Die coolste werk ter wêreld? Dit is hoe ‘n seiljag-toetser werk

LEIER: Hoe het u uitgevind oor Sailsquare se werk?

Alyzée Joy Monatana: Oor Facebook. Vriende het my daarvan bewus gemaak, omdat hulle oortuig was dat dit die perfekte werk vir my sou wees.

LEID: Jy het dit ook. Is daar iets soos ‘n werksdag in hierdie werk?

Monatana: My werk bestaan ​​uit twee dele: enersyds van die wêreldwye seilvaarte op die see, en aan die ander kant die produksie in die Sailsquare-kantore in Parys en Milaan. Op die hoogsee is my dae baie intens: Met die hulp van vyf verskillende kameras probeer ek die beste oomblikke vaslê.

Voeg daarby die produksie van Instagram-verhale om mense te wys hoe ‘n dag op die seilboot lyk, meer aktiwiteite op sosiale media en ‘n dagboek te hou. Saans, as die bemanning ontspan, word dit ook vir my ‘n bietjie makliker: Dan konsentreer ek daarop om die foto’s te redigeer en voor te berei vir die volgende dag.

LEI: Hoe slaag u daarin om op die mooiste plekke ter wêreld te konsentreer?

Monatana: Die omgewing is inderdaad idillies, maar die dae op die boot is lank en kos baie energie. Van Junie tot September is ek op die Middellandse See, maar van Desember tot Maart is ek in die Karibiese Eilande en die Indiese Oseaan.

vertoning

In die hoogseisoen in die somer raak die adrenalien volgepak en laat ek van reis na reis spring. Maar as ek drie maande agtereenvolgens vaar, kom ek nie met die wonderlike omgewing saam nie, want ek is gefokus op al my pligte. As ek terug is op die land en rustig na die foto’s kyk, besef ek gereeld hoe mooi die plekke was waar ek pas teruggekom het.

U sal dalk ook hierin belangstel: Soek ‘n werk in tye van Google Jobs

Kuba Alyzeuee
In hierdie werk moet u baie spontaan en avontuurlik wees. (Beeld: Alyzée Joy Monatana)

LEI: Het hierdie baan sy nadeel?

Monatana: Soos alle werk, het hierdie een onaangename aspekte. Beplan, byvoorbeeld, wat nie altyd maklik is nie. In die mees intense periodes moet ek veral buigsaam wees, aangesien die lanserings op die laaste oomblik normaal is.

Ek moet te alle tye gereed wees, want as daar nog plek aan boord is, moet ek inpak en gaan. Dit is nie altyd maklik om dit met my privaatlewe te koördineer nie. Byvoorbeeld, toe ek op 1 Maart 2018 my eerste dag by die kantoor in Milaan gehad het, het die span my gevra of ek die volgende dag na my eerste reis na Kuba sou vertrek. Dit was baie korttermyn, maar die beste manier om by hierdie werksavontuur uit te kom.

LEI: Wat is die grootste uitdagings op die boot?

Monatana: Neem die foto’s en video’s sonder om die gaste te steur. Ek moet die regte balans vind, goed kommunikeer en myself in u groep integreer. Al is daar ‘n versoeking om myself aan te pas by ‘n groep, bly ek getrou aan myself en my persoonlikheid. Die sentraalste deel van my werk is om ‘n spesiale ervaring met ander mense te deel. Dit het tot dusver goed gewerk.

Dit beteken ook dat ek altyd in ‘n goeie bui is – maak nie saak wat net deur my kop fluit nie. Ek kan my nie toelaat om deur slegte gedagtes neergesleep te word nie, want ek sou die gaste se vakansie negatief beïnvloed. Ek moet altyd professioneel wees. En laastens: die afskeid. Ek sit 24 uur saam met elke bemanning per dag op die boot, sodat die mense wat ek nie vantevore geken het nie, na my hart kan groei. Die afskeid maak altyd seer – en lei betroubaar tot ‘n paar trane.

LEIER: Wat was die vreemdste gebeurtenis wat u nog ooit beleef het?

Monatana: Ek het verlede jaar van ‘n reis in Noorweë direk na die volgende in die Seychelle gevlieg. My bagasie het verlore gegaan. Ek het dus in die trope beland met sneeustewels en ‘n dik winterjas. Om sake te vererger, het ek laat Saterdagaand aangekom, wat al die winkels op die eiland gesluit het en ek nie die somerklere kon uithaal nie.

‘N Bemanningslid van die vliegtuig was so vriendelik om my ‘n swembroek en ‘n T-hemp te gee. Die irriterendste was nie eens die rokprobleem nie, maar die feit dat die batterye en laaiers vir die kameras in my koffer was. Ek kon dus nie eers werk nie. Dit het my drie dae geneem om my bagasie via ‘n watertaxi na ‘n klein Seychelle-eiland te kry.

U sal dalk ook hierin belangstel: Die digitale industrie as werksmotor

Agter die skerms 2
‘N Normale werk is buite die vraag vir die jagvakansietoetser. (Beeld: Alyzée Joy Monatana)

LEID: Hand aan die hart: Is dit regtig die ‘coolste baan ter wêreld’?

Monatana: As jy cool “funky” bedoel: ja. Maar nie cool in die sin van “maklik” nie. Dit is ‘n komplekse projek wat verskillende eienskappe, konstante kreatiwiteit en baie energie benodig. Dan is dit ook ‘n kwessie van perspektief: vir mense wat op die seë siek word, sal dit nooit die droombaan wees nie.

Baie mense wat met my gesels, sê ook vir my dat hy buite die kwessie van hulle is, omdat hy te veel privaatheidstekorte sou bring. Ek kan sê dat hy cool is omdat ek jonk, vry en ‘n avonturier is. As ‘n vrou uit die Franco-Karibiese Eilande hou ek van die see – selfs my naam Alyzée kom van die Karibiese wind met dieselfde naam. So dit pas my perfek.

LEI: Waarheen neem dit jou in die toekoms? Is ‘n normale werk ter sprake?

‘N Normale werk? Ek? Geen kans nie! Ek sien myself nie in ‘n normale kantoortaak nie. Ek dink nie ek sou dit in die nabye toekoms kon doen nie.

LEIER: Wat is volgende?

Dalk iets soortgelyks, net op land? Hou nog steeds verband met reis en ontdekking. Die wêreld is so groot, dit sal gemors word om net die seë en kusstede te verken. Ek wil alles sien! Ons tyd is so vinnig dat vanweë die nuwe tegnologieë voortdurend werk geskep word. Miskien is hierdie werk vir my die beginpunt vir soortgelyke in die toekoms.

Daar is baie nuwe perspektiewe, nuwe verhale om drome te verkoop. Ek is baie ambisieus en het geleer dat alles moontlik is solank ek regtig daarin glo en alles daarvoor doen. Ek is benoud wat die lewe vir my op voorraad het. Ek wil mense wys dat iemand dit kan doen, as iemand soos ek dit kan doen. Walter Elias Disney het eenkeer gesê: ‘Al jou drome kan waar word as jy die moed het om hulle te vervolg.’ Daarom hou ek by my gekste drome om hulle te verwesenlik.

Laat 'n boodskap

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Verpligte velde word met * aangedui