Die digitale adverteerbedryf en die ‘War for Talents’

Die vaardighede van die toekoms

Die belangrikste dryfvere vir veranderings in die arbeidsmark is digitalisering en vooruitgang in die ontwikkeling en implementering van AI-toepassings (en gevolglik die outomatisering van aktiwiteite). Daarom, volgens McKinsey se studie van 2016, sal veral geestesaktiwiteite met ‘n lae impak wat meer optimisties is, in die afsienbare toekoms deur masjiene oorgeneem word.

Dit sluit veral die verwerking en versameling van data in. Ander aktiwiteite wat sterk kommunikasie en kreatiwiteit benodig, sal in die toekoms grootliks deur die mens gedryf word.

Vir die digitale adverteerbedryf beteken dit enersyds dat werknemers buigsaam moet reageer op hierdie vinnige ontwikkeling. Aan die ander kant word werksprofiele al hoe meer vaag en word die vereiste reeks vaardighede uitgebrei, ook omdat die klem toenemend op die kliënt en sy individuele wense gefokus word. Hierdie ontwikkelings verhoog die sterkte van kommunikasie, maar ook die hantering van data en kennis oor tegnologie. Hierdie vaardighede moet dus talente meebring.

vertoning

En hoe lyk die praktyk?

‘N Voorbeeld uit die wêreld van digitale advertensiebemarking is die posbeskrywing van die veldtogbestuurder. Die speel van digitale advertensies word alreeds baie beïnvloed deur programmatiese advertering, en die belangrikheid daarvan groei onverpoos. Dit stel die veldtogbestuurder eise dat hy ‘n paar jaar gelede nie so goed hoef te vergader nie.

Hy moet alle ontwikkelings in programmatiese advertering dophou, voortdurend daarmee werk en dit in sy daaglikse werk inkorporeer. Die tegnologie, wat vinnig ontwikkel, moet in staat wees om in detail deur te dring en te gebruik. Dit verg voortdurende opleiding, dikwels op eie inisiatief.

Ook interessant: Wat doen ‘n masjienleeringenieur?

Terselfdertyd is daar al hoe meer oorvleueling met die profiel van die rekeningbestuurder, wat tradisioneel verantwoordelik is vir klante-kommunikasie. Vandag moet die veldtogbestuurder ook kommunikatief wees en sensitief teenoor kliënte kan reageer, aangesien die nabyheid aan die kliënt beduidend toegeneem het en die vraag van die kliënt toegeneem het.

Die rekeningbestuurder, daarenteen, het baie meer tegniese kundigheid nodig as wat hy vroeër gedoen het. Dieselfde is waar van die aanlynbemarkingsbestuurder, wat in byna alle ondernemings binne en buite die digitale industrie gevind kan word. Soos ‘n veldtogbestuurder, moet hy vandag vertroud wees met programmatiese advertering, die mark ondersoek en die nuutste insigte en tegnologieë in sy werk inkorporeer.

logo

Vind u toppos!

Die LEAD-arbeidsmark is die werksmark vir bemarking, advertensies, verkope en media. Hier word bemarkingsvaardige talente gesoek en gevind. Of dit nou bemarkingsbestuurder in die bedryf is of konsultant op sosiale media met ‘n nuwerwetse agentskap – in die LEAD-arbeidsmark sal u die regte posisie vir u toekoms vind.

Klik in

Hierdie konstante fokus op die behoeftes van die kliënt sowel as die eindverbruiker het ook ‘n invloed op ander werkprofiele. Web- en mobiele ontwikkelaars fokus byvoorbeeld op UX en UI en ontwikkel daarvandaan. Dieselfde geld grafiese ontwerpers. Hulle probeer om hul inhoud interaktief te maak, insluitend virtuele en uitgebreide werklikheid. Dit laat die gebruiker ‘n heeltemal nuwe gebruikerservaring toe, aangesien inhoud byna onmiddellik ervaar kan word. Wat tel is nie die suiwer reklameboodskap nie, maar holistiese kommunikasie, wat intyds verpersoonlik en aangepas is.

Versamel, gebruik en evalueer data van verskillende soorte is ook noodsaaklik in feitlik alle bedrywe en gebiede vandag. Hiervoor het nuwe beroepe ontstaan ​​en ontwikkel wat naby tegnologiese vooruitgang ontwikkel. ‘N Voorbeeld is die Big Data Engineer. Dit bring data en bestaande tegnologieë bymekaar en ontwikkel argitekture wat data benut. Vir die beplanning en implementering, maar ook om die gladde werking en die tydigheid van die data te verseker, benodig hy ‘n omvattende tegniese kennis. Soos die tegnologie- of datastrome verander, moet die Big Data Engineer aanpassings kan maak.

Dus weer: Voortgesette opleiding, kreatiwiteit en buigsaamheid is noodsaaklik om in hierdie beroep te werk. As die infrastruktuur reg is, is dit die beste voorwaardes vir die Data Analyst om op te tree. Dit evalueer die data en gebruik dit om voorspellings te maak oor die gedrag van kliënte, bepaal presies doelgerigte doelgroepe of evalueer veldtogte intyds om aanpassings te kan maak.

Aangesien hy as ‘n koppelvlak optree en byvoorbeeld nou saamwerk met die veldtogbestuurder, aanlynbemarkingsbestuurder of die IT, is hier kommunikasiekrag nodig. Verder moet verantwoordelikhede in hierdie konteks duidelik omskryf word, aangesien die grense tussen die beroepsprofiele vervaag.

Wen en bind talente

Die eise wat aan werknemers gestel word, is dus redelik veeleisend en daar is ook donker kante in die digitale ekonomie: sperdatumdruk, stywe begrotings en vinnige ontwikkelings wat tred wil hou, beteken dat die werklas in baie gebiede groot is. Aan die ander kant het die digitale adverteerbedryf ook baie om te bied. Dit word as kreatief en progressief beskou, en soos geen ander sektor, kombineer dit verandering en ontwikkeling met geleenthede vir persoonlike groei.

Baie talente waardeer ook die beroemde moderne kantore en ‘n aantreklike werksomgewing met bogemiddelde jong kollegas en toesighouers. Dikwels kan verantwoordelikheid vinnig oorgeneem word met toepaslike ontplooiing en prosesse wat aktief gevorm word. As werkgewers hierdie punte verskaf en voortdurend uitbrei en opgradeer, het hulle ‘n goeie kans om in die ‘Oorlog vir talente’ te slaag.

Volgens onlangse studies deur pragtige navorsing en die TYD Dit is konserwatiewe waardes soos werksekerheid, ‘n waarderende werksatmosfeer wat persoonlike groei bevorder, en ‘n salaris wat die meeste relevant is vir werknemers. Dit is dus die basiese vereistes.

In die volgende stap moet werkgewers die potensiaal van die digitale adverteerbedryf benut om hul aantreklikheid verder te verhoog. Die vinnige verandering in die digitale ekonomie laat geen ruimte vir rigiede strukture nie. Buigsaamheid is die sleutelwoord, wat nie net ‘n vereiste vir werkers is nie. Die werksomgewing moet dinamiese werk moontlik maak en ruimte vir maneuver en vryheid skep vir werknemers om kreatief te raak. ‘N Ander hooffokus moet wees op die aanbied van geleenthede vir voortgesette onderwys.

Dit skep ‘n wen-wen-situasie: werknemers kry die vaardighede wat hulle benodig vir hul werk en voel ondersteun in hul persoonlike ontwikkeling – terwyl werkgewers sorg dat hul werknemers altyd op hoogte bly van die nuutste kennis en daartoe bydra. Ondernemings kan meeding en groei.

Ook interessant: ‘Werknemers wil in iets groter glo’

Oor die skrywer:
Ilhan Zengin is stigter en uitvoerende hoof van ShowHeroes, een van die vinnigst groeiende video-starters in Europa.

Saam met Mario Tiedemann en Dennis Kirschner het Zengin in 2016 ShowHeroes gestig. Die maatskappy is gevestig in Berlyn en Riga, en bied aan uitgewers en adverteerders ‘n volledige oplossing vir inhoudsproduksie, speler-tegnologie en mobiele eerste videobemarking.

Laat 'n boodskap

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Verpligte velde word met * aangedui