Hoe kunsmatige intelligensie die versekeringswêreld verander

Vir die meeste mense is die onderwerp van versekering nie ‘n aangename ervaring nie. Sodra u deur die tarief Jungle getrek is, voel u in die seldsame geval dat skade dikwels in die steek gelaat word. Die kommunikasie met versekeraars verskil min of meer van die owerhede. Die kliënt voel bewusteloos en nie volledig ingelig nie. Per definisie is versekering ‘n aanname van risiko deur die versekeraar teen die betaling van ‘n premie, ten einde skadevergoeding te ontvang in geval van skade deur die kollektief. Spesifiek beteken dit dat beide partye, dit wil sê polishouers en versekeraars, in ‘n situasie verkeer wat u om baie redes probeer vermy. Eintlik ‘n paradoksale stelsel.

Die digitalisering van die private banksektor, FinTech, het kortliks getoon dat die gebruik van tegnologie voorheen vervelige prosesse in banke klantvriendelik maak – vandag ‘gebruikersvriendelik’. Maar nie net die UX (‘gebruikerservaring “) het verbeter nie: klein banke wat geheel en al op digitale gereedskap staatmaak, haal die belangrikste spelers in die gesogte kleinhandel- en uitleenbedryf in. Die gebruik van DeepTech skep deursigtigheid, billike kredietkontroles en gemak. Die kostebesparings in die bedryfsaktiwiteite van banke is vanselfsprekend. Intussen is banke al besorg oor wie die jonger direkte bank met die ‘hipperen’-handelsmerk op die mark bring?

vertoning

Ook interessant: kunsmatige intelligensie in klante-kommunikasie

Die paradigmaskuif vind vandag reeds plaas

Digitaal vind digitalisasie nou ook die weg in die dikwels ondeursigtige versekeringsbedryf. Kunsmatige intelligensie (AI) en algoritmes bepaal risikobepalings “lewendig”, met inagneming van honderde veranderlikes en datapunte. Die begin van motorversekering het gekom: telematiese tariewe.

Die maandelikse versekeringspolis is gebaseer op effektiewe voertuigverbruik en nie net op konvensionele statiese bepalers nie. Op die gebied van eiendomsversekering raak dit egter ‘n bietjie ingewikkelder. Die kollektief van polishouers bestaan ​​uit mense van verskillende ‘risikoklasse’, lewensstyle en mobiliteit. Of dit nou rof of asketies is, almal betaal dieselfde. Is dit regverdig? Die toetrede van DeepTech sal help. Die fondamentsteen hier is ‘n unieke gesamentlike onderneming tussen Munich Re en GoogleMaps-skepper Axon Vibe. Die beginsel van telematiese tariewe betree die wêreld van eiendomsversekering.

Die slimfoon van ‘n polishouer word gebruik om sy bewegings- en liggingdata anoniem te vergelyk met die metadata van München Re oor risiko’s. AxonVibe tree op as ‘n ‘data-ondersoeker’ en stuur vooraf gedefinieerde inligting oor die sneller na die versekeringsverskaffer na goedkeuring deur die polishouer. Dit skakel op sy beurt die AI en sy algoritmes tussenin en “leer” uit versekeringsgevalle. Versekeringspolisse kan intyds kontekssensitief bereken word en aangebied word.

Ook interessant: Vloek en seën: Wat ons van kunsmatige intelligensie kan verwag

Versekering 3.0

Modulêre korttermynversekeringspolisse is in die finale fase kort voor die toetrede van die mark vir verskillende verskaffers. In die versekeringstaal genaamd UBI (Usage-Based Insurance) kom binnekort die eerste UBI-produk vir reis, waar kliënte daagliks hul bagasie, slimfone of skootrekenaars teen diefstal, verlies of skade op grond van die onderskeie bestemming verseker word. Hier is outomatiese kennisgewings van die app of slimhorlosie duidelik. Terug by die tuislughawe word die versekeringsdekking outomaties beëindig.

Nog ‘n voorbeeld is ‘n ongeluksversekering wat op UBI gebaseer is: by die betreding van ‘n ski-oord, word die versekeringsdekking outomaties geaktiveer en gedeaktiveer nadat hulle die sone verlaat het en, indien verkies, sonder enige optrede deur die polishouer.

Bogenoemde UBI-versekerings maak die gebruik van kunsmatige intelligensie relatief maklik met hul ‘betaal soos jy gebruik’-beginsel. ‘N Maksimum van die Max Planck-instituut is byvoorbeeld dat hul besluite ‘n duidelike oorsaaklike verband moet hê met ons wettige en morele vereistes om die besluite van selfleermasjiene as’ billik ‘te aanvaar. Op die gebied van eiendomsversekering het kliënte dieselfde aanvangsvoorwaardes. En nog baie meer.

Kunsmatige intelligensie sal kansellasies doen net omdat kliënte byvoorbeeld onder die verkeerde poskode leef, iets van die verlede sal wees. Die stelsel leer dat persone X met lewenstyl V ook dieselfde risikoklas in die poskode Z-gebied kan dra. Die gevolglike voordele is egter nie net in die voldoende ontwerp van die polisbydraes nie. Versekeringsmaatskappye kan in die nabye toekoms risiko’s identifiseer voordat dit ontstaan. Hulle kan uittree uit hul rol van opruiming en hul kliënte voorkomende beskerming bied.

Oor die gasskrywer

Alexander Huber is mede-stigter en hoofbemarkingsbeampte van ONE Insurance, die eerste volledig versekerde versekeraar in Europa. Hy is dol op verkooptunnel, digitale sakemodelle, maar veral is hy bekend vir sy swart humor en sarkastiese opmerkings oor die gevestigde kompetisie.

Ene Cmo U Co-stigter Alexander Huber

Laat 'n boodskap

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Verpligte velde word met * aangedui