Die toekoms was nog nooit so naby nie

Mense was nog altyd gefassineer deur die toekoms. Hulle is toegewyd aan die onbekende, die een wat nog moet kom. Die resultaat van hierdie fassinasie is nie net verhale en teorieë nie, maar ook konkrete innovasies wat die lewe vir die mensdom vergemaklik. Die fassinasie van die toekoms is die drywer van innovasie.

Dikwels het visioenarisse al sulke innovasies uitgevind of voorspel voordat dit glad nie tegnies moontlik was nie. Die opwindendste verteenwoordigers is wetenskaplikes, entrepreneurs, digitale kundiges en navorsers.

Boeke: Die kennis oor die toekoms kom uit die verlede

Het jy dit geweet? Daar is kommersiële ontginning van boekidees vir die bedryf. Die Phantastic Library Wetzlar het die projek ‘Future Life’ ontwikkel, wat idees uit wetenskapfiksieliteratuur uittreksel, sistematiseer en evalueer. Die resultate is van belang vir die omgewing, klimaat, indiensneming, behuising, mobiliteit, kommunikasie, gesondheid, voeding, evolusie en baie nywerhede. Thomas LeBlanc, die biblioteekdirekteur van die fantastiese biblioteek Wetzlar, sê: ‘Science fiction is ‘n baie spesiale literatuur. Goeie wetenskapfiksie vertel van innoverende idees en interessante visioene oor die toekoms. “

vertoning

Ook vir my het baie van my motivering en entoesiasme vir die digitale wêreld vroeg uit boeke ontstaan. Dit is baie opwindend wanneer werklike ontwikkelinge te danke is aan fiksie.

Dit sal dus vir Thomas LeBlanc interessant wees om uit te vind wat die ontwikkelings in die mark is gebaseer op die ontdekkings van sy instituut en wat hy dink die volgende baanbrekende ontwikkelings sal wees wat hul oorsprong in literatuur het en wat ons gedurende ons leeftyd kan verwag.

Elon Musk sê ook van homself: ‘Ek is grootgemaak deur boeke’. As hy oor ‘n nuwe onderwerp handel, doen hy dit altyd deur baie te lees. Selfs fiksie soos Die heer van die vlieë deur William Golding of die Stigting Trilogy deur Isaac Asimov is een van die boeke wat hom die sterkste en sterkste beïnvloed het.

Die entrepreneur Musk word as vernuftig, egosentries en gewetenloos beskou. Sy biografie lui asof hy, met alle omsigtigheid en sonder inagneming van verliese, die een maatskappy ná die ander stig om sodoende nader aan sy visie te kom “om ‘n multiplanetêre spesie te word” so gou as moontlik. Sy lyk soos ‘n visie wat direk uit ‘n wetenskaplike roman kan kom. Terselfdertyd is hy ook skepties oor tegnologie en waarsku hy oor die gevolge van klimaatsverandering en kunsmatige intelligensie.

Ondanks al die skandale, voorbehoude en teenstrydighede: Sy oë gaan verder as dié van gewone mense. Daarom bly dit opwindend om uit te vind wie sy rolmodelle is, wie of wie hom inspireer. Moet Musk oor 30 jaar terugkyk en alles bereik waarvan hy vandag droom – hoe sal ons wêreld dan lyk?

Metodes: Die toekoms van die stel

‘N Ander manier om innovasies en sakemodelle te skep wat ons toekoms vorm, is die rekombinasie van bestaande elemente. Daar is baie verskillende benaderings, insluitend “The Business Model Navigator” met die belowendste 55 modelle vir die ontwerp van sakemodelle.

Met die ‘Rapid Innovation Sprint’ bied Ruppert Bodmeier, digitale kenner, uitvoerende hoof en stigter van disrooptive.com, ‘n metoderaamwerk om vinnig groot klante-uitdagings op te los en om heeltemal nuwe innoverende benaderings te skep. Die beginsel van sy metode werk op ‘n soortgelyke manier as ‘n morfologiese boks, wat die meeste mense ken in die vorm van ‘n bekende kinderboek: Diere bestaan ​​uit verskillende dele, byvoorbeeld die kop van die gorilla, die nek van die kameelperd, ens. Dit skep kreatiewe kombinasies van diere. Hierdie benadering word op sakemodelle toegepas deur verskillende bestaande benaderings weer saam te stel.

Bodmeier handel oor idees, diensontwerp, klante, sakemodellering en prototipering. Sy buite-die-boks benadering lei tot innoverende idees. Daarom sal dit opwindend wees om te weet hoe hy Futurist Gerd Leonhard se verklaring beoordeel tydens die FTA-geleentheid van die EU-kommissie dat die mensdom in die volgende 20 jaar meer sal verander as in die afgelope 300 jaar.

Futurology: In Search of the X

Die Duitse digitale ekonomie bly agter in die digitale transformasie – dus bel die donderdag. Uit studies blyk dit ook dat meer as een uit elke drie Duitse ondernemings digitalisering inhaal. Volgens Bitkom is hierdie tekort hoofsaaklik te wyte aan ‘n gebrek aan tyd en onvoldoende finansiële hulpbronne.

Dit is des te verbasender dat die Duitse wetenskaplike Sebastian Thrun die toekomstige en navorsings- en ontwikkelingslaboratorium “X” van die wêreldkorporasie Google lei. Alhoewel die onderneming een van die grootste ter wêreld is, word die verkope steeds grootliks met net een produkidee gegenereer – Google is dus afhanklik van innovasie. Stigter Larry Page self het Thrun gepleeg vir die aanvanklik geheime Google “X” -laboratorium. Die voormalige professor en stigter van die Udacity Online-universiteit, Stanford Stanford University, was sedertdien medeverantwoordelik vir innovasies soos Google Glasses, Street View Cars en die Groep se AI-inisiatiewe. Thrun is ook # 4 op die lys van die ‘100 invloedrykste denkers ter wêreld’ deur Foreign Policy 2012.

Thrun vorm nie net die toekoms van Google nie, maar ook van ons almal. Toekomstige ontwikkelings kom nog grootliks van mense soos hy. Dit sou opwindend wees om van Thrun te weet watter ontwikkelinge van mededingende Google-ondernemings veral vir hom verbasend was. Boonop: vanaf die tyd wat innovasies deur AI geskep word en of ons mense dit binne 30 jaar nog sal verstaan.

Aan die skrywer: Björn Zaske is stigter en besturende direkteur van die digitale agentskap Moccu. Reeds op ‘n jong ouderdom het hy tegnologie behandel en homself op ‘n outodidaktiese basis leer ken. In 2000 stig Zaske die agentskap Moccu. Moccu raai handelsmerke en ondernemings aan om die moontlikhede van digitalisering te gebruik vir hul eie waardeskepping.

Laat 'n boodskap

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Verpligte velde word met * aangedui