“Die bevordering van diversiteit is nie polities korrekte aanhouding nie.”

LEI: In watter aspekte van diversiteit kan Duitse ondernemings nog inhaal?

Fränzi Kühne: Die grootste uitdaging wat ek sien, is om die heroorweging van ondernemings te versnel. Ondernemings wat sonder talent wil klaarkom, sal op mediumtermyn ‘n probleem ondervind. Vir my as entrepreneur is dit onbegryplik waarom hierdie waardeverandering so lank duur, as dit wetenskaplik bewys is dat gemengde spanne ‘n hoër kollektiewe intelligensie het, meer krisisties en meer suksesvol is.

Kuehne Fraenzi Jennifer Endom
Kühne, Fränzi (Foto: © Jennifer Endom)

Hierdie positiewe verwantskappe tussen effektiwiteit en winsgewendheid kan ook in die onderskeie toesighoudende en uitvoerende bestuur waargeneem word. Die stigter van die AllBright-stigting, Sven Hagströmer, het byvoorbeeld die beleggingsafdeling van sy bank op ‘n gereelde basis bereken: Hoe ontwikkel die aandeelpryse van maatskappye met uitsluitlik homogene bestuur? Waar is die aandele van ondernemings waar vroue aan die bokant is?

Dit blyk byna altyd dat aandeelpryse beter is, hoe nader is die verhouding van vroue tot ‘n pariteit in die direksie. Nietemin hou gemengde spanne steeds vas aan die “multikulturele hipsterleefstyl uit Berlyn-Kreuzberg”. Die bevordering van diversiteit is egter nie polities korrekte straf nie, maar noodsaaklik in belang van die sukses van die onderneming.

vertoning

Meer diversiteitsonderwerpe kan gevind word in die huidige uitgawe van LEAD 04/18, wat ook aanlyn beskikbaar is.

Watter aspekte van diversiteit werk goed?

By TLGG was ons al tien jaar baie oop vir werwing en het ons sedert ons stigting ‘n goeie span gehad. Die beste talentondernemings moet deesdae vir hulself wen. Daarbenewens het die afgelope tien jaar baie gebeur: Byvoorbeeld, nog nooit was daar soveel vroue in die raad soos vandag nie.

Intussen kan daar ook in die tegnologie- en advertensiebedryf gesien word dat verskillende spanne die behoeftes van die klante beter kan verstaan ​​en kan bedien in tye van sosiale versplintering en individualisering. Of dat in tye van digitale omwentelinge, wat nie by die landsgrense stop nie, taalkundige en kulturele diversiteit die toekoms kan verseker.

Watter konkrete idees of benaderings bring u as jong vrou in wat nie sonder ‘n diverse span sou gewees het nie?

Hierdie vraag is moeilik om te beantwoord, want die simboliese roeping van ‘n vrou op die bord of op die bord maak min sin. Uit alle studies en oefeninge blyk dit dat u altyd ‘n kritieke massa benodig om ‘n verskil te maak. Nietemin, in my posisie as lid van die raad van toesighoudings, probeer ek bewusmaking van sekere onderwerpe en die gevare daarvan verhoog.

Korporatiewe leiers wat byvoorbeeld nee vir vroue sê, sê nee vir meritokrasie en moontlike groeigeleenthede. Hierdie ondernemings stuur ‘n verwoestende sein – bewustelik of onbewustelik – aan die werknemers in die onderneming (“U mag nie hier toegelaat word nie”), aan belangstellende eksterne vroulike bestuurders (“U is nie welkom hier nie)” en aan die publiek (“Ons is nie bekwaam en bereid om aan te pas by die veranderde sosiale en ekonomiese omstandighede ”).

As besturende direkteur by TLGG, sien ek dit as my taak om strukture te skep wat verskillende lewensmodelle moontlik maak. Ons probeer om individuele oplossings vir ons werknemers te vind en in ruil daarvoor verander die vraag van hulle. Saam probeer ons baie en dikwels nuwe dinge.

‘Op die oomblik en hou nog steeds van werf.’

Wat dink u hiervan: word diversiteit ernstig genoeg in Duitse ondernemings geneem? Word aktiewe maatreëls getref?

Ja en nee. Op dieselfde tyd wil mense nog steeds werf omdat hulle weet wat hulle dink. Alhoewel die hoogste ondernemingsvlakke begin besef dat die samelewing uiteenlopend is en dat ondernemingsstrukture voordeel trek uit hierdie diversiteit, bly verandering steeds omslagtig.

Die Duitse maatskappy vaar blykbaar nog te goed. Daarom verg ‘n kritieke publiek om die ondernemingskultuur vorentoe te stuur: mense en inisiatiewe om te kyk wat maatskappye doen en kommentaar lewer op debatte. Gelukkig is daar meer en meer daarvan.

Ook interessant: “Taal is ‘n wesenlike element om diversiteit te bevorder”

logo

Vind u toppos!

Die LEAD-arbeidsmark is die werksmark vir bemarking, advertensies, verkope en media. Hier word bemarkingsvaardige talente gesoek en gevind. Of dit nou bemarkingsbestuurder in die bedryf is of konsultant op sosiale media met ‘n nuwerwetse agentskap – in die LEAD-arbeidsmark sal u die regte posisie vir u toekoms vind.

Klik in

Laat 'n boodskap

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Verpligte velde word met * aangedui