Soek ‘n werk in tye van Google Jobs

Daar is lank gespekuleer oor hoe Google Jobs die aansoekproses in Duitsland sal verander. Sedert Maart 2019 is die nuwe aanbod van die soekenjin in hierdie land in die toetsfase. Teen hierdie agtergrond het softgarden, die alledaagse oplossing vir werwing, ‘n deurslaggewende faktor gebring: die soekgedrag van die aansoekers. Die fokus was op die vraag watter rol Google tans speel vanuit die oogpunt van aansoekers in die werwing.

Hoe kan aansoekers vandag hul werksoek begin? Die antwoord op hierdie vraag bied direkte instruksies vir die werwing van bestuurders in maatskappye. Volgens softgarden is die feit dat diegene wat nie kandidate op belangrike kontakpunte kies nie, die kompetisie vir die beste gedagtes en hande verloor.

Die vraag “Waar soek ek?” dit is nie maklik vir kandidate om te antwoord nie. Daar is meer as 1 000 aanlyn-baanborde in Duitsland, plus Google is verreweg die grootste soekenjin. Met Google Jobs raak die prentjie roerend: sommige sê dat alles voorlopig dieselfde bly, ander profeteer ‘n verskuiwing in die markkrag van die baanrade na die soekenjin.

U sal dalk ook hierin belangstel: ‘Werknemers wil in iets groter glo’

vertoning

Infographic Job Search Google 0419 Light

Toegang tot die werksoek

Aansoekers gebruik tans parallelle groot aanlyn-borde (51,0 persent), loopbaanbladsye en werkaanbiedings op die webwerwe van die teikenwerkgewers (20,8 persent) en Google (16,8 persent) om die werksoek te betree. Ander kanale soos gedrukte koerante (1,1 persent) en sosiale media soos Facebook en Instagram (0,7 persent) speel feitlik geen rol in hierdie fase nie. Na die eerste treffers ondersoek ‘n groot meerderheid van die aansoekers egter 86,4 persent om meer te wete te kom oor die poste wat aangebied word en die advertensie-werkgewers of om verdere aanbiedinge te identifiseer.

Verdere navorsing

Benewens die groot werkrade en loopbaanbladsye van die werkgewers, word soekenjins ook relevant vir die meerderheid van die aansoekers. ‘N Baie groot meerderheid hier gebruik Google (78,4 persent), algemene werkrade (81,5 persent), en loopbaanbladsye en werkaanbiedings op werkgewerswebwerwe (82,6 persent). In elk geval, moet werkgewers hierdie drie faktore verwag, veral omdat dit nie vir minder as 10 persent van die respondente ‘n rol speel nie.

U sal dalk ook hierin belangstel: Moderne werwing: Big Data vir groot talente

Werkinhoud is troef

Watter argumente en inhoud is die waarskynlikste dat dit lei tot ‘n kortlys en om aansoek te doen? Dit toon aan dat die aantreklikheid van werkinhoude en metodes die oorgrote meerderheid is. 61,9 persent van die respondente prioritiseer die faktor met 1 of 2 op ‘n 6-punt skaal. Ter vergelyking: “Goeie aanbiedings vir huiskantore, deeltydse ens.” bereik 17,2 persent.

Vind werksgeleenthede: aanbevelings van kandidate

“Wat moet werkgewers doen om hul werkaanbiedinge so goed as moontlik te maak?” Meer as 1 000 respondente het hul aanbevelings met werkgewers gedeel in ‘n verpersoonlikte kommentaar, wat oor ‘n wye verskeidenheid faktore betrekking het: “die aanbieding van werksaanbiedings op hul eie webwerf, wat dikwels nie die geval is nie,” skryf een kandidaat, “die ander een vra vir” ‘n individu en baie upfront presiese posbeskrywing “.

U sal dalk ook hierin belangstel: “Baie rekenaarwetenskaplikes is gefrustreerd oor die soeke na werk”

Soek u na alle belangrike werksportale?

Gegewe die wydverspreide gebruik van posborde, beveel ‘n aansoeker aan om “posadvertensies op alle groot posportale” te publiseer. ‘N Ander adviseer oor die optimalisering van soekenjins: “Werksgeleenthede moet op die eerste bladsy op Google kom as u die regte terme soek.”

Mathias Heese, uitvoerende hoof van Softgarden, sê albei is reg: ‘Die huidige kandidaatreis is kompleks onder aktief op soek na kandidate en bied aan werkgewers ‘n verskeidenheid kontakpunte, nie net dans nie, maar noodwendig by verskillende troues – insluitend Google. Daarbenewens, met Google-werkgewersbeoordelings in die besluitnemingshorison van kandidate.

Laat 'n boodskap

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Verpligte velde word met * aangedui