Hoe klink passie?

Die regte musiekstuk is net ‘n paar keer in die toekoms. Daar is 10.000 titels wat geassosieer word met die 36 mees gebruikte handelsmerkkenmerke soos hoë kwaliteit, passievol, innoverend of vertrou met behulp van kunsmatige intelligensie. Agter dit staan ​​’n wetenskaplik gesonde analise, gebaseer op musiek-effeknavorsing, verryk met empiriese bevindings van ‘n multinasionale luistereksperiment en ‘n algoritme-gebaseerde ontledingsmetode. “Die ABC_DJ-algoritme kan die pas van musiek by die merk voorspel met ‘n akkuraatheid van 80,1 persent,” sê Jochen Steffens van die TU Berlyn. Die virtuele helpers vertrou nie op die sleutelwoord of ander inligting nie, maar ontleed die musiek volgens verskillende kriteria.

Ritme en dinamika is net so deurslaggewend vir die waargenome musikale uitdrukking as die instrumentasie of die styl van musiek. Byvoorbeeld, die resultate van die luistereksperiment wys dat mense meer geneig is om hoë-dinamiese musiek te sien, veral stukke wat behoort tot die style van historiese klassieke, tango, flamenco en blues, wat meer outentiek as ander genres beskou word. In teenstelling hiermee word stukke elektroniese musiek, veral met lae mikrodinamika en swaar sub-basfrekwensies, as minder outentiek beskou. Die navorsers het ook gevind dat hoe harder, vinniger en skerper klinkend of disharmonies is, hoe meer emosioneel word dit gesien. Laastens word liedjies uit die style Electro, EDM, Pop, Rock en R’n’B as baie progressief beskou, terwyl Duitse treffers as meer tradisioneel beskou word.

vertoning

Die eksperiment daaragter

Die ABC_DJ-projek, wat deur die Europese Kommissie befonds is, duur meer as drie jaar. Dit het sewe ondernemings en navorsingsinstellings van vyf verskillende Europese lande betrek. Dit stel hulself die doel om kreatiewe agentskappe van gesofistikeerde sagteware-instrumente te voorsien wat die hele musiekproses ondersteun.

Aan die begin van die navorsingswerk was die begrip gebaseer op ‘n woordeskat waarmee die musiek so beskryf kan word dat dit in bemarkingskategorieë verdeel kan word. Bemarkingskundiges het gehelp. Vir die volgende ontledings is ‘n poel met 28.543 liedjies gebruik, waarvan 549 aan ‘n gedetailleerde evaluering onderwerp is. ‘N Grootskaalse luistereksperiment waaronder 10 144 deelnemers in Duitsland, Spanje en die Verenigde Koninkryk betrokke was, het 53 344 metings opgelewer gebaseer op 2 018 704 datapunte wat ingesamel is. Die steekproef was gebalanseerd ten opsigte van ouderdom, land en onderwys om ‘n verteenwoordigende siening te gee van die persepsie van semantiese uitdrukking in musiek deur verskillende gehore.

02072018 Data 2 Abc Dj Persverklaring Infokit 2018 06 20 Voorbeeld
© HearDis

Die Parys-gebaseerde ABC_DJ-projekvennoot IRCAM (Institute for Research and Coordination in Acoustics / Music) het vir elk van die 549 liedjies ‘n verskeidenheid klankfunksies bereken wat inligting bevat oor klank, harmonie, ritme, instrumentasie, genre en styl. Dit voed die AI en leer die masjien watter funksies mense in die musiek waarneem.

Daar is egter nog ‘n lang entjie voor die konkrete aanbeveling. Vier faktore, naamlik emosionele valensie, emosionele opwekking, egtheid en tydigheid vorm die basis. Alhoewel musiek anders bewoord word, is dit gewoonlik moontlik om hierdie beskrywings in terme van hierdie vier faktore te klassifiseer. ‘N Stuk kan beskryf word as min of meer vrolik (emosioneel valensie), intens (emosioneel opwekking), outentiek en progressief.

Die navorsers bied twee voorbeelde: hierdie musiekstuk klink vriendelik-warm, terwyl dit helder en snaaks klink.

“Die ABC_DJ-proses kan nou gesien word as ‘n standaardinstrument wat deur kreatiewe agentskappe gebruik word om handelsmerke en handelsmerkmusiek te beskryf.”
Robin Hofmann, mede-stigter en kreatiewe direkteur van die Stuttgart-klankhandelsagentskap HearDis.

Met hierdie sagteware kan handelsmerke en advertensieagentskappe outomaties en onverbiddelik musiek vind wat die handelsmerkkenmerke weerspieël en veldtogte vergesel. ‘N Belangrike bousteen is die teikengroepmodel “Sinus-Meta-Milieus®”, wat in die algoritme geïntegreer is. Dit verseker dat die algoritme handelsmerk-gepaste musiek voorsien vir teikengroepe uit alle relevante sosio-kulturele miljoene, en sodoende word geskikte handelsmerkmusiek vir elke konteks voorsien.

Die AI het nog steeds een voordeel: Selfs minder bekende musikante en onafhanklike etikette kry ‘n kans om ‘n stuk van die advertensiekoek te kry. Aangesien ABC_DJ die klankseine direk ontleed, kan nuwe musiekstukke vanaf die net gevang word en dan by die musiekpoel gevoeg word vir ‘n tag.

Laat 'n boodskap

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Verpligte velde word met * aangedui