Wat doen ‘n senior IT-konsultant?

Postitel: Senior IT-konsultant

Naam: Robert von Leoprechting

Postitel: Senior IT-konsultant

Ouderdom: 37

Onderwys: Elektriese en Inligtingstegnologie FH München, sagteware-argitek

Maatskappy: Plan.Net digitale kommunikasiegroep

Wat doen jy?

Ek werk as IT-konsultant by Plan.Net Technology. As ‘n IT-konsultant is ek die skakel tussen spesialis- en IT-afdelings, veral in vroeë projekfases. Konkreet beteken dit dat ek na die strategiese doelstellings van verskillende partye binne ‘n projek kyk en dan saam met die span werk om ‘n optimale, tegniese oplossing te ontwikkel. Die uitdaging hier: Dikwels is die doelstellings duidelik teenstrydig, wat lei tot ‘n intensiewe uitruiling tussen alle deelnemers – in so ‘n geval is daar baie takt van my kant af nodig. Nadat die algemene rigting bepaal is, is dit my verantwoordelikheid om vinnig ‘n werkbare oplossing te vind in geval van onvoorsiene probleme.

My ander take sluit in om vroeëre tyd die tegniese vereistes te verduidelik, die ontwerp van growwe sagtewarearkitekture en om dit byvoorbeeld met IT-departemente te koördineer.

Later stadiums van die projek behels dikwels die oordrag van die stelsel na gereguleerde werking, waarin veranderingsprosesse ‘n belangrike rol speel.

As ‘n IT-konsultant is u meer ‘n tegniese ‘generalis’ as ‘n ‘spesialis’, hoewel u natuurlik altyd ‘n goeie begrip van die verskillende onderwerpe moet hê.

vertoning

Hoe het u tot hierdie taak gekom?

Ek werk sedert 2007 by die Plan.Net Group en het al deur verskillende fases gegaan: ek het begin as ‘n web- en backend-ontwikkelaar en na ‘n paar jaar oorgeskakel na IT-projekbestuur. Op hierdie manier het ek opgemerk dat ek veral as ‘n tussenganger ‘tussen die wêrelde’ wil optree, kompromieë bewerkstellig en tegniese strategieë ontwikkel sodat projekte ook volhoubaar is. Dit het gelei tot die stap om ‘n IT-konsultant te word, omdat ek die geleentheid het om projekte vanuit ‘n strategiese en nie-operasionele oogpunt te ondersteun.

Watter funksie help jou die meeste in jou alledaagse lewe? Hoekom?

Ek dink dat dit in die alledaagse lewe baie nuttig is om situasies objektief en vanuit verskillende perspektiewe te kan sien. Dit is veral belangrik omdat baie besluite in groter projekte deur middel van kompromie geneem moet word. Die hele saak is gewoonlik nie sonder ‘n werkende span en hul bereidwilligheid om na ‘n probleem te kyk nie, selfs nie vanuit ander se perspektief nie. Natuurlik is dit ook deel van die pret om met ander mense te kommunikeer.

Beskryf so duidelik as moontlik ‘n projek wat u veral beïndruk het.

Dit is altyd wonderlik om ‘n projek op die “groen veld” te begin, want u hoef nie so intens met besmette terreine hier te werk nie. Ek het hierdie geleentheid al meer as drie jaar gehad met die herbegin van ingewikkelde programme in die “kliëntelojaliteit” -omgewing. Hier is ek van die begin af en as ‘n IT-konsultant verantwoordelik vir die “backend” van apps – om die waarheid te sê, die beheersentrum van enige aanlyn-toepassing.

Aangesien al die basiese funksies herskep moes word, was dit ons taak om die volledige tegniese argitektuur uit die backend-span te bou. Daar is egter baie faktore wat van baie kante af beïnvloed is – die spesialisafdeling wil veral die sakevoorstel implementeer, ‘IT-bedrywighede’ fokus op die latere instandhouding, veiligheid en stabiliteit van die stelsel en die ontwikkelaars van die kliënt-toepassings is veral in die bereikbaarheid die nuwe dienste: Dit is presies die aansporing vir my. Dit verg ‘n groot mate van kreatiwiteit om sulke ingewikkelde situasies op te los. En myns insiens werk dit die beste as nie almal hardnekkig op sy standpunt aandring nie, maar ook die prioriteite van ander in ag neem.

Wat is die belangrikste vir u in u werk? Wat is die lekkerste?

Soms kan dit warm word as u oplossings vind. ‘N Baie belangrike basis is dus ‘n gesonde kultuur van bespreking en wedersydse vertroue. En wanneer aan hierdie voorwaardes voldoen word, kan enige ingewikkelde taak opgelos word deur ‘n kreatiewe gebruik van tegnologie. Dit is wat ek die meeste geniet.

My werk is onontbeerlik omdat …

… dit is ‘n groot voordeel as verskillende partye dieselfde begrip van ‘n uitdaging het en saamtrek. Sonder bemiddeling, byvoorbeeld tussen bemarkings- en IT-afdelings, kan misverstande baie vinnig ontstaan.

As u nie ‘n IT-konsultant by Plan.Net was nie, wat sou u wees?

Miskien sou ek ‘n advokaat wees – dit gaan basies oor die neem van besluite en ander mense van hul eie posisie oortuig.

Laat 'n boodskap

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Verpligte velde word met * aangedui