“Instagram het meer kommersieel geword”

LEIER: Thomas, hoe lank is jy al op Instagram? Wat was u aanvanklike motivering om die rekening te begin?

Thomas Kakareko: Ek is sedert 2010 op Instagram, meer spesifiek sedert November. Op daardie stadium bestaan ​​Instagram al ‘n maand lank. Daar was toe geen konkrete motivering vir my nie. Ek het per ongeluk na ‘n Instagram-plasing geluister en wou dit net probeer. Tot dan toe het ek geen ervaring opgedoen op die gebied van fotografie nie en het ek myself nie as ‘n inhoudsopnemer probeer nie.

Kom meer te wete oor bemarkers in die jongste uitgawe van LEAD tydskrif 01/19, wat u ook aanlyn kan bestel.

LEAD: Sê my, hoe het jy Instagram in die begin gebruik, hoe is dit vandag?

Thomas: Ek het vinnig opgemerk dat baie advertensies op hierdie netwerk aktief was en hul foto’s na die werk uitgeruil het. Danksy die onderlinge terugvoering kon ek myself vinnig verbeter as fotograaf en omdat die gemeenskap aanvanklik nie baie lede gehad het nie, kon ek vinnig kontak maak met baie mense. Ek het my eie styl begin ontwikkel. Aanvanklik was my fokus op straatfotografie in swart en wit, en ek het al die foto’s met my telefoon geneem. Ek het jare gelede hierdie styl gevolg en met die netwerk gegroei.

vertoning

Ek het die eerste veldtogte met verskillende ondernemings in 2012 besef. In dieselfde jaar het ek die sosiale media-agentskap visumate met twee vriende gestig, wat ‘n naam vir homself gemaak het met Instagram-bemarking in die Duitse mark. Vandag gebruik ek die netwerk om my private foto’s te deel en om meer opwindende samewerkings met interessante vennote aan te gaan. My styl is deesdae meer stedelik. Maar ek hou steeds van portrette.

 • Thomas K Instagrammer The First Hour2
  Foto: Thomas Kakareko
 • Thomas K Dsc4575
  Foto: Thomas Kakareko
 • Kakareko Thomas5
  Foto: Thomas Kakareko
 • Kakareko Thomas2
  Foto: Thomas Kakareko
 • Thomas K 9682 C539 4132 4232 8 Ff5 8 C09 C7 B6402 B
  Foto: Thomas Kakareko

LEI: Natuurlik was die bekendstelling van die algoritme ook ‘n sentrale keerpunt: hoe het u die dinamika op die platformverandering oor die jare beoordeel?

Thomas: Oor die algemeen kan gesê word dat Instagram meer kommersieel geword het. Vanaf die kreatiewe platform het die netwerk ontwikkel tot ‘n onderneming met ‘n miljard miljard dollar en ‘n nuwe advertensiemedium. Selfs met die verkryging van Facebook, sou u kon sien in watter rigting dinge beweeg. Of die Instagram-algoritme sleg of goed is, hang af van u eie verwagtinge. Maar die feit is dat Instagram verander het in die loop van die kommersialisering. Likes en toewyding het belangriker geword.

U sal dalk ook hierin belangstel: Die mees algemene gerugte van Instagram

LEID: Hoe het hierdie veranderinge aan die netwerk dit laat werk?

Daar is sekere patrone wat gebruikers gebruik om hul rekeninge op te stel. Die neiging is om te optimaliseer en aan te pas by beproefde konsepte, waardeur baie rekeninge dieselfde lyk. Daar is al hoe meer beïnvloeders en die mark daarvoor het groot geword.

Toe ek met handelsmerke begin werk, het die term nie eers bestaan ​​nie. Tieners wil deesdae beïnvloeders word en elke dag opspoor wat die groot sterre op die toneel bevorder. Die feit dat baie mense hul rekeninge op kunsmatige wyse aangaan, is die mark beskadig. Baie maatskappye kan nie meer onderskei of daar ‘n gesonde groei is nie, of die gebruiker snags bots nie. Hier is die agentskappe en ondernemings verplig om die rekeninge van nader te bekyk en goed na te dink oor wie hulle vertrou, want op die ou end verteenwoordig die Content Creator altyd die handelsmerk.

Sekere gehaltestandaarde moet nagekom word en kunstenaars wat nie eerlik werk nie, moet nie ‘n platform kry nie. Gelukkig is Instagram beslis teen enige poging tot manipulasie.

LEI: Watter truuks vir bereik, betrokkenheid, ens. Gebruik beïnvloeders? Watter pas u self toe en wat weier u?

Thomas: Dit is moeilik om te sê wat truuks is om elke dag nuwe by te voeg en elke dag die netwerk te verander. Die algoritme word gereeld aangepas, updates word ingevoer en nuwe funksies bekendgestel. Persoonlik gebruik ek nie truuks nie. Na jare se gebruik ken ek my gemeenskap baie goed en weet ek watter inhoud goed ontvang word. Ek gebruik die storie-funksie gereeld om nuwe plasings uit te wys en gebruik steeds outydse hashtags. As dit goed toegepas word, kan dit lei tot ‘n aansienlike toename in omvang.

LEID: Kan u handelsmerke noem wat u opgemerk het met veral innoverende influencemarking?

Thomas: ASOS doen volgens my mening ‘n goeie werk oor die onderwerp. Hulle het hul eie ASOS-influencers en bring hul produkte nader aan die klante deur hierdie talente. Hierdie beïnvloeders het gewoonlik nog steeds ‘n privaat (hoof-) rekening en bedryf ook ‘n ASOS-rekening. ‘N Ander voorbeeld wat ek al vir myself gewerk het, is Deutsche Welle met hul rekening @dw_stories. Dit doen nie bemarkers in die klassieke sin nie, maar gebruik die fotograwe se reikwydte. Dit is aangenaam om te sien dat bemarkers met ‘n swaarder onderwerp goed op ‘n nie-kommersiële vlak gedoen kan word.

U sal dalk ook hierin belangstel: “U moet onderskei tussen Instagram-gebruikers met baie volgelinge en werklike beïnvloeders”

Laat 'n boodskap

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Verpligte velde word met * aangedui