Wat doen ‘n … Instruksionele Ontwerper?

Werksbenaming: Instruksionele Ontwerper by AVADO Learning
Naam: Max Mielke
Ouderdom: 29
Onderwys: Baccalaureus Artium, Onderwysbeplanning en Instruksionele Ontwerp
Onderneming: AVADO Learning

Wat doen jy?

Ek ontwikkel leerreise vir virtuele en semi-virtuele leerprogramme oor digitalisering. Aan die begin vra ek baie vrae – oor die feite, die teikengroep, die werklike en teikenstaat, ensovoorts.

‘N Tipiese opdrag kan wees: “Ons wil ons bestuurders binne X maande vir Y bemagtig.” Omdat die werklike behoeftes dikwels nie met die eerste oogopslag duidelik is nie, of dat besluitnemers en deelnemers nie daaraan voldoen nie, moet ek hulle sigbaar maak.

Die bevindinge lei tot vrae oor die ontwerp en ontwikkeling van leerreise: Hoe kan die taak binne die vasgestelde tydsbestek geïmplementeer word? Is dit sinvol om eksklusief met e-leer te werk? Ek skep ‘n storiebord hier en beplan die gepaste (nie die mees hipste) leermetodes nie.

Uiteindelik moet die deelnemers hul leerdoelwitte uiters gemotiveerd bereik, hul gedagtes volhoubaar verander, hul vaardighede verbeter en beide vaslê in hul bewussyn. Vir hierdie doel evalueer ons gereeld die metodes wat in die span gebruik word. En ons ondersteun die deelnemers aan die oefenoordrag

Hoe het u tot hierdie taak gekom?

Ek het Instruksionele Ontwerp bestudeer omdat die mengsel van sielkunde en pedagogiese elemente opwindend is. Op hierdie gebied kan ek mense van alle ouderdomme help om vooruit te gaan.

vertoning

Watter funksie help jou die meeste in jou alledaagse lewe? Hoekom?

Kritiese vrae en analitiese werk help my geweldig om die konseptuele take te bemeester. Boonop verg dit baie empatie om jouself in die mees uiteenlopende perspektiewe van deelnemers te plaas, maar ook by die besluitnemers.

Ek moet die werklike, verborge behoeftes van verskillende mense identifiseer om ‘n geskikte leerreis te skep.

Wat is die belangrikste taak in u werk?

Dit neem die DIE na die kliënt of die besluitnemer – en bowenal vir die deelnemers – die geskikste Learning Journey: benewens die regte leeromgewing, moet ek byvoorbeeld oorweeg of leierskap hiërargies voorafbepaal of lank in die onderneming woon.

Met watter mengsel van metodes – byvoorbeeld werkswinkel, bootcamp, gemengde leer, virtuele groepwerk en vele meer metodes – kan ek dit doen? Benodig ek ‘n didaktiese wow-effek in die vorm van motiverende maatreëls? Of ‘n element wat die deelnemers skud? En indien wel: in watter fase van die leerreis gebruik ek hierdie effekte vir optimale dramaturgie?

Daar is nou baie verskillende leermetodes. Dit is dus belangrik om die regte mengsel saam te stel, want: die formate maak die deelnemer ‘n akteur in leer. ‘N Belangrike faktor hier is die leervaardigheid. Lewenslange, selfbepaalde en sosiale leer word toenemend die fokus van baie ondernemings.

Leerprogramme moet intrinsieke nuuskierigheid wek en leerders in staat stel om buigsaam aan te pas by nuwe vereistes en nuwe vaardighede aan te leer. Dit behels nie net ‘n sterk selfrefleksie nie, maar ook die bereidwilligheid om aan die veranderingsproses deel te neem.

Beskryf so duidelik as moontlik ‘n projek wat u veral beïndruk het

Ideaal gesproke is ons van die begin af deel van die projek met Instruksionele Ontwerp om die behoefte te identifiseer en die leerprogram van A tot Z te ontwerp: byvoorbeeld met modules wat spesiaal aangepas is vir die behoeftes van die klant. Met bootcamp-konsepte. Maar ook met evaluerings. Hulle help my om te bepaal of ons nog op koers is. En hulle gee my die kans om rats te wees in die huidige program, veral as parameters verander.

Dit kan belangrik wees as die deelnemers meer intensiewe groepwerk benodig, omdat ‘n nuwe onderwerp na vore kom. Of as daar behoefte is aan addisionele afrigting of selfs meer ondersteuning. Hoe meer gereeld ons evalueer, hoe beter.

My werk staan ​​sentraal omdat …

… Instruksionele ontwerp Bied volhoubare kennis en bied mense ‘n unieke leerervaring. Ek is gefassineer deur hoe mense skielik saamkuier en hoe spanwerk die gevoel van wees bevorder. Skielik begin dinge wat ‘n mens nie voorheen moontlik sou kon dink nie.

Die grootste uitdaging is egter om mense te motiveer om passie te ontwikkel, ‘n oordrag van oefening te kry, en om gesindhede wat jare lank vasgeval het, te verander. Daarom moet die leer nie ná die kursus verby wees nie: ideaal gesproke bly ek as Instruksionele Ontwerper by die studente op die bal.

Die doel: om insigte, houdings en die nuwe ingesteldheid te internaliseer en sodoende die vonk binne die organisasie te dra. Slegs op hierdie manier word deelnemers die veranderingsagent vir deurlopende leer en word ondernemings leerorganisasies.

Op voorwaarde dat hulle ‘n leerstrategie, wat deur die direksie of die bestuur ondersteun is, geïmplementeer het – en verder as die ruimte om dit wat geleer is, prakties en volhoubaar te veranker.

As u nie ‘n instruksie-ontwerper by AVADO was nie, wat sou u dan wees?

Ek sou waarskynlik ‘n onderwyser geword het en ek wil nadink oor hoe ek die lesse kon herontwerp en ook hier die digitalisering kon aandryf. Die ander dag sien ek ‘n pos deur ‘n onderwyser wat ‘n SCRUM-gebaseerde metode saam met sy studente probeer het – iets wat my ongelooflik opwindend vind.

Ek sal ook oorweeg hoe ek studente aktief by die lesontwerp kan betrek. In plaas van voorafvervaardigde, rigiede kurrikulums, is dit beter om nuwe dinge te probeer, studente te betrek en dit op te tel. Dus kan hul eie belange ook opgeneem word.

Ook interessant: Wat beteken ‘n … hoofafleweringsbeampte?

Teaserbild Nuut

Minimale aanlyn- of tegniese entoesias?

Tinder vervang die kroeg, Alexa die sekretaresse. Die digitale wêreld het lankal een geword met die regte wêreld. Maar almal wil nie die werklikheid glo nie. Hoe beweeg u met selfvertroue in die netwerk?

Doen die toets hier

Laat 'n boodskap

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Verpligte velde word met * aangedui