Wat beteken ‘n … Gehoorontwikkelingsbestuurder?

Naam: Marius Bortolusso

Ouderdom: 34

Posisie: Hoof van Gehoorontwikkeling

Onderwys: sakeman vir oudiovisuele media, MBA in entrepreneurskap en innovasiebestuur

Maatskappy: Bauer Xcel, Hamburg

Wat doen jy?

As Hoof van Gehoorontwikkeling is ek verantwoordelik vir die volhoubare groei van Bauer se digitale handelsmerke by Bauer Bauer saam met my span, sowel as vir die ontwikkeling van ‘n ekosisteem wat fokus op gebruikers en hul behoeftes. Ons doel is om nuwe gebruikers na ons digitale aanbiedings te lok en dit op die langtermyn vir ons handelsmerke te behou.

Ons is ‘n strategiese interne konsultasie- en inligtingskoppelvlak in een. Met behulp van ‘n stabiele databasis optimaliseer ons die produkte vir alle gebruikers van Bauer Xcel Media. Benewens die instandhouding en uitbreiding van ons eie media-kanale, gaan dit veral oor die verkeersdiversifisering en die identifisering van bereikpotensiale. Om die grootste aantal verskillende raakpunte te bereik, moet ons inhoud ook op ‘n kanaal-spesifieke basis verwerk word. Natuurlik hoef ons nie net ons voorwerpe dop te hou en te ontleed nie, maar ons moet ook die mark en die tendense daarvan ontleed. Daarbenewens is opleiding en konsultasies van ons redaksionele spanne op die gebied van SEO en sosiale media ‘n sentrale komponent van ons werk.

vertoning

Tans is ons ook intensief betrokke by die standaardisering van ons data-infrastruktuur en die netwerk van die verskillende databronne. Ons doel: om ons eie datapakhuis op te rig. Personalisering van inhoud is ook op ons prioriteitslys.

‘N Diverse reeks take vereis ook ‘n spesiale organisasie: In teenstelling met baie ondernemings behoort die gebiede Business Intelligence, Audience Engagement en Performance Marketing tot die afdeling Audience Development.

Hoe het u tot hierdie taak gekom?

My hart was nog altyd om digitale sakemodelle te bou en te ontwikkel. As ‘n opgeleide oudiovisuele handelaar, na kort reise na die versekeringsbedryf en bestuurskonsultasie, na my MBA in Entrepreneurskap en Innovasiebestuur 2015, het ek besluit om terug te keer na my professionele wortels. My eerste stop: ‘n nuwe sosiale joernalistiek in Switserland. Kort daarna volg ‘n reis na selfonderneming. Saam met ‘n vennoot het ek my eie projek in die uitgewersomgewing geïmplementeer.

Ek het toevallig die posisie by Bauer Xcel raakgeloop. Die uitdaging om my kennis na een van die voorste mediamaatskappye te bring, was onmiddellik baie opwindend.

Beskryf so duidelik as moontlik ‘n projek wat u veral beïndruk het.

Basies inspireer my werk my keer op keer, want hy is veelsydig en vinnig. Die diversifisering van ons bereikkanale en die gepaardgaande sentrering van gebruikers in die konteks van die emansipasie van enkele dominante bronne van verkeer is egter ‘n herhalende tema waarvoor my hart klop. ‘N Konkrete voorbeeld is beslis die herbelyning van ons reeksstrategie 2016.

Facebook het in die jare tevore ongelooflik vinnig gegroei en die wêreldmediumverbruik aansienlik verander. In 2016 het Facebook homself selfs vir die eerste keer wêreldwyd voor Google geposisioneer as die belangrikste reikkanaal vir uitgewers. Die resultaat: ‘n groot aantal uitgewers het hul eie strategie toenemend op Facebook gerig. Ons het destyds ook twee webwerwe van stapel gestuur met ons handelsmerke, Männersache und Liebenswert, wat die behoeftes van gebruikers van sosiale netwerke as sosiale handelsmerke uitdruklik aanspreek.

Reeds in 2016 was daar die eerste tekens van opkomende veranderinge op Facebook, wat ‘n reikrisiko vir uitgewers inhou. Toe die veranderinge aan die Facebook-algoritme en die gepaardgaande ineenstorting van reekse in 2017 aangebreek het, was ons voorbereid, want ons het reeds ons strategie met versiendheid aangepas. Danksy die data-gedrewe bereikoptimalisering, ‘n sterk fokus op die diversifisering van ons dekkingskanale en ‘n paar ander maatreëls, het ons nie net die verliese op Facebook vergoed nie, maar ook ons ​​reikwydte in dieselfde periode aansienlik vergroot. Natuurlik is hierdie voorbeeld verteenwoordigend van alle eksterne verkeerskanale van uitgewers, soos veral getoon deur die vele algoritme-aanpassings wat Google in 2018 gedoen het.

Vir ons in die ontwikkeling van die gehoor is dit belangrik om sulke ontwikkelings so vroeg as moontlik te antisipeer en maatreëls te tref met toepaslike maatreëls. Alhoewel dit net ‘n paar jaar gelede voldoende was om uitgewers inhoud primêr via hul eie verspreidingskanale te versprei, is dit deesdae belangriker as ooit om die gebruiker soveel moontlik raakpunte met die handelsmerk en inhoud te gee. Die inhoud moet op elke kanaal voorberei word. Hiervoor is ‘n stabiele databasis sowel as ‘n diep teikengroep en markbegrip onontbeerlik.

Watter funksie help jou die meeste in jou alledaagse lewe? Hoekom?

Ek is ‘n baie nuuskierige persoon en hou daarvan om veranderende uitdagings die hoof te bied wat kreatiewe benaderings en denkwyses vereis. Dit lei daartoe dat ek myself voortdurend in nuwe vrae moet stel. Ek bevraagteken baie vrae en geniet dit om nuwe dinge uit te probeer. Benewens buigsaamheid en ‘n voortdurende begeerte vir verdere ontwikkeling, is dit veral belangrik om nie deur veiligheidsoorwegings gelei te word nie en nie bang te wees vir foute nie. Dit is hier waar die oop foutkultuur en die ratse manier van werk in die boer Xcel handig te pas kom. Uiteindelik is dit die belangrikste om uiteindelik die regte gevolgtrekkings uit foute te maak en dit so vinnig as moontlik reg te stel.

Eintlik is ek ‘n rustiger en meer ontspanne tipe – eienskappe wat my bevoordeel in die lig van die vinnige pas in die lewe en die veranderende markomgewing. Veral in stresvolle situasies en in komplekse situasies, is dit belangrik om die spoor dop te hou en die probleem in sy individuele dele op te deel. Dan werk dit goed met die toepaslike maatreëls.

Wat is die belangrikste vir u oor u werk? Wat is die lekkerste?

Die positiewe werksatmosfeer en kollegiale samewerking is vir my twee deurslaggewende faktore. Dit geld sowel binne-as departemente.

Wat die inhoud betref, waardeer ek veral die uiteenlopende verskeidenheid take. Aan die een kant is ons verantwoordelik vir ‘n data-gedrewe optimalisering van bereik en prosesse in die onderneming. Dit vereis ‘n hoë vlak van analitiese vaardighede en intensiewe vertroudheid met vinnig veranderende vakgebiede.

Aan die ander kant, as konsultant en instaatsteller, kommunikeer ons voortdurend met alle departemente in die onderneming sowel as eksterne diensverskaffers. Dit vereis spesifieke kommunikasievaardighede, empatie en bemiddelingsvaardighede. Omdat suksesvolle gehoorontwikkeling nie alleen werk nie, maar hoofsaaklik gepaard gaan met ‘n goeie spanwerk.

Laastens, maar nie die minste nie, het ons as ‘n koppelvlakafdeling ‘n holistiese siening van die onderneming en kan ons daarom oplossings ontwikkel vir verskillende uitdagings. Dit is ons taak om die insigte in die onderneming oor te dra en om ‘n aktiewe oordrag van kennis te verseker, sowel as om die belanghebbendes van die verskillende departemente bymekaar te bring en met mekaar te verbind. Dit verg ‘n groot mate van openheid en deursigtigheid.

Boonop vind ek dit opwindend om in so ‘n dinamiese markomgewing te werk waarin ons voortdurend die nuutste tegniese en sosiale neigings moet hanteer. Want slegs op hierdie manier kan ons ons teikengroepe in die toekoms inspireer vir ons aanbiedinge. As gevolg daarvan ontwikkel ek myself professioneel en persoonlik.

My werk is onontbeerlik omdat …

… gebruikers in die digitale wêreld het vandag toegang tot ‘n oneindige hoeveelheid interessante inhoud – alles in ‘n steeds groeiende aantal raakpunte. Om voort te gaan om hulle met ons eie aanbod te bereik, moet ons verstaan ​​hoe hulle dink en wat hulle wil hê. Om dit te kan doen, moet ons die veelheid van die data wat vir ons beskikbaar is, ontleed en betekenisvolle maatreëls daaruit put. Dit moet hoofsaaklik gebaseer wees op gebruikers se behoeftes en gedrag en moet nie gebaseer wees op gevoelens van die ingewande of persoonlike opinies nie. Slegs op hierdie manier kan neutrale, databestuurde besigheidsbesluite geneem word.

As gehoreontwikkelingsbestuurder help ons om die gegewens in die onderneming te demokratiseer. Dit maak dit moontlik vir data-gedrewe optimalisering vir alle departemente, sowel as ‘n gebruikersgesentreerde raakpuntontwikkeling.

As u nie hoof van gehoorontwikkeling was nie, wat sou u wees?

Ek is baie gelukkig met wat ek doen. As ek nie die Hoof van Gehoorontwikkeling was nie, sou ek een van my vele idees waarskynlik noukeuriger gevolg het, my eie opstart instel of na bestuurskonsultasie oorgeskakel het.

Laat 'n boodskap

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Verpligte velde word met * aangedui