelling stel ons organisasies in staat wat bereid is om ‘n nuwe baan te gee en altyd hul gehoor betower. Ons hou daarvan om nuwe stories te vertel en is daarvan oortuig dat maatskappye hulself op hierdie manier van mededingers kan onderskei en dat dit op die lange duur die sleutel tot sukses is.

As u nie ‘n konsultant vir storievertelling was nie, wat sou u wees?

Ek sou waarskynlik in elk geval na verhale soek. Ek speel ‘n geruime tyd met die idee om my eie boek te skryf, so miskien sou ek ‘n skrywer wees. Of wat nog beter sou wees: ek sou ‘n gastehuis in die woestyn van Skandinawië hê en mense van oor die hele wêreld ontmoet. Ek kan my goed indink watter opwindende verhale en interessante mense ek daar sou raakloop. Daarmee sou ek beslis genoeg kos hê vir my selfgeskrewe roman. Wie weet wat nie is nie, kan steeds wees.

Meer oor: Wat doen … ‘n idee-visualiseerder?

Laat 'n boodskap

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Verpligte velde word met * aangedui