Berlyn is die Duitse digitale hoofstad – Sakse is besig om in te haal

Berlyn het sy neus voor die digitalisering in ‘n landvergelyking. Die afstand van die hoofstad na Hamburg en Bremen, wat die tweede en derde plek in die huidige digitaliseringsindeks in Duitsland beklee, is groot. Die landwye agterliggie vorm tans Thuringia.

Nog ‘n nuwe staat vaar baie beter: veral die afgelope twee jaar het Sakse vasgevang in terme van digitalisering, het die navorsers van die Competence Centre Public IT by die Fraunhofer Institute, wat die Index 2019 Maandag in Berlyn aangebied het.

Waar die verskille nog groot is

Vir die jare 2017 tot 2019 kan volgens die indeks ‘n landswye konvergensie van digitale lewensomstandighede waargeneem word, veral met betrekking tot infrastruktuur en private internetgebruik. Aan die ander kant, as u kyk na die ekonomie en die aanlyn-aanbiedinge van plaaslike regerings, is die verskille steeds baie groot.

Vir hul indeks het die navorsers nie net na die breëbanduitbreiding en ander infrastruktuurgegewens gekyk nie, maar ook talle ander aanwysers in ag geneem, soos die aantal rekenaarwetenskapstudente in ‘n staat of onbewoonde IT-poste.

vertoning

Daarbenewens het hulle plaaslike owerhede uitgevra oor hul openbare WLAN-aanbod en meer as 300 munisipale webportale ondersoek. Hulle het bevind dat sake-registrasies nou in 37 persent van die munisipaliteite moontlik is. Aan die ander kant bied die opsie om ‘n aansoek aanlyn in te dien slegs een uit tien munisipale webportale.

Hesse is die voortou in die vul van IT-poste

Volgens die indeks werk digitale administrasie beter in Hamburg as in enige ander staat. Die navorsers, wat onder meer die samewerking tussen die verskillende administratiewe vlakke en die duidelikheid van die aanlyn-beskikbare inligting ontleed het, plaas Berlyn in die tweede plek net agter Hamburg. Volg dan – met ‘n bietjie afstand – Noordryn-Wesfale en Bremen. Sakse-Anhalt beklee die laaste plek.

Veilig: sonder vinnige internet en kragtige mobiele netwerke werk dit nie. Maar diegene wat die digitale wêreld wil inhaal, moet ook ‘n werk- en leefomgewing skep waarin die IT-spesialiste so desperaat op soek na hulself gemaklik voel.

Ook interessant: “Baie rekenaarwetenskaplikes is gefrustreerd oor die soeke na werk”

‘N Opname wat in Junie 2018 deur die Federal Employment Agency uitgevoer is, toon dat ondernemings in Hesse die minste probleme ondervind om poste in die IT- en kommunikasiebedryf te vul. Daar was net minder as nege onvoltooide vakatures vir elke 1 000 werknemers onderhewig aan bydraes tot die sosiale sekerheid. In Hamburg was daar tien, in Berlyn het die Federale Agentskap net minder as 14 vakatures gehad. In Thüringen was daar bykans 30 onvoltooide vakatures in die bedryf vir 1 000 werknemers. In Mecklenburg-Vorpommern is 26 professionele persone vermis.

Die Fraunhofer-instituut verduidelik: “Ten einde te voorkom dat die tekort aan geskoolde werkers, wat in verskillende streke baie verskillend is, ‘n remming van groei het, is verdere maatreëls nodig ten opsigte van onderwys, maar ook vir die werwing en behoud van geskoolde werkers.”

Die digitale politieke woordvoerder van die parlementêre groep FDP, Manuel Höferlin, het gesê dat die gebrek aan IT-professionele persone ‘bloot ‘n skande is vir Europa se voorste geïndustrialiseerde land’. Minister van Vervoer, Andreas Scheuer (CSU) en sy partykollege, minister van Digitale Staat, Dorothee Baer, ​​moet sorg dat alle mense in Duitsland toegang tot vinnige internet het, en nie “poseer vir pragtige glansfoto’s langs die Airbus-vlugtaxi” nie.

Entoesiasme vir sosiale media is nie meer ononderbroke nie

In die afgelope jaar het die werknemers van die Competence Center Public IT ook ‘n aantal verteenwoordiger geselekteerde munisipaliteite in elke staat gevra of hulle openbare WLAN-hotspots het. Ook hier is die stadstate weer bo-aan. Die versoekte munisipaliteite in Sleeswyk-Holstein het egter almal teruggegee: daar is geen gratis WiFi by ons nie.

Vir Thuringia het die navorsers ‘n gemiddelde aandeel van vyf persent bereken. Gevolglik is die aantal openbare hotspots in Saarland, Sakse-Anhalt, Rynland-Palts, Brandenburg en Mecklenburg-Vorpommern relatief laag. Noordryn-Wesfale, Hesse en Beiere bied ‘n bogemiddelde aanbod gratis surf in openbare ruimtes.

En nog ‘n ding wat die navorsers gesê het: Die entoesiasme vir sosiale media is nie meer in Duitsland verbreek nie. Volgens hulle het die aandeel mense wat Twitter, Facebook, Instagram en Co. gebruik het tussen 2015 en 2017 net effens toegeneem in die Saarland, Rynland-Palts en Hamburg. In alle ander federale state het die persentasie gebruikers in dieselfde periode gedaal – soms met tot 18 persent.

In 2017 het slegs 38 persent van die inwoners van Brandenburg gesê dat hulle op sosiale media is. Dit was landwyd die laagste waarde. Die leier op sosiale media was Rynland-Palts met 60 persent gebruikers. Die feit dat die Oos-Duitse state, met die uitsondering van Berlyn, alle vlakke van minder as 50 persent bereik het, kan ook toegeskryf word aan die feit dat veral baie jongmense die afgelope dekades uit hierdie streke geëmigreer het.

Ook interessant: Studie: Wene en Londen lei die digitale ranglys

Nuusbrief en boodskapper

Met die LEAD-nuusbrief en die LEAD Tech-nuusbrief is u altyd op hoogte van alle onderwerpe van die digitale lewe. Of dit nou professioneel of privaat is. In u inkassie of via boodskapper.

Teken nou in op ons nuusbrief
Teken nou in via messenger

Laat 'n boodskap

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Verpligte velde word met * aangedui