Data-gedrewe empatie: Oorreding deur kennis

LEI: Wat staan ​​agter Data Driven Empathy: ‘n lekker nuwe gonswoord of ‘n volhoubare konsep?

Udo Schumacher: ‘n Konsep waarmee ons die kliënt wil verstaan. Hoe merk hy op, hoe moet ek met hom kommunikeer – ons kom onderaan hierdie vrae. Om die antwoord hierop te ken, is belangriker as ooit: namate produkte meer ingewikkeld raak, is dit belangrik om te verstaan ​​watter eienskap die meeste mense interesseer. Data en empatie is net so behulpsaam. In die reklamewêreld, maar dit is nog nie gewys nie.

Waar is die probleem?

Schumacher: Die reklamewêreld is tot dusver in twee dele verdeel. Aan die een kant is die klassieke kreatiewe agentskappe, waar die veldtog meestal uitsluitlik gebaseer is op die kreatiewe begeleidende idee. Aan die ander kant is die prestasie-agentskappe wat staatmaak op gedragsdata soos omskakelings of klikke. Dit ontleed data en toets hoe ‘n veldtog verder geoptimaliseer kan word om die laaste persentasiepunte te onttrek. Dit word natuurlik bedoel op baie kort termyn. Die klassieke kreatiwiteit sien egter die groot prentjie – maar minder op die individu en sy huidige behoeftes. Elke benadering het nie iets wat die ander het nie. Ons kombineer albei benaderings in een konsep.

vertoning

Hoe gaan u konkreet voort?

Schumacher: Ons smelt die groot idee met die uitvoering saam – op ‘n manier wat by die handelsmerk pas. Ons gebruik die posisie van die onderneming en die handelsmerk en hoe dit deur kliënte gesien word. Ons gebruik gesonde verstand, maar ook baie gebruikersdata. Met ander woorde, ons ontleed hoe die klant tik en in watter situasie hy tans is: is hy op die rak in die winkels of sit hy op die bank en doen navorsing? Sodat ons kan reageer met die ontwerp en speel van die veldtog oor wat die huidige behoefte van die kliënt is en steeds ‘n beroep op sy basiese persoonlikheid doen.

Sal hierdie vlugtige oomblikke belangriker word in die toespraak?

Schumacher: Data Driven Empathy fokus in werklikheid op albei. Dit gaan oor eienskappe en state, karaktertrekke en state. Deur die eienskappe leer ons die persoonlikheidseienskappe en kenmerke van die teikengroepe wat nie verander nie. Is die klant introverte of ekstrovert, oop vir nuut of konserwatief. Die state is baie wisselvalliger en hou byvoorbeeld die klant dop tydens die klantreis: Ons kan besluit watter oproep tot aksie ons moet instel as hy op die punt is om te koop. As hy nie heeltemal aan die einde van sy klantreis is nie, dan vertel ons hom ‘n produkverhaal via teks of video. Wil hy byvoorbeeld iets weet van trekkerskoene, die ontwerp en funksie daarvan, of wil hy net weet waar hy dit moet koop? Maar toe hy die skoene gekoop het, is hierdie toestand verby. Die kombinasie van stabiele en wisselvallige inligting help om kliënte beter aan te spreek.

Udo Schumacher Gf Rsm Hamburg
Udo Schumacher (Foto: rsm Hamburg)

Watter data is dit?

Schumacher: Eerstens kyk ons ​​na watter data en kennis oor die kliënt in die onderneming daar tans is. Is hierdie data bruikbaar? As dit nie so is nie, probeer ons om dit te benut en bykomende data te versamel wat addisionele insigte moontlik maak. Die kombinasie van verskillende datapoele lewer dikwels heeltemal nuwe insigte. Indien nodig, ondersoek ons ​​dan in die tweede stap doelbewus data wat ons in die toekoms sal help om die kliënt nog beter te leer ken en te verstaan. Ons gebruik dan hierdie insigte vir kreatiewe kommunikasie. Ons kan intyds leer en optimaliseer deur dinamiese veldtogte. As ons die terugvoer kry dat ‘n veldtog hoofsaaklik oor mans gaan, kan ons die inhoud vinnig verander sodat dit ook by die vroulike gehoor aanklank vind. Dit is ‘n voortdurende proses.

Watter instrumente is daar daarvoor?

Schumacher: Ons gebruik nie ‘n spesiale instrument nie. Ons is meer besorg oor die benadering. Ons gebruik die stelsels wat die kliënt saambring. Die belangrikste is die CRM-stelsel. Indien nodig, gebruik ons ​​ook spesiale instrumente soos ‘n databestuursplatform. In beginsel het ons dus instrumente nodig vir die instandhouding en voorsiening van data.

Watter vaardighede en werkprofiele het u nodig om Data Driven Empathy te gebruik?

Schumacher: Ons vertrou op ‘n diverse span aanlyn-, opvoerings- en veldtogspesialiste, sowel as klassieke kreatiwiteite en sielkundiges. Die sielkunde-vaardigheid stel ons in staat om veldtogte vanuit ‘n ander hoek te sien. Suksesvolle aanlynbemarking is nie ‘n statiese proses wat op enige plek geleer word nie. U moet uitvind en saamwerk.

Kry die nuutste LEAD!

Data is die geldeenheid van die internet. Adverteerders kan bekwame bestuur gebruik om hul teikengehoor akkuraat te identifiseer. Data teen relevante advertering – die DSGVO In die huidige uitgawe van LEAD wys ons onder meer wat inhoudbestuur moet doen en hoe databestuurplatforms help om veldtogte te optimaliseer.

LEAD 02/18 is beskikbaar in die kiosk, as ‘n e-vraestel of as ‘n intekening.

Tydskrifmodelle lei 400X360

Laat 'n boodskap

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Verpligte velde word met * aangedui