Geen vrees vir die kwaad (ro) aangebied nie

Die film van 1982 verskyn al Blade Runner skets met betrekking tot kunsmatige intelligensie (AI) ‘n nie baie aanloklike toekomsperspektief nie. In die film is die sogenaamde replikante se taak om ander planete oop te maak vir ‘n beter lewe, aangesien die aarde amper vernietig en heeltemal oorbevolk is. Hierdie hoogs intelligente, maar kunsmatige replikante word skaars van ons mense onderskei – die konflik is onvermydelik. Gelukkig lyk ons ​​werklikheid nog anders. Waarom AI nog steeds onontbeerlik is vir ons daaglikse werk en waarom ondernemings nie die sprong na die nuwe era moet misloop nie.

1. KI ≠ robot

Baie mense by KI dink aan robotte wat van plan is om wêreldoorheersing aan te gryp – nie in die minste nie as gevolg van films. Gelukkig het ons (nog) niks met sulke wesens te doen nie. In werklikheid is AI nie noodwendig iets fisies nie. Streng gesproke is AI ‘n paradigma wat verskil van die normale benaderings tot die aanpak van rekenaarwetenskap. Gewoonlik verdeel ‘n programmeerder ‘n probleem in klein subprobleme en los dit op. KI benader egter ‘n ander benadering: om voorbeelde van gereedgemaakte oplossings aan ‘n stelsel te gee. Hieruit leer ons hoe om onbekende probleme op te los. Dit kan die masjien die geleentheid gee om onafhanklik nuwe oplossings te ontwikkel.

vertoning

Dit werk volgens die beginsel van sogenaamde begeleide leer, dit wil sê leiding onder toesig. As deel van ‘n opleidingsstel, wys u die stelsel hoe dit na die oplossing moet kyk. Die neurale netwerke van ‘n stelsel werk hier die beste. Hierdie netwerke moet die take herken vanaf die data wat hulle ontvang en dit verwerk. Maar selfs as kunsmatige intelligensie op sigself leer, beteken dit nie dat dit regtig “intelligent” is nie. Daar is ‘n beduidende verskil tussen AI en werklike menslike intelligensie. Die krag van AI is tans gebaseer op berekeningskrag en algoritmes wat ontwerp is om eng gedefinieerde probleme op te los. Op grond hiervan is AI in staat om data so vinnig te evalueer as wat dit nooit vir ons mense moontlik sou wees nie.

2. Intelligente stelsels is lankal deel van ons alledaagse lewe

KI is nie baie intelligente robotte wat ‘n tree voor ons mense in baie vermoëns is nie. Ongelukkig is dit te danke aan die aanname dat ons mense eerder skepties is oor AI. Nietemin, ons moet onsself nie mislei nie: die nuwe tegnologie het lankal in ons alledaagse lewe aangebreek! In Duitsland is AI en masjienleer nog nie so sterk aan die toeneem soos in al die ander lande nie. Dit word ook getoon deur ‘n onlangse studie deur die Association of German Engineers (VDI).

Nietemin trek ondernemings reeds voordeel uit die gebruik van nuwe tegnologieë, byvoorbeeld op die CRM-gebied. Stelsels kan gevolgtrekkings maak oor ‘n persoon se toekomstige koopgedrag op grond van data van vorige aankope. Maatskappye trek voordeel uit hierdie moontlikhede van ‘voorspellende analise’ as hulle met soortgelyke groepe kopers handel. Dieselfde geld vir projekbestuursinstrumente wat reeds in staat is om te dink en te leer op grond van die data wat die gebruiker invoer. Sulke instrumente kan die duur van die werksure maklik opspoor en onafhanklik ‘n opdrag aan spesifieke projekte voorstel. In beginsel kan en sal nuwe tegnologieë ons in ‘n wye verskeidenheid lewensituasies ondersteun en kan hulle ingewikkelde en bowenal herhalende take sonder probleme hanteer, wat ons andersins tyd en moeite onnodig sou kos.

3. Ons bly agter – maar AI sal aanhou ontwikkel

Selfs as Duitsland baie inhaal om te doen in terme van AI: Deur AI sal ondernemings mettertyd baie verander. Maatskappye met data kan alreeds gebruik maak van nuwe ondernemingsareas: die nuwe tegnologieë kan vergelyk word met die rewolusie wat die internet veroorsaak het. In die nasleep van die internet-era was daar vandag ook ‘n vergelykbare vrees, soos wat hulle tans teen AI bestaan: al dekades gelede het baie mense hul besorgdheid uitgespreek en aan angs vir werksverlies gely. Maar ook op die gebied van die Internet of Things was en was daar ‘n menigte nuwe werksgeleenthede – en dit sal ook in die onderwerp AI en masjienleer wees.

Die vrees om hul werk deur AI te verloor is nie heeltemal ongegrond nie, maar nuwe sakemodelle skep nuwe geleenthede. KI sal selde werk, prosesse of sakemodelle heeltemal vervang. Inteendeel, dit kan daarin slaag om menslike aktiwiteite sinvol aan te vul en sodoende selfs meer waarde vir mense te skep. Terwyl rekenaars baie vervelige take verrig en outomaties uitvoer, het werknemers meer vryheid vir meer relevante, sinvolle aktiwiteite.

Byvoorbeeld, as ‘n werknemer by die projekonderneming betrokke is, gaan sy daaglikse werk gewoonlik oor die beplanning en uitvoering van projekte. Natuurlik moet hy met kollegas koördineer en, indien nodig, werksure aanteken om ‘n oorsig te kry van hoe suksesvol ‘n projek was. Al hierdie aspekte is gebaseer op data – en dit moet dienooreenkomstig bestuur word. En elke onderneming weet: administratiewe prosesse rondom projekbeplanning en ontleding van data is baie duur. Dit is presies waar die eienskappe van KI handig te pas kom. Slim besigheidsagteware kan help om die werknemer se aktiwiteite te verbeter. Op grond van die gegewens oor die werktyd of die begroting wat oorskry is, kan sy een projek met ‘n ander vergelyk: as een van hulle sleg gevaar het, sal die sagteware outomaties inlig en voorstelle gee vir verbetering vir toekomstige projekte.

Baie maatskappye het reeds die koers vir hierdie nuwe tegnologieë gelê. Vir die ander is dit belangrik om so vinnig as moontlik op die AI-trein te spring om regtig voordeel te trek uit die nuwe geleenthede.

Aan die skrywer:Anna Schüler is Chief Trend Scout by meetq.ai en adviseer aanlynbemarkingsondernemings. As fietsryaktrise is sy onder meer verantwoordelik vir die tydskrif artwork.com, waarin sy verslag lewer oor AI-neigings, nuwe werk en die outomatisering van sakeprosesse.

Laat 'n boodskap

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Verpligte velde word met * aangedui