Influencers & Companies: Data is die nuwe geldeenheid!

LEIER: Meneer Papendieck, wat presies is die betrokkenheidskoers in bemarkingsinvloede?

Philip Papendieck: Die betrokkenheidskoers weerspieël die interaksie van die gemeenskap met betrekking tot die bydrae van die beïnvloeder. Instagram beteken die hou van ‘n beeld en die opmerkings daarvan ten opsigte van die volgelinge as betrokkenheidskoers.

Papen
Foto: Philip Papendieck

Waarom is die betrokkenheidskoers vandag soveel belangriker as die suiwer aanhangers van elke beïnvloeder?

Toe beïnvloeders op Instagram begin het, was daar net ‘n handjievol wat 20k- of 30k-volgelinge gehad het. Destyds was die verskille tussen houers en volgelinge nie so groot nie, sodat ‘n mens selfs opgewonde was dat ‘n enkele persoon 20.000 mense kan bereik. Dit was outentiek – en belowend.

Ons het vandag soveel beïnvloeders, ons onderskei nou tussen makro-, mikro- en nano-beïnvloeders en vergelyk die individuele rekeninge met mekaar baie meer gereeld en in meer detail. Hier is dit opvallend dat nie elkeen van die 300k-volgelinge baie mense met sy plasings bereik het nie. Ander, daarenteen, kry ‘n goeie reaksie op hul plasings in vergelyking met die aantal volgelinge. Daarom is dit belangrik om die betrokkenheidskoers te gebruik om veldtogte te evalueer. Dit is ‘n baie beter manier om ‘n aanduiding te gee van hoe aktief die gemeenskap is, hoe goed produkte verkoop en hoe handelsmerk kan werk.

vertoning

Nietemin, is daar beslis probleme met die evaluering van die betrokkenheidskoers? Per slot van rekening is interaksie nie dieselfde as interaksie nie.

Absoluut. Dat betrokkenheid belangrik is, ken ook die beïnvloeders. Intussen is daar georganiseerde soortgelyke- en kommentaargroepe, sowel as bots wat outomatiese beïnvloedingskanale outomaties hou en aanteken. Die resultaat: Alhoewel u toewyding het, wat niks werd is nie.

Hoe kan u ‘n veldtog evalueer?

U moet ook ander faktore in ag neem as u na die betrokkenheidskoers kyk. Net omdat iemand van ‘n foto gehou of daarvan kommentaar gelewer het, beteken dit nie dat hy of sy die veldtog gesien het nie. Hier word onderskei tussen pure toewyding en gekwalifiseerde betrokkenheid verbonde aan die veldtog. As u na die pure betrokkenheid gekyk het, sou al die voorwaardes en opmerkings ingesluit word, sowel as die negatiewe opmerkings. In ‘n veldtogbetrokkenheid, kyk ons ​​na die opmerkings, filter die negatiewe uit en ondersoek ook hoe die gemeenskap op sleutelwoorde van die veldtog reageer het. Daarom doen ons ‘n addisionele instrumentgebaseerde sentimentanalise en kyk hoeveel positiewe terugvoer die veldtog ontvang het.

Vind meer uit oor bemarkers in die jongste uitgawe van die tydskrif LEAD 01/19, wat u ook doen kan aanlyn bestel.

Is die betrokkenheidskoers dus die deurslaggewende punt vir die sukses van ‘n veldtog?

No. Dit is ‘n goeie riglyn om die regte beïnvloeders te vind, maar terselfdertyd moet u ander faktore oorweeg. Byvoorbeeld, ons het ‘n koffiemasjienveldtog gehou waar ons moeder-beïnvloeders die beste kon presteer ten opsigte van bekering, hoewel hul betrokkenheidskoers nie die beste was nie. Die teikengroep – ‘n goed befondsde groep mense met betrekking tot die onderwerp – was deurslaggewend. U moet ook kyk na faktore soos die teikengroep.

“In bemarkersbemarking is ons nie meer in die proeffase nie, maar het ons reeds beplan om professionele veldtog te beplan.”

Dit beteken: Benewens die betrokkenheidskoers, word die teikengroep of ander faktore by die sukses van ‘n veldtog ingesluit.

Presies. Die organiese modulasie, oftewel die indrukke, is ook baie interessant in die evaluering van ‘n veldtog. Hier het ons ons eie Facebook-goedgekeurde tegnologie ontwikkel – x-tended.io, vanwaar ons toegang tot die sakeprofiele van beïnvloeders kan kry en die regte indrukke kan lees en bereik. Die opwindende is dat u kan sien dat die organiese belasting vir sommige beïnvloeders baie hoër is as vir ander beïnvloeders met dieselfde verbintenisskoers. U kan dus nie die verbintenisskoers 1: 1 hier met organiese modulasie vergelyk nie. Hoeveel mense die pos nou al gesien het, is in elk geval baie geïnteresseerd in die klante. Met die hulpmiddel kan ons reeds – benewens die verbintenispersentasie – vooraf kies vir organiese modulasie.

En die beïnvloeders laat u toegang tot hul data kry?

Ja. Ons redeneer so: die insigte van die plasings moet in elk geval na elke veldtog aan ons gestuur word. Met die aanboord van ons werktuig, stap hierdie stap vir die beïnvloeders weg. Ons het direkte toegang tot die data en kan dus goeie voorspellings maak in toekomstige veldtogte. Dit oortuig.

Hoe goed kan ‘n mens die sukses van ‘n invloedryke bemarkingsveldtog vandag voorspel?

Omskakeling en ‘n konkrete organiese modulasie kan nie tot honderd persent voorspel word nie. Omskakeling soos inhoud werk soms, en soms nie. So goed as wat u die algoritme kan ondersoek, weet u net nie hoe dit werk nie. En so is dit met beïnvloeders – ons kan diegene aanbeveel wat oor die algemeen goeie bekerings behaal. Ons verbind ons tot die kwessie van betrokkenheidskoers, waarin ons toegang het tot die reële vlakbeheer. Danksy ons data-gebaseerde ontleding kan goeie voorspellings hier gemaak word – en, indien u twyfel, selfs in veldtogte ingryp. Data het baie belangrik geword, maar die inhoud, die taal en die egtheid moet natuurlik oortuig.

In Influencer Marketing is ons nie meer in die proeffase nie, maar het ons reeds gekom met professionele veldtogbeplanning, waarmee baie – nie alles nie – maar baie beplan kan word.

Ook interessant: “Instagram het die mees relevante beïnvloedersplatform geword”

Kan goeie bemarkingsbemarking nog sonder data geïmplementeer word?

Influencer-bemarking word meer en meer op databasis gebaseer. Die invloedryker self werk natuurlik in die daaglikse stryd om voorkeure en sienings met data. Data word aan albei kante al hoe belangriker – ook in die skepping van inhoud. Aan die ander kant is die kans hier, as handelsmerk of onderneming, weer eens om met die moedige projekte die effektiewe funksionering van data-ontleding te verbreek en kreatiwiteit te laat seëvier. Slegs data-gebaseerde inhoud is op die lange duur vervelig – selfs al werk dit.

Byvoorbeeld, vir ‘n opleidingsveldtog kies ons beïnvloeders op grond van data met ‘n hoë volgelingverdeling in die skoolgaande ouderdom en ‘n gesonde organiese rit. Terselfdertyd is dit egter belangrik vir elke invloedryker om die onderwerp ‘opvoeding’ op ‘n outentieke, maar bowenal vermaaklike manier te ontwerp. Hier kan die handelsmerk nuwe, opwindende inhoudsformate saam met die beïnvloeder skep.

‘Ek kan my voorstel dat Twitch groter word.’

Toekomst in bemarkings beïnvloeders: is Messenger Marketing die volgende groot ding?

Boodskapperbemarking is tans op almal se lippe, omdat ons hier die verskynsel het dat die beweerde verlore egtheid van die influencers herstel kan word. Maar ons moet nie hier vergeet nie: selfs hierdie inhoud deur kanale soos WhatsApp is durchkuratiert – en die gebruiker weet dit.

As agentskap het ons eintlik ‘n app ontwikkel wat ‘n soort boodskappiediens vanaf Facebook simuleer. Ons het toe ‘n toetslopie begin met ‘n influencer van Musical.ly/TikTok, waarin sy veronderstel was om uitsluitlik met haar grootste aanhangers op daardie platform te kommunikeer. Die positiewe was dat daar eintlik hardcore fans was wat bereid was om vir so ‘n platform te betaal.

Die negatiewe was egter dat die gebruikers die vraag gevra het of dit regtig hul beïnvloeders in hierdie app is. Samevattend kan daar dus gesê word dat, alhoewel daar ‘n begeerte is om naby die beïnvloeder te wees, maar die huidige vlak van kennis is so groot dat selfs die outentiekheid moeilik kunsmatig vervaardig kan word. Ek kan my voorstel dat die kanaal nou en dan – ook vir beïnvloeders – werk, maar die volgende groot hype sou ek nie messenger marketing noem nie.

Watter neigings verwag ons dan?

Ek kan my voorstel dat Twitch groter word. Ons het gevind dat baie handelsmerke en maatskappye nog nie veel van Twitch weet nie, maar ons probeer toenemend die app inbed. Selfs podcasts word toenemend by ons veldtogte ingesluit.

TikTok is steeds sterk en bowenal skep dit neigings buite op ander platforms. Twitch, TikTok en Podcasts is beslis die neigings van die jaar 2019.

Ook interessant: “Dit het buitengewoon moeilik geword om uit die skare te staan”

Nuusbrief en boodskapper

Met die LEAD-nuusbrief en die LEAD Tech-nuusbrief is u altyd op hoogte van alle onderwerpe van die digitale lewe. Of dit nou professioneel of privaat is. In u inkassie of via boodskapper.

Teken nou in op ons nuusbrief
Teken nou in via messenger

Laat 'n boodskap

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Verpligte velde word met * aangedui