Hiërargieë is goed – solank die baas ‘n diensverskaffer word

1. Kultuursteekstruktuur

Toe Franz Kühmayer hierdie jaar in Silicon Valley was, is sy idees oor die Mekka van tegnologie oorboord gegooi. In werklikheid het hy verwag dat Google, Facebook en jong ondernemers ‘n plat hiërargie sou hê.

Maar dit is nie die geval nie: ‘Die strukture is baie hiërargies,’ sê die leierskundige by die Zukunftsinstituut in Wene. Die verskil lê slegs in die begrip van leierskap. By vergaderings neem bestuurders byvoorbeeld bymekaar en vra watter prosesse en projekte hulle kan gebruik om hul werknemers te ondersteun.

Om ‘n beheerder of bevelvoerder van ‘n maatskappy te wees, is vandag nie meer toepaslik nie. “Europese maatskappye glo dikwels dat hulle die digitale transformasie kan bemeester deur die struktuur te verander.”

Maar dit gaan oor ‘n kultuurverandering: die uitvoerende hoof moet homself as ‘n diensverskaffer verstaan ​​- soos dit alreeds in Silicon Valley voorkom. “Die woorddiens dien sowel as om in te betaal. Ons kan dit al in Europa doen, terwyl ons nog steeds ‘n paar inhaal om te dien.”

Wat om te doen: “In plaas daarvan om die struktuur binne die onderneming te verander en plat hi-argiewe te implementeer, moet ondernemers ‘n nuwe leierskaphouding ontwikkel.”

vertoning

2. Om veronderstelde nadele as voordele op te spoor

Man, 30, Workaholic: Dit is die tipiese bestuurder van Silicon Valley, volgens Kühmayer. In Europa, daarenteen, fokus mense op balans en diversiteit in die werk-lewe. Dit vertraag die prosesse: “Terwyl u vinnige besluite neem in die VSA en vinniger projekte implementeer, is u versigtiger en versigtiger in Europa en weeg u die gevolge daarvan vooraf.”

Die nadeel van traagheid en “agterweë” kan ook as ‘n voordeel geïnterpreteer word. ‘Dit is goed dat ons aan nuwe dinge dink, ons sien dit net nie so nie.’ Die debat oor Facebook en die invloed van die verkiesing wys watter gevolge dit kan hê as dit kom by die beskerming van privaatheid en veiligheid. “Met die basiese regulering van databeskerming wat ons in Europa het, sou dit nie gebeur het nie,” sê Kühmayer.

Wat om te doen: ‘Ons moet versigtig wees om nie net as ‘n rem in Europa te staan ​​nie, maar ook om die waarde van ons beraad te erken.’

Ook interessant: Nuwe werk: Hoe die sprokie van kulturele verandering ‘n werklikheid word

3. Versterk emosie en empatie

Die algoritmes word al hoe meer gesofistikeerd en die masjiene word ál meer intelligent. Moet mense dit ook doen? Kühmayer sê nee. “Ons kan nie eens met masjiene meeding en veg vir byvoorbeeld bane met die slim, vinnige robotte nie, en ons sal nie ‘n beter masjien kan word nie, en selfs kunsmatige intelligensie kan verhoed.”

Inteendeel, “As masjiene beter masjiene word, moet mense beter mense word.” Kühmayer vra vir meer humanisme. “Die groot vrae van die toekoms sal nie met tegnologie opgelos word nie, maar met etiese vrae.”

‘N Voorbeeld is die Pflegeroboter in die ouetehuis. Hoe moet dit gebruik word, sodat die seniors goed versorg voel? Watter menslike komponent benodig die pasiënte? “Dit is vrae wat aanvanklik niks met tegnologie te doen het nie, maar met hoe ons ons alledaagse lewens wil vorm.”

Wat om te doen: “Maatskappye het nie net analitiese denke nodig in nulle en een nie, maar hulle moet ‘n nadenkende en emosionele ingesteldheid bevorder en die mens in die middelpunt plaas, as ‘n belangrike teenbalans vir die digitale analitiese wêreld.”

Verandering in die vierde generasie beteken ook geslagsverandering

In baie mediumgrootte ondernemings is daar generasieveranderings. “Op die oomblik is dit steeds die geval dat die maatskappybase hul septer aan hul seuns oorhandig,” merk Kühmayer op. ‘Dogters het hulle nie op die radar nie.’ Nog steeds nie. ‘Dit is toestande soos in die Middeleeue.’

Die tye het egter verander. Lang tyd. “Die generasieverandering van 500 jaar gelede het niks met die hedendaagse wêreld te doen nie, maar in sommige gedagtes is dit steeds so verskans.” Volgens Kühmayer is dit ook te danke aan die feit dat die resepte vir sukses lank na Skema F gewerk het. Maar dit verander met die digitale transformasie.

“Entrepreneurs moet nou bewus word dat daar eintlik groot veranderinge is,” sê Kühmayer. ‘Die resepte vir sukses van die verlede is nie die toekoms nie.’ Baas moet base dink oor hoe om wêreldwye mededinging en samewerking tussen mense en masjiene te hanteer. ‘

Diversiteit help. Soos studies toon, het bestuurders van verskillende onderwys, agtergrond of geslag ‘n positiewe invloed op die gesondheid van ‘n onderneming. ‘Hoe meer ingewikkeld ‘n bestuurspan is, hoe meer oplossings is daar vir probleme.’

Wat om te doen: “Bedryfsbase moet nie net oor die geslagsverandering dink nie, maar ook oor geslagsverandering.”

5. Onderwys as ‘n sosiale proses

Verdere onderwys is een van die belangrikste suksesresepte. “Baie entrepreneurs glo dat dit goed is om mense via aanlynplatforms en intranette nuwe leergeleenthede te bied.” Goed, maar nie goed genoeg nie: “Dit is beter as mense saam leer: met mekaar en van mekaar”.

Kühmayer adviseer teen die skuif van suiwer aanlyn na meer vanlyn leer. “Om sosiale en politieke hindernisse te oorkom, is samewerkende leer baie beter geskik om ‘n gevoel van nabyheid te skep en wedersydse begrip te bou.”

Wat om te doen: “Besigheidseienaars moet opvoedkundige geleenthede vestig; maar hulle moet nie alleen op aanlyn staatmaak nie, maar onderwys as ‘n sosiale proses vestig.”

Ook interessant: ondernemings trek voordeel uit nuwe perspektiewe

Lood 3 Innovasiebestuur 1200X1200 Vr

Volhoubaar en innoverend

Alle ondernemings moet tred hou met digitale transformasie. Almal wil dit hê. Waarom is dit vir baie so moeilik? Die beproefde word opgegee vir die onsekerheid van die nuwe. Laat ‘n innoveringsafrigter in LEAD Bookazine 3/2018 verduidelik waarom innoverend beteken om suksesvol te wees in die toekoms.

Bestel nou

Laat 'n boodskap

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Verpligte velde word met * aangedui