Gesondheidsrisiko Instagram: As u te veel blaai, word u siek!

Skaars wakker geword, die eerste greep op die telefoon. Kyk op Instagram, Facebook en Whatsapp vir ‘n kort tydjie. Schwups, 30 minute weg. Byna niks werk sonder ons slimfoon nie. Die voordele weeg swaarder, en meer en meer mense kla oor senuweeagtigheid, buierigheid en die gevoel om iets te mis. Veral Instagram laat die Fomo (vrees vir misloop) groei. Is die app skadelik vir die gesondheid?

Vanessa Häusler het dit ondersoek. As gegradueerde van die graad Media en Kommunikasiebestuur aan die SRH Fernhochschule, is die
Die 33-jarige in haar baccalaureus-tesis “Impak van sosiale netwerke op die gesondheid van gebruikers van Generation Y met behulp van die voorbeeld van die sosiale media-instrument Instagram” is die risiko van Instagram se gesondheid onder die vergrootglas. Haar gevolgtrekking: Ons is almal afhankliker as wat ons dink!

LEIER: Hoe het u met die onderwerp “gesondheidsrisiko Instagram” gekom?

Vanessa Häusler: Aangesien ek Instagram ook professioneel vir my werkgewer gebruik, was dit duidelik dat my baccalaureus-tesis ook die onderwerp van Instagram moet dek. Ek het verlede jaar baie artikels oor uitbranding op Instagram en op sosiale media gelees wat ek self besluit het om die onderwerp van gesondheidsrisiko op Instagram aan te pak.

vertoning

LEAD:Hulle het 300 vroue en mans ondervra vir hul studie. Kan u meer oor die deelnemers sê?

Häusler: Die deelnemers was almal jongmense van Generation Y. Hulle is tussen 1981 en 1995 gebore en is die jongste mense wat hul slimfone deesdae professioneel en privaat gebruik, en ook op Instagram. Ek het trouens meer vroulike ondersoekers gehad. 80 persent van die respondente was vroue. Boonop was dit hoofsaaklik studente en mense met akademiese titels.

Wat was die sleutelpunte wat uit die ondersoek na vore gekom het?

Häusler: 75 persent van alle deelnemers het gesê dat hulle elke dag Instagram gebruik. Vir die meeste word die app gebruik vir netwerke met ander, maar ook vir selfverwesenliking en vir ‘n gemeenskapsgevoel. Dit blyk egter dat die gebruik van die app vir die meeste tot ontevredenheid met jou eie liggaam en sy eie lewe gegroei het. Ander het gekla oor ‘n gebrek aan slaap, geestelike probleme, maar ook gevoelens van eensaamheid en onvervuldheid. 47 persent het gesê dat hulle dink dat hulle te veel tyd in die app spandeer. Ses-en-dertig persent het bevestig dat hulle ‘n groter gevoel het om iets te mis as hulle nie gereeld Instagram nagaan nie. En inderdaad, 60 persent het gesê dat hulle die risiko van uitbranding op sosiale media sien. Baie mense is bewus van die gesondheidsrisiko, weerspieël die gebruik daarvan – en verander steeds niks.

LEIER: Watter verrassende resultate kon u nog vind?

Häusler: 64 persent van die respondente het gesê dat hulle die app in die bed oopmaak of onmiddellik nadat hulle opgestaan ​​het. Terselfdertyd het 70 persent gesê dat hulle maklik sonder Instagram sou kon klaarkom.

LEI: ‘n teenstrydigheid op sigself, nie waar nie?

Häusler: Beslis. Ek dink baie waardeer nie die impak van Instagram en ander sosiale media op hulle nie. U dink natuurlik dat ek hierdie app natuurlik nie nodig het nie, maar eintlik is ons almal baie afhanklik.

LEIER: Waarom dink u word ons deur die sosiale media onder druk geplaas?

Häusler: Die voordeel van sosiale media is die vinnige verspreiding van inligting, die deel van kennis en die deel van wonderlike ervarings. Elke beroemdheid, elke onderneming en ons vriende word in hierdie netwerke verteenwoordig, en elkeen word op een of ander manier aangespreek.

LEID: En dan kom FOMO en Social Media Burnout in mekaar se pad?

Häusler: Presies. As gevolg van die baie mooi foto’s van wonderlike plekke, pragtige mense en altyd net goeie bui, bevraagteken ons ons eie lewens. Die resultaat: Fomo – en in die ergste geval ‘n uitbranding op sosiale media.

Ook interessant: Ons brein in die digitale konstante spanning

LEI: Hoe beïnvloed dit die individu?

Häusler: Met die vrees om iets mis te loop, die vrees om iets te mis, ontstaan ​​die druk dat u altyd na die app moet kyk, altyd op datum wil bly. Daarbenewens het ons soveel keuses wat ons kan volg, byvoorbeeld dat ons voortdurend besorg is oor die verkeerde keuse. Terselfdertyd kan die FOMO homself ook anders uitdruk – in verhouding tot ons eie lewens. As u voortdurend die Instagram se sogenaamde groot lewe in ag neem, lyk u eie lewe skielik vreeslik normaal. Jy voel uitgesluit, jy is bang om verwerp te word en skielik wil jy die lewe van ‘n beïnvloedersster hê. Gebundelde kan ‘n impak op die psige hê.

LEI: En op sosiale media-uitbranding?

Häusler: Uitbranding op sosiale media is die evolusie van normale uitbranding. Instagram vra voortdurend ons aandag en terselfdertyd moet ons telkens weer nuwe inhoud lewer. As u nie teen hierdie druk staan ​​nie, beland u vinnig in ‘n afwaartse spiraal van verlies aan konsentrasie, senuweeagtigheid en selfbeeld. Die druk vreet letterlik een op. Veral beïnvloeders het meer en meer sosiale media-onderbrekings nodig, omdat die konstante aanlynbestaan ​​sy prys het.

“Dit is skrikwekkend watter invloed hierdie app op ons lewens het”

LEAD:Maar Instagram kan nie net ‘n gevaar vir ons wees nie, maar ook vir ander. Hoe raak dit problematies?

Häusler: Presies. Toerisme kla oor Instagram. Baie plekke ervaar slegs ‘n hype te danke aan die app, wat massatoerisme lok na plekke wat glad nie daarvoor gemaak word nie. Terselfdertyd – en dit is die absurditeit – is daar nou hotelle wat bied dat u daar kan ontspan en neem om foto’s op die Instagram-kanaal te plaas. Dit is skrikwekkend watter invloed hierdie app op ons lewens het.

LEIER: Wat dink jy van jong mense wat van Instagram hou, maar steeds besef dat hulle ongelukkig is?

Häusler: Maak seker u weerspieël u eie gebruiksgedrag en vra uself af: Waarom is ek ongelukkig? As ek die antwoorde het, moet ek reageer en my gedrag verander. Daar is byvoorbeeld programme wat ander programme slegs vir ‘n sekere tyd ontsluit. U kan ook die app in ‘n submenu verberg, sodat toegang nie so maklik is nie. Die kennisgewings kan afgeskakel word, u kan sekere kanale deabonnieren en basies net meer bewustelik die app hanteer.

LEIER: Waarheen gaan die toekoms na u mening?

Häusler: Ek dink dat ons almal op die langtermyn ons sal oplei om meer bewus te wees van sosiale media. Die inisiatief van Instagram om die voorliefde te verberg, gaan reeds in die rigting van Social Wellbeeing. Instagram is ook bewus daarvan dat iets moet verander.

U sal dalk ook hierin belangstel: “Instagram het die mees toepaslike beïnvloedersplatform geword”

Laat 'n boodskap

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Verpligte velde word met * aangedui