As innovasie nie meer ‘n topprioriteit is nie

In baie ondernemings is innovasie ‘n saak vir die base, die stimulus vir verandering kom van die bestuur en beleggings is hoofsaaklik daarop gemik om die doeltreffendheid te verhoog. Maar om te oorleef in globale mededinging, om werkwyses te verander en nuwe produkte en dienste op die mark te bring, moet verandering binne die organisasie self kom.

Die voorvereistes hiervoor is gewoonlik reeds daar: Intrapreneurs is ondernemers wat aktief is met ‘n meer entrepreneuriese struktuur. Waarom dan nie u eie onderneming begin nie? Omdat hulle emosioneel gekoppel is aan hul onderneming en hulle ook waardeer vir die omgewing van ‘n bekende handelsmerk, toegang tot hulpbronne en kliënte, en laastens die gepaardgaande kollaterale, wat gepaard gaan met ‘n vaste diensverhouding.

vertoning

Vanweë hul sterk begrip van die mark en die kliënt, verwag intrapreneurs reeds die deurslaggewende ontwikkelingsfases van die bedryf. En nie net dit nie; Verder is hulle ook bereid om die nodige strukture en prosesse op te stel wat die manier waarop hul onderneming werk en werk, verander.

Hul drang om die regte ding vir die toekoms van hul onderneming te doen, is sterker as die kommer oor ontbrekende vaardighede. Hulle verwerf nuwe kennis langs die pad of inspireer kollegas vir hul projek. In die persoonlikheidsprofiele van intrapreneurs het ek twee eienskappe in my werk geïdentifiseer: hoë sosiale en kommunikasievaardighede enersyds en hoë kundigheid aan die ander kant.

Eersgenoemde werk gereeld met kliënte, byvoorbeeld in verkope of bemarking. Hulle ervaar die indrukwekkendste hoe die wêreld van hul kliënte verander en watter nuwe behoeftes ontstaan. Intrapreneurs met ‘n professionele agtergrond erken daarenteen nuwe tegnologiese moontlikhede uit hul bekwaamheid of leef die lewensstyl van môre reeds uit.

Ook interessant: die digitale adverteerbedryf en die ‘War for Talents’

Intrapersoneel is as moeilikheidmakers ontslaan

Hierdie eienskappe van intrapreneurs blyk baie gewild te wees in die lig van ons huidige vlugtige, onvoorspelbare, komplekse en dubbelsinnige wêreld (VUCA).

Ongelukkig het ‘n ander patroon sigbaar onder die uitgangspunt van doeltreffendheidsoptimalisering in onlangse jare: intrapreneurs is as ingewikkeld en soms selfs geboelie uitgestamp toe hulle hul idees vir ekstra slyp in projekte en aanvullende werk vir kollegas gegee het. Die onderneming as organisme verwerp eenvoudig verwarrende faktore en dwing dit tot eenvormigheid.

Dit is nou die tyd om hierdie neiging om te keer: die snelheid waarmee verandering plaasvind neem steeds toe, sowel as die dinamika van markte en gehore – ondernemings moet optree, en intrapreneurs kan die nodige momentum vir ontwikkeling bied. Ja, hulle veroorsaak ook pyn. En dit is juis hul toegevoegde waarde. Dit is die enjin wat deurlopende innovasie kan bewerkstellig – in werklikheid geanker in die onderneming.

Nuusbrief en boodskapper

Met die LEAD-nuusbrief en die LEAD Tech-nuusbrief is u altyd op hoogte van alle onderwerpe van die digitale lewe. Of dit nou professioneel of privaat is. In u inkassie of via boodskapper.

Teken nou in op ons nuusbrief
Teken nou in via messenger

Ondernemings kan eenvoudig nie bekostig om te rus op doeltreffendheidswinste in die sakemodel en matige vooruitgang in dekades se produkte nie. Dit is in stryd met die deurbrake wat ontwrigtende ondernemings in tradisionele bedrywe het, sowel as die markgedrewe verwagtinge van kliënte.

Dit vereis vandag die innoverende verdere ontwikkeling van aanbiedinge en sal hulle verhuis as ondernemings nie daarin slaag nie. Lojaliteit aan ou handelsmerke met teleurstellende produkte en dienste bestaan ​​nie meer nie.

In plaas daarvan om die weg te lok vir intrapreneurs, moet die bestuur hulle saam met hul werkwyse vier. Maar dit verg ‘n kulturele verandering wat bewustelik gevorm moet word. Die organisasie moet van bo af geskud word, prosesse en strukture afgebreek word, en doeltreffendheidsoptimalisering ten minste tydelik voorkom word.

In hierdie intervensie is die boodskap aan intrapreneurs dat die ruimte vir nuwe en radikale oplossings wyd oop is vir die oop pad met onkunde en onsekerheid oor volhoubaarheid. Dit vereis ‘n duidelike gestruktureerde en vinnige innovasieproses, of – as die organisasie te rigied en geboei is – eksterne hulp verkry word sodat intrapreneurs hulself kan wys.

Vereistes vir intrapreneurskap

Die beskryf persoonlikheid kan ons niemand leer nie. Sy is daar of nie. Wat die bestuur egter kan doen, is om hierdie mense te ondersteun; Bring dit na vore, stel hulle in staat om resultate te lewer en skep ruimtes gedurende die proses, sowel as vul die spankonstellasie om ‘n resultaatgerigte werkwyse te orkestreer. Drie dinge is nodig om die aktiwiteite van intrapreneurs spesifiek te bevorder:

1. Die nodige vrye ruimtes

Intrapreneurs moet nuwe maniere ondersoek om van die kantlyn af te werk en aannames oor die mark en gebruikers om te skakel. Dit moet nie belemmer word deur lang gevestigde prosesse en strukture nie – soos verslagdoeningsverpligtinge, middelbestuursvereistes of volharding in instrumente wat nog altyd gebruik is.

2. Werklike perspektiewe

In die lig van die nederlae wat intrapreneurs ervaar het om hul idees in die verlede na vore te bring, is dit slegs logies dat hulle nuwe perspektiewe het. Hulle moet met die volgende stappe in hul projekte kan voortgaan sonder om deur die onderneming in die wiele gery te word. “Ons onderneming is nog nie gereed nie”, is een van die sinne wat nie in hierdie konteks moet val nie.

3. Die regte span

Intrapreneurs is nie eensame ruiters nie. Hulle het mense nodig om hulle te help om die visie te bereik. Die ideale span kombineer drie funksies:

1) Intrapers as vervaardigers en drywers van ‘n projek

2) Netwerkers met hoë sosiale en kommunikasievaardighede

3) Kragpromotors as beskermende skerm en om politieke koers te stel

Die weg na intrapreneurskap en ‘n hoë mate van volwassenheid in die onderneming se vermoë om te innoveer, hou groot veranderinge in. Hy moet bedagsaam wees – met metodologie en openheid. Metodologie vir nuwe werkswyses en rolle. En openheid, as ‘n onderneming om voortdurend nuwe dinge oor hulself te leer, om op terugvoering te reageer en die proses daarvolgens aan te pas.

Ook interessant: ‘Werknemers wil in iets groter glo’

Oor die skrywer:
Lukas Golyszny is een van die stigterslede en besturende direkteure van Service Innovation Labs. Die Berlynse innovasiekonsultasie ontwikkel innoverende dienste met innoverende sakemodelle en ondersteun ondernemings in die transformasie van hul organisasie.

Laat 'n boodskap

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Verpligte velde word met * aangedui