Business Travel 2.0: Business Mobility for Generation Y

Die progressiewe digitalisering verander die wêreld van werk sowel as ons mobiliteit. Die aanlyn-beïnvloedde “Netflix-generasie” van jonger as 30 het ‘n nuwe selfbeeld van albei. Dit vra vir ‘n heroorweging by ondernemings wat toenemend moet meeding om hul digitale talent.

Mobiliteit is onderstebo – ondernemings staan ​​stil

Mobiliteit is aan die verander en sal die manier waarop ons reis fundamenteel en volhoubaar verander. Daar is vandag meer en meer mobiliteitsoplossings – byna elke dag kom nuwe aanbieders op die mark. ‘N Huidige voorbeeld is die elektriese bromponie, wat slegs ‘n paar weke lank die straatbeeld in groot stede gevorm het. Motoraanbiedings geniet deesdae die grootste gewildheid. Die aantal gebruikers het die afgelope tien jaar 20 keer toegeneem tot meer as 2 miljoen in 2018; nog 9 miljoen is geïnteresseerd in die deel van motors.

Die klassieke motor neem dienooreenkomstig af. Nie net as statussimbool nie. Baie jong stadsbewoners besluit bewustelik daarteen. ‘N Gebrek aan parkeerplek, opeenhoping en die gepaardgaande spanning op die pad beteken dat die motor minder en minder gereeld die vinnigste en beste oplossing vir die pad van A na B bied. Dit geld sowel privaat as professionele mobiliteit, veral vir werknemers wat baie werk toe reis.

vertoning

Daarteenoor vertrou ondernemings meestal op die tradisionele maatskappymotor as die enigste mobiliteitsoplossing en aansporing in die salarispakket. As dit egter onbenut gelaat word voor die deur en die werknemer verkies om motordelings of die alternatiewe openbare vervoer per maandkaart te gebruik, word die aanbod volgens behoefte beplan. Hier moet ondernemings op ‘n kontemporêre manier nadink.

U sal dalk ook hierin belangstel: E-Scooter: Nou ry ons af

Generasie Y en die wêreld van nuwe werk

Terselfdertyd verander die wêreld van werk ook. Ons praat vandag van Werk 4.0 of “Nuwe werk”. Dit word meer en meer digitaal en meer geïndividualiseer. Die generasie Netflix is ​​veeleisend, die identifisering met die onderneming en die werk is duidelik op die voorgrond. Hulle verwag geleenthede vir persoonlike ontwikkeling, ‘n loopbaanontwikkeling met interessante uitdagings en beskou ‘n gebalanseerde balans tussen werk en lewe as ‘n voorvereiste. In tye van toenemende vaardigheidstekorte, moet ondernemings aanpas by hierdie veranderende behoeftes. Eers dan kan hulle meeding om aantreklikheid van werkgewers.

Die nuwe eise aan die wêreld van werk beïnvloed ook die manier waarop hierdie werknemers vir sakeondernemings reis of die dag werk toe gaan. Buigsaamheid en selfbeskikking is duidelik die fokuspunt. Terselfdertyd word volhoubaarheid en klimaatsbeskerming sowel as persoonlike ervaring belangriker. Nuwe neigings kom na vore, soos die toenemende verband tussen professionele en sakereise, die sogenaamde “Bleisure”. Die individuele ontwerp van mobiliteit speel dus ‘n sentrale rol.

Nuwe mobiliteitskonsepte vervang die liefde vir die motor

Maar wat die jonger geslag al lankal in die alledaagse lewe aangekom het, word nie in groter ondernemings weerspieël nie, of slegs gedeeltelik. Dit benodig up-to-date mobiliteitskonsepte wat werknemers in staat stel om hul sakemobiliteit aan te pas by hul individuele behoeftes. Dit moet die gebruik van slim en volhoubare oplossings bevorder en sodoende motorverkeer en die gevolglike koolstofvoetspoor verminder.

So ‘n konsep bied die mobiliteitsbegroting: in plaas van ‘n eenvormige oplossing met ‘n firma maatskappymotor, kry werknemers ‘n buigsame begroting. Hierin kan hulle afsonderlik besluit watter boustene die beste pas en die verspreiding in vooraf bepaalde periodes verander. Of dit nou die dag na die kantoor is, elke nou en dan vir ‘n besigheidsvergadering of ‘n sakereis in die buiteland. Of u die motor wil deel, die trein, Uber, die MOIA-taxi, e-fiets of e-scooter. Die werknemers kies die vervoermiddels volgens hul huidige behoeftes. As die begroting soms nie ten volle benut word nie, byvoorbeeld weens vakansie of siekteverlof, kan dit ook privaat deur werknemers gebruik word sonder om te verval. Bekende ondernemings soos SAP, KfW Bank, BCG of A.T. Kerney gebruik reeds die mobiliteitsbegroting vir hul werknemers en verwyder al hoe meer die ondernemingsmotor. Laastens, maar nie die minste nie, bied die mobiliteitsbegroting as ‘n integrale deel van die salarispakket ‘n effektiewe aansporing vir werknemers.

U sal dalk ook hierin belangstel: Sluit asb aan: saam en digitaal vir die mobiliteit van die toekoms

Business Travel 2.0 – buigsaam, digitaal en volhoubaar

Business travel 2.0 bevat moderne mobiliteit vir die aanlyn generasie – buigsaam, individueel aangepas en met die doel om doeltreffende en terselfdertyd volhoubare gebruik van hulpbronne en ons omgewing te bewerkstellig. Die regte mobiliteitsoplossing word vinnig vinnig deur die app bespreek. Dit mag nie tot die media breek nie. As u FreeNow, Tier en Airbnb op u foon het, wil u dit steeds gebruik. En moenie addisionele programme installeer nie.

Gevolgtrekking:

Ondernemings moet nadink oor hoe om ‘n optimale bedryfsreisomgewing vir hul werknemers te skep, wat hulle ‘n belangrike geleentheid vir handelsmerk vir werkgewers kan maak.

Michael Holdkamp bestuur al 16 jaar die Expert Travel Group wat sedert 2016 onder die handelsnaam baldaja Businesstravel bedryf word.

Laat 'n boodskap

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Verpligte velde word met * aangedui