Masterplan: Digitalisering as studieprogram

Normaalweg maak die Masterplan e-leerplatform ondernemings geskik vir digitalisering. Nou is die oprigting en uitvoerende hoof van Stefan Peukert en Daniel Schütt van Bochum ook sy transformasiekursus aan die Universiteit van Witten-Herdecke. Wat hulle wil bereik met hul plan om digitalisering as ‘n graadprogram te vestig en waarom dit tyd is om op ‘n groot skaal te heroorweeg.

LEI: Is ‘n heroorweging van digitalisering nodig vir die jonger geslag, dit wil sê studente?

Stefan Peukert: Absoluut. Dit het niks met ouderdom te doen nie. Die jong teikengroep, dit wil sê die studente, word gereeld as digitale inboorlinge gesien. Dit word dikwels vergeet dat om ‘n groot verskil te maak hoe om die beste Instagram-filters te gebruik of om met platformmodelle en digitale ekosisteme te werk en hoe om die digitale ekonomie vooruit te beweeg. Daar is ook baie inhaal met die jonger geslag.

LEIER: Wat wil u met die studente bereik?

Stefan Peukert: Ons het drie pilare. In die eerste plek het ons ‘n ander ingesteldheid nodig wat openlik en proaktief is in die aanspreek van digitalisering. Die term “mindset” word dikwels as ‘n alarmwoord gebruik, maar wat ons wil probeer, is om die digitale transformasie te demystifiseer. Hoe werk platformmodelle? Waarom is Google en Amazon op die ou end die groot wenners?

vertoning

Nog ‘n baie belangrike aspek is dat die wêreld verander in steeds korter tegnologiese en sosiale siklusse. Dit het ‘n groot uitwerking op ekonomiese en politieke organisasies. Ons wil dus hê dat studente baie vroeg moet weet wat daar buite aangaan. En op die langtermyn hoop ons dat ons ook Duitsland ‘n bietjie sal bevorder, en veral Europa ‘n bietjie.

LEID: Sleutelwoordgedagtegang – tot watter mate moet ‘n heroorweging plaasvind?

Stefan Peukert: Die hele onderwerp van digitale transformasie word verkeerdelik as baie tegnies beskou. Daar word aanvaar dat u bloot die regte gereedskap benodig. Die baie dieper transformasie wat moet plaasvind, is ‘n gedagtegangsverandering in die organisasie.

‘N Omslagtige organisasie wat geen risiko’s beloon nie, kan steeds sulke goeie instrumente koop en eksterne konsultante kry – as dit nie werknemers verg nie, sal ‘n digitale transformasie nie werk nie.

U sal dalk ook hierin belangstel: Opleiding vir ‘n wêreld wat nie meer bestaan ​​nie

Stefan Peukert
Stefan Peukert is die stigter en uitvoerende hoof van die Bochum-opstartmeesterplan. (Foto: meesterplan)

LEI: U kernbesigheid is eintlik by maatskappye – so waarom begin u nou by die universiteite?

Stefan Peukert: Dit klink altyd pateties, maar ons wil iets teruggee. Omdat ons glo dat digitale onderwys regtig ‘n belangrike saak is, en omdat ons sien dat ons internasionaal gerelegeer is en dit erger word. Ons moet ook groot platforms vanuit Europa ontwikkel, anders val ons Europese waardes langs die pad.

LEIER: Wat bedoel jy?

Stefan Peukert: Wie die tegnologie ontwikkel, beheer ook watter waardes oorgedra word. Ons is nie in ‘n goeie situasie wanneer alle belangrike infrastruktuurspelers slegs uit die VSA en China kom nie.

LEI: Hoe is dit dat ons so agterbly?

Stefan Peukert: In Duitsland kan u ‘n volhoubare, goeie onderneming bou, maar vir ‘n werklike globale onderneming is die Duitse mark te klein. U maak u vinnig gemaklik op die tuismark.

Boonop is produkinnovasie gekant teen ons Duitse korporatiewe kultuur, wat meer daarop fokus om foute te vermy as om risiko’s te beloon. Ons verkies om jare lank ‘n perfekte produk te ontwikkel en ‘n bietjie jonger op die mark te bring en te toets.

LEIER: En hoekom werk dit nie op Europese vlak nie?

Stefan Peukert: In die EU is daar 28 verskillende lande met verskillende tale en jurisdiksies – dit is makliker as Amerikaanse of Chinese ondernemings, as u baie honderde miljoene mense met die kernproduk kan bereik.

U sal dalk ook hierin belangstel: Studie – Digitalisering skep werk

20190614 341 Masterplan
Die afskopgeleentheid aan die Universiteit van Witten / Herdecke. (Foto: meesterplan)

LEIER: Moet u die Universiteit van Witten / Herdecke eers oortuig om hul kursus aan te bied?

Stefan Peukert: Nee, daar was jy baie openlik, samewerkend en dankbaar. Die universiteite het besef hoe belangrik die vak is, en dat hulle dit nie self kan bemark nie. Hierdie samewerking moet ook die begin wees. Ons wil dit regdeur Duitsland en in Europa doen.

LEI: gebeur dit al op internasionale vlak?

Stefan Peukert: Ons beweeg steeds op nasionale vlak. Ons kry hierdie jaar nog tien universiteite. Vanaf Augustus / September bied ons ook ons ​​kursusse in Engels aan en word die program internasionaal uitgevoer.

LEIDING: Op die universiteite is daar reeds ‘n heroorweging?

Stefan Peukert: U kan dit nie veralgemeen nie. Sommige vorder oor die onderwerp van digitale transformasie, ander is nie op die skerm nie. Dit sal die kernonderwerp van die toekoms wees.

LEIER: Waarom hierdie dringendheid?

Stefan Peukert: As u kyk na wat die afgelope tien jaar gebeur het, was dit waarskynlik net ‘n druppel in die emmer. Digitalisering word gesien as ‘n afsonderlike onderwerp in rekenaarwetenskap, maar op die lange duur sal alle gebiede en alle dissiplines onderhewig wees aan enorme digitale transformasie.

En dit gaan verder as die ekonomie. Ons het dieselfde effek in die politiek. Die siklus word al hoe korter, die digitale verkiesingsveldtog word al hoe belangriker en waarskynlik die belangrikste hoeksteen in die toekoms. As daar geen basiese digitale begrip deur die algemene bevolking ontwikkel word nie, sal ons dit moeilik vind.

LEI: U bied die universiteitskursus gratis aan – wat hou u daar in?

Stefan Peukert: In die eerste plek wil ons regtig iets teruggee. Digitalisering as vak is iets wat ons as studente self sou wou hê. Tot dusver bestaan ​​so ‘n aanbod egter glad nie, en as die staatsuniversiteite ‘n kurrikulum en leergeleenthede ontwikkel, neem die prosesse baie langer as as ons ‘n vooraf beproefde produk aanbied.

LEID: Dus is die volgende stap om dit alles op regeringsvlak te doen?

Stefan Peukert: Daar is oop vir samewerking met almal, of dit nou die regering of regeringsinstansies is. Ons sal in September nog ‘n groot projek aankondig. Maar ons is nog steeds aan die begin. Een ding is seker: ons moet nou iets doen, anders gaan ons in die volgende paar jaar ‘n moeilike tyd in Duitsland en Europa hê.

Laat 'n boodskap

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Verpligte velde word met * aangedui