Gebruikersnavorsing deur visuele terugvoer

Hoe moet ‘n webwerf ontwerp word om verstaanbaar en intuïtief te wees vir die gebruiker? Hoe om die beste op gebruikersbehoeftes te beantwoord, en wat moet u bewus wees?
Gebruikersnavorsing en gebruikerservaring-konsultasie handel oor hierdie klassieke onderwerpe.

Ondernemings word dikwels gekonfronteer met die besluit om Ontwerp A of eerder Ontwerp B te implementeer, en wonder waar gebruikers die sterk- en swakpunte van ‘n bestaande konsep sien. Hierdie belangrike gebruikersterugvoer kan nie altyd in die laboratorium verkry word as deel van ‘n klassieke toets vir gebruikerservaring nie – sogenaamde visuele terugvoeringsinstrumente bied ook direkte gebruikersevaluerings van konsepte en ontwerpkonsepte.

Wat is visuele terugvoering en wat het dit nodig?

Visuele terugvoeringshulpmiddels staan ​​ook bekend as gereedskap vir terugvoer van bruikbaarheid. Die doel van hierdie instrumente is om die bruikbaarheid – die bruikbaarheid – van ‘n webwerf of app te verbeter, sowel as die ontwerp of konsepassessering van webwerwe deur die gebruikerterugvoer direk te integreer. In ‘n aanlyn-opname word gebruikers met foto’s, vorms of ander opsies aangebied waarop hulle moet beoordeel en, indien nodig, kommentaar lewer. So ‘n studie kan byvoorbeeld uitgevoer word voor die aanvang van ‘n nuwe webwerf om dit so gebruikersvriendelik moontlik te maak van die begin af. Maar ook bestaande bladsye kan met behulp van hierdie instrumente verbeter word deur optimeringspotensiaal te ontdek.

vertoning

‘N Groot voordeel van webgebaseerde visuele terugvoeringsinstrumente is die vermoë om breë monsters te versamel, en dus die vermoë om ‘n diepgaande statistiese ontleding van die gebruikerservaring van spesifieke webwerwe uit te voer.

Waar is visuele terugvoer van toepassing?

In ‘n interne studie deur Facit Digital is verskillende visuele terugvoeringsinstrumente getoets. Alhoewel al hierdie instrumente die doelwit het om konsepte en visuele ontwerpe te optimaliseer, verskil hulle in hul toepassing:

Voorkeurtoetsing

U kan byvoorbeeld uitvind watter banierkleur die gebruiker die beste hou, en waar hierdie banier ideaal geplaas moet word, deur middel van ‘n klassieke een voorkeur toetsByvoorbeeld, die A / B-toets. Die produk AB Tasty stel u onder meer in staat om twee of meer variante teen mekaar te toets, wat willekeurig aan die gebruikers vertoon word. Die doeltreffendheid van die twee weergawes word dan deur statistiese ontleding bepaal om ‘n gebruikersvoorkeur te kry. Die A / B-toets help dus om die beste variant van ‘n webwerf-ontwerp vanuit die oogpunt van die gebruiker te bepaal.

Eerste klik toets

Of ‘n nuwe webwerf intuïtief is om te gebruik en of die deelnemer onmiddellik weet wat hy moet klik om sy doel te bereik, antwoord die sg. Eerste klik toets, Die gebruiker word hier aangebied met ‘n ontwerp om ‘n taak te verrig, bv. “Voltooi asseblief die bestelproses!”.
‘N Analise van die klikposisies bied ‘n goeie insig in die ontwerp. Dit sal help om gebruikshindernisse te identifiseer en inligting oor die individuele verwagtinge van die gebruikers in te samel.

Terugvoer widget

In die ouderdom van digitalisering is die gebruiker minder en minder voelbaar. ‘N Persoon kan ‘n webwerf byna ongemerk verlaat. ‘N Mens kom dikwels nie agter wat hom gemotiveer het om die webwerf te besoek nie. Moontlike bruikbaarheidsprobleme wat daartoe lei dat u die bladsy verlaat, bly ook verborge.
Die oplossing word aangebied deur sogenaamde terugkoppeling-widgets: Deur op ‘n klein “terugvoer” -knoppie te klik wat byvoorbeeld aan die kant van die bladsy sigbaar is, kan die gebruiker lof en kritiek in ‘n pop-upvenster agterlaat.

Lewer kommentaar op prente en konsepte

‘N Ander toepassing van visuele terugvoeringsinstrumente is om kommentaar op die deelnemers oor beelde, konsepte of dies meer te maak. Die gebruiker merk gebiede op die foto sonder enige spesifikasie, evalueer dit (met voorkeure of laaik nie) en het ook die opsie om probleme of probleme met die begrip van die gebruik van die webwerf in ‘n opmerkingsveld uit te wys. Byvoorbeeld, die Visual Feedback Tool Munk’s FeedMap stel deelnemers in staat om opmerkings oor grafiese toetsmateriaal te lewer.

Watter metode moet ‘n mens nou kies?

Die klassieke toets vir gebruikerservaring in die laboratorium optimaliseer die gebruikersvriendelikheid en bruikbaarheid van ‘n webwerf as ‘n kwalitatiewe metode. Visuele terugvoerhulpmiddels versamel gebruikersvoorkeure, kommentaar en graderings oor visuele materiaal in kwantitatiewe vorm en as deel van ‘n aanlynopname. Watter navorsingsbenadering die beste geskik is om u webwerf gebruikersvriendelik te maak, hang heeltemal van die onderliggende vraag en die individuele doel van ‘n onderneming af.

Anna Katharina Borufka is ‘n junior konsultant by Facit Digital wat spesialiseer in kwantitatiewe marknavorsing. Benewens haar entoesiasme vir navorsing oor statistiese metodes en die toepassing daarvan, sien sy altyd uit na kreatiewe benaderings: om nuwe konsepte te ontwikkel saam met gebruikers en kliënte.

Laat 'n boodskap

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Verpligte velde word met * aangedui