WelcomeCamp verbind vlugtelingmediamakers

Die Federal Office for Migration and Refugees (BAMF) het verlede jaar meer as 185,000 asielsoekers geregistreer, met ‘n kwart van die Duitse bevolking wat ‘n migrasiegeskiedenis gehad het. Desondanks lyk die kulturele diversiteit en die perspektief van vlugtelinge in die samelewing en die politiek onderverteenwoordig: Vir slegs agt persent van die lede van die Bundestag moet uit immigrantfamilies kom, met die mediavervaardigers, is die verhouding hoogstens drie persent, luidens ‘n persverklaring van die WelcomeCamps.

Dit is presies wat die inisiatief, wat vanjaar vir die derde keer agtereenvolgens in Berlyn plaasvind, dit wil verander. The Barcamp for Welcome Culture, aangebied deur Face Show! e.V. wil dialoog bevorder deur vlugtelinge met media-professionele persone, liefdadigheidsinstellings en vermenigvuldigers te verbind. Boonop wil die organiseerders aksie neem teen haat in die netwerk en ‘n stem gee aan mense met ‘n migrasie-agtergrond, vry van vooroordele en onafhanklik van filterborrels. LEAD het met Bastian Koch, een van die stigters van die kamp, ​​gesels.

LEI: “Vooruit kyk ”is die leuse van die WelcomeCamp van hierdie jaar. Laat ons dan vorentoe kyk: het Duitsland tot 2025 ‘n daadwerklike, integrerende welkome kultuur?

vertoning

Bastian Koch: Ek hoop dit neem nie so lank nie. En om eerlik te wees: ons is nie so ver weg nie – ten minste sosiaal. Die afgelope drie jaar kon ek soveel helpers en inisiatiewe ontmoet wat toegewyd is aan ‘n kosmopolitiese samelewing waarvoor ek nie bang is nie. Die teenstanders van integrasie is dalk luid, maar beslis oortref.

Beeld 9993
WelkomCamp-stigter Bastian Koch (Foto: Florian Lutz)

En dit kan die gebeurtenis duidelik maak?

Koch: Presies. ‘Ons is baie’ was iets van die nie-amptelike leuse sedert die eerste kamp twee jaar gelede, en ons reaksie op die “ons is die mense” -kreet wat nie die gemeenskap ontlok nie, maar die teendeel is. Ons kamp bied aan deelnemers die kans om hulself te verseker van hul posisies en om die geleentheid as versterker te gebruik, inderdaad spreker vir die goeie doel.

Ook in die sosiale netwerke?

Kok: Ja. Die WelcomeCamp vind vanjaar plaas as deel van die projek Media Residents. ‘N Netwerk vir vervaardigers van vlugtelingmedia of mense met ‘n agtergrond in publikasie. Dit sluit in ‘n werkplek, tegnologie vir mediaproduksie en werkswinkels vir die oordrag van kundigheid.

‘Die anonieme applous is die regte brandstof.’
WelkomCamp medestigter Bastian Koch

Waarom is nuwe media dikwels vol bruin haat en haat?

Koch: Omdat dit werk. Dit is dikwels geformuleer en geformuleer dat die brutalisering in die digitale taal te wyte is aan anonimiteit. Maar wie dit beweer, hoef nie regtig haatspraak te hanteer of daaraan te handel nie. Die minste kommentaar op die haat is anoniem; die senders spog in hul groepe en selfs in die openbaar vir hul mondelinge aanvalle. Die gevolglike en dikwels anonieme applous is die regte brandstof.

Hoe kan u dit teenwerk?

Koch: Dit is te maklik om die skuld te dra vir die netwerke of sosiale netwerke. Alhoewel die filterborrels wat deur die algoritmes en die nie-bestaande, eenvormige regspraak buite die landsgrense uitgelok word, ‘n probleem is, het ons almal een stem, veral in die sogenaamde nuwe media, en moet ons dit ook gebruik. Inisiatiewe soos #ichbinhier en Reconquista Internet vorder hier, maar ook in die digitale en analoog vriendekring kan ‘n mens opstaan ​​vir basiese regte en teen beledigings.

Watter soort netwerke moet gebruik word? WelkomCamp ontstaan?

Koch: Vanaf die eerste WelcomeCamp is ‘n maandelikse ontmoeting opgestel wat mono-tematies twee tot vier inisiatiewe aanbied om samewerking te versnel en ondersteuners buite hul eie borrel te kry. Vanjaar kon ek my voorstel aan ‘n multikulturele platform wat die perspektiewe van vlugtelinge en helpers realisties voorstel, en om onbesliste mense aan te spoor om op klein of groot skaal betrokke te raak. Die nodige vaardighede is beslis beskikbaar op die gebied van die deelnemers.

Hoe absorbeer die ekonomie u projek?

Koch: Ons het die afgelope paar jaar baie steun vir die idee gekry. Vir baie ondernemings is die WelcomeCamp ‘n geleentheid om betrokke te raak en veral sigbaar. Ons verwelkom dit baie, selfs al is die verbintenis tot een dag beperk. Ons is egter nie ‘n platform vir die plasing van opleiding of werk nie; daar is ander en baie suksesvolle spelers.

 • 36005956955 4F978C1Bcf K 1
  (Foto’s: Andi Weiland / WelcomeCamp 2017)
 • 35872946271 4C08De7369 K
  (Foto’s: Andi Weiland / WelcomeCamp 2017)
 • 35835232842 31Ccc5Ed42 ​​K
  (Foto’s: Andi Weiland / WelcomeCamp 2017)
 • 35166198154 Ad30963Aca K
  (Foto’s: Andi Weiland / WelcomeCamp 2017)

Om absoluut polities korrek te wees in terme van terminologie oor mense wat vlug, is soms ‘n uitdaging vir joernaliste …

Koch: Ek is nie ‘n kenner van politieke korrektheid nie, maar terme soos vlugtelinge, vlugtelinge, nuwelinge is ook nie onomstrede in die Persiese en Arabiese gemeenskappe nie. Dit gaan oor openheid en kontak op ooghoogte. Boonop: Geen mens wil tot sy oorsprong of die oorsaak van sy vlug verminder word nie. Die biografieë, insluitend die belangstellings en ervarings, moet in hul verskeidenheid respekteer en waargeneem word.

Is daar enige Duitse media daar buite wat dit kan doen?

Koch: Baie medewerkers in ballingskap werk nou vrylik of gesamentlik in publikasies. Amal Berlyn, Eed be Eed, die vlugtelingtydskrif en vele meer. Klassieke Duitse media kan en behoort ‘n voorbeeld van die internasionale redaksiekantore te neem en deur hulle geïnspireer te word.

Laat 'n boodskap

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Verpligte velde word met * aangedui