Die verbintenis lê: waarom handelsmerke sonder omvattende sleutelfigure moet vaar

Markdeelnemers plaas mekaar dikwels in ‘n ongunstige posisie as hulle die impak van advertensies en die volhoubaarheid van hul digitale kommunikasie meet. Dit laat die vraag ontstaan ​​of hulle self hiervan bewus is.

Aan die klantekant, maar ook by bekende agentskappe, is daar dikwels onrealistiese idees oor watter metingskriteria sinvol is en watter pryse geskik is vir sekere dienste of watter betrokkenheidskoerse realisties bereik kan word. Dikwels is die oorsaak van die probleem klassieke TV-advertensies. Dit word steeds as standaard gebruik vir byna elke vorm van bewegende beeldadvertensies, wat – afhangend van die formaat – min sin maak.

Miskien sal u ook belangstel in hoekom sleutelfigure nie alles is nie

Waarom TV-KPI’s nie vir Outstream en Co. werk nie

In konvensionele TV-advertering is die meting van advertensie-effektiwiteit redelik ingewikkeld en hou dit met baie moeite verband. Intydse metings is baie beperk en uitsprake oor die effek van ‘n plek is slegs moontlik met behulp van gehooropnames en -panele, of indirek via klikke en aanlyn verkoopsmonitering. Dit wys reeds wat basies voor die hand liggend is: digitale opsporing van aanlynveldtogte bied baie voordele en verskillende moontlikhede vir betrokkenheid, brandveiligheid en sigbaarheidsverifiëring.

vertoning

Dit is des te meer begryplik dat toonaangewende agentskappe en handelsmerke gereeld uitsluitlik op grond van die deurkykkoerse gaan shop, eerder as om van die beskikbare opsies gebruik te maak. As gevolg hiervan val hulle onnodig die regte tegniese moontlikhede op en tree hulle onekonomies op, aangesien advertensiebegrotings nie op hierdie manier doeltreffend gebruik en benut word nie. Dit geld veral vir die vinnig groeiende programmatiese aankoop van veronderstelde premievoorraad.

In die reël word transaksies opgestel waar effektief aanvaar word dat elke gebruiker ‘n video-advertensie tot die einde kyk – ongeag die plasing, die formaat en veral die direkte omgewing. Enigiemand wat selfs sy eie reaksie op video-advertensies op die internet waarneem, besef onmiddellik dat dit ver van die werklikheid af is. Maar waar die vraag is, is die aanbod nie ver nie.

Die vraag bepaal die aanbod – uiteindelik is daar ontevredenheid

Hierdie benadering, wat die duidelike verband tussen prys, deursigtigheid, omgewingskwaliteit en sigbaarheid byna heeltemal misken, en al te gereeld bewustelik daarvan weerhou om kwaliteit of betrokkenheid te meet, is nadelig vir alle betrokkenes: agentskappe verhoog die druk op bemarkers, aangesien hulle is dikwels in die prysoorlog met die kompetisie. Diegene is op hul beurt nog steeds nie bereid om realistiese pryse te betaal vir nuwe gebruikers se betrokkenheid nie.

Desondanks word gewoonlik aanvaar dat die kombinasie van ‘n lang reeks en ‘n hoë deurkyk-tempo outomaties groot advertensiesukses verseker. In werklikheid koop ‘n mens ‘n bietjie longtail-voorraad met beskikbaarheid op kort termyn en eintlik ‘n dekking van hoë werkverrigting om die algehele resultaat van die veldtog net bo die drempel van prestasievereistes te verhoog.

Waarom lei hierdie wanopvattings aan die vraagkant? In die eerste plek ‘n byna absurde prysbeleid. Die gewilligheid van adverteerders om te betaal daal en daal, maar die verwagtinge van die dienste wat deur bemarkers en agentskappe gelewer word, is groot. Dit is onder druk op marges en word gedwing om omgewings van minder en minder hoë gehalte by hul beplanning in te sluit. Uiteindelik word die doelwitte van die kliënt op papier bereik – ten koste van omgewingskwaliteit, die teikengroep en sigbaarheid. Dus presies die KPI’s wat in die langtermyn klassieke handelsmerkbemarking van kardinale belang is.

Kwaliteit in plaas van hoeveelheid: waarom ons almal dringend moet nadink

Diegene wat verantwoordelik is vir handelsmerke, agentskappe, uitgewers en bemarkers, moet besef dat die huidige prysbeleid die hele mark beïnvloed. Dit sluit ook eerlike besprekings in oor die bruikbaarheid van KPI’s vir video-advertensies. Omdat dit goed gekies is, is daar talle maniere om die doeltreffendheid en doeltreffendheid van advertensies te meet: die handelsmerkveiligheid en die sigbaarheid, byvoorbeeld, moet bo-aan die lys wees vir maatstawwe vir handelsmerkbewustheid, en ook die regte betrokkenheidskoerse.

Lood en inkomstegenerering kan ook ‘n belangrike faktor wees om sukses te meet in die geval van prestasieveldtogte. In elk geval is eerlike, betekenisvolle KPI’s nodig om die kwaliteit van die advertensieruimte effektief te meet en, op grond daarvan, in staat te wees om werklik sinvolle en volhoubare mediabeplanning aan te gaan. Enige ander benadering kom kort en maak dat ‘n hele bedryf in die sak lê.

Ilhan Zengin is stigter en uitvoerende hoof van ShowHeroes, een van die vinnigst groeiende video-starters in Europa. Hy het sy kundigheid in internasionale sakeontwikkeling en advertering vir ‘n aantal jare bewys as deel van die bestuur van die plista native adverteerplatform, wat hy verantwoordelik was vir die implementering in 15 markte.

Lood 4 Veranderingsbestuur 1200X1200

Die mens en tegnologie verenig mekaar

Digitalisering open nuwe geleenthede in die moderne werkplek. Moet ondernemings nou meer eksperimente in die alledaagse lewe waag? In LEAD Bookazine 4/2018 praat Alexandra Borchardt oor veranderingsbestuur en ‘n suksesvolle kombinasie van mense en tegnologie.

Bestel nou

Laat 'n boodskap

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Verpligte velde word met * aangedui