Die mark staar hierdie uitdagings in die gesig weens die groot toename in vryskutwerkers

LEI: Wat is die hoofredes vir die groot toename in vryskutwerkers, selfstandige werknemers en optredes as alternatiewe vorme van werk?

Falko Kremp: Daar is ‘n wesenlike rede: die begeerte om vry te wees. Digitalisering stel mense in staat om die vorm, ruimte en tyd van hul werk vrylik te kies. 9 tot 5 in die bedompige oopplan-kantoor word vervang deur buigsame werkure in die veranderende werkruimtes.

LEI: Wat is die uitdagings van hierdie toename?

Kremp: Natuurlik mag die regte van werkers wat oor eeue heen gewen is, nie in die tye van digitale werk val nie. Die antwoorde wat vakbonde en baie politici gee, is agterlik, treur oor die ‘goeie ou dae’ en kom dus kort. Nuwe vorme van werk wat met selfonderneming en nywerheidsbedrywighede verband hou, moet uiteindelik gelykgestel word aan regulatoriese en maatskaplik-klassieke werk.

LEIER: Wat beteken hierdie ontwikkeling vir bestuurders?

Kremp: Leiers met HR-verantwoordelikhede moet bewus wees van sowel die aanstelling as die daaglikse bestuur van die nuwe wêreld van werk en ondersteun flexibilisering eerder as om dit te belemmer. As u ‘n kantoor van die werknemer of die vermoë om lang tydperke op afstand te werk, nie verhinder nie, word dit nie aangemoedig nie, maar moedig dit dikwels aan om werknemers te betrek en te behou.

vertoning

U sal dalk ook hierin belangstel: Moderne werk – “Trust is the new control”

LEI: Hoe sal die mark oor die volgende paar jaar ontwikkel?

Kremp: Die arbeidsmark is in ‘n positiewe toestand, ongeveer waar die handel aan die einde van die negentigerjare was: Amazon het pas openbaar geword en besluit om meer as ‘n boekhandelaar te wees. Barnes & Nobles was nog steeds ‘n groot ding – en die res is geskiedenis. Die arbeidsmark sal net soveel digitaliseer as die digitale produkmark.

LEI: Sal mensehulpbronne (HR) in elk geval nie oorbodig word met die vinnige ontwikkeling van kunsmatige intelligensie, kognitiewe tegnologie en robotika nie?

Kremp: Nee, menslike kreatiwiteit en empatie sal altyd in aanvraag wees. Maar menslike kernvaardighede sal saamsmelt met nuwe tegnologieë en baie poste oorbodig maak. Maar laat ook nuwes ontstaan. Die vraag sal in die toekoms wees: wat kan ek beter doen as ‘n algoritme?

U sal dalk ook hierin belangstel: Nuwe werk kan nie vanself draai nie

Falko Kremp Portret 2019
Falko Kremp is die uitvoerende hoof van Duitsland van Fiverr, die wêreld se grootste mark vir digitale dienste. (Foto: Fiverr)

LEI: Hoe belangrik is die verbetering van raamwerkvoorwaardes wat die daaglikse werk van werknemers kenmerk? Waarom in hierdie gebied belê?

Kremp: Ons is tans in ‘n ekonomiese opswaai van tien jaar met geweldige lae werkloosheidskoerse. Ondernemings vind dit tans moeilik om gekwalifiseerde personeel te vind, veral op die gebied van digitale tegnologie.

Wie nie die diensvoorwaardes verbeter nie, skiet homself onkant. Nie net teen direkte mededinging nie, maar ook teen nuwe vorme van werk, soos vryskut.

LEI: Sal die oorgang van hiërargieë na kruisfunksionele spanne heers, en waarom?

Kremp: Hiërargieë bestaan ​​uit die 20ste eeu en dateer uit ‘n tyd toe inligting nog vir ‘n paar mense gereserveer was. In die inligtingsera stel mense belang in deursigtigheid en deelname en plaas dit al hoe meer deurdring.

Dit word nie die minste weerspieël in die opkoms van gedesentraliseerde tegnologieë soos Blockchain nie. ‘N Prominente toepassing op hierdie gebied, die Bitcoin, het ‘n markwaarde van $ 170 miljard vanaf Julie 2019 en word geheel en al gedesentraliseer deur ‘n verskeidenheid mense wat nie-hiërargies is nie.

Hierdie markwaarde stem ooreen met ongeveer 8% van Deutsche Bank se markwaarde, wat sentraal en hiërargies vanuit Frankfurt bestuur word. Die vraag is hoeveel langer.

LEIER: Wat is die werwing van die toekoms?

Kremp: Werwers moet nuwe tegnologieë gebruik om die beste talent ter wêreld te vind, sowel as die beste pas tussen werk en kandidaat.

Buigsame werkmetodes soos vryskut word al hoe belangriker in die ‘persoonlike mengsel’. Voltydse werkgeleenthede sal meer en meer waarde verloor namate arbeidsmarkte buigsaam word omdat dit duur is vir ondernemings en al hoe meer haat vir werkers word.

LEIER: Wat is die probleem met HR Cloud en hoe kan u dit oplos?

Kremp: Die verlies aan belangstelling van instellings stop nie by tradisionele onderwysinstellings soos die universiteit nie. Universiteite dra egter ook daartoe by om hul handelsmerke, byvoorbeeld deur MOOC’s, af te water.

Die begunstigdes van hierdie ontwikkeling is aanlynplatforms soos YouTube, waar kennis gedemokratiseer word en wêreldwyd en teen lae koste beskikbaar gestel word. In die toekoms gaan dit minder oor een of twee gesogte titels op die CV, maar meer oor aantoonbare vaardighede wat eintlik bewysbaar is danksy digitale tegnologie.

Lood 4 Cta 1200X1200 V3 Julie 010

Waarom dit lonend is om teen die gety te swem en in watter poele vyf Duitse stede hulself kan bewys: ‘n oorsig in die huidige LEAD Bookazine 2/2019!

Laat 'n boodskap

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Verpligte velde word met * aangedui