Influencer Marketing 2019: wat kom, wat is daar oor?

LEAD: Wat moet ‘n beïnvloeder saambring om suksesvol te wees in 2019?

Helge Ruff: Die bedryf sal in 2019 aanhou professionaliseer. Sy het al ‘n paar siklusse deurgemaak en ‘n paar klein skandale ervaar. Maar diegene wat die volgende ontwikkelingsstap konsekwent volg, kan volgende jaar weer suksesvol wees.

Helge1
Helge Ruff (Foto: fkn / privaat)

Nina Schwichtenberg: Ek stem daarmee saam en glo dat waardes soos eerlikheid en egtheid, selfs al word die term te gereeld misbruik, van deurslaggewende belang sal wees. Omdat mense met iemand wil identifiseer. Dit is ook noodsaaklik dat u ‘n persoonlikheid en u eie handtekening het. En as u op al hierdie gebiede aflewer, kan u die werk suksesvol verder as 2019 ook voltyds doen.

Ook interessant: super-beïnvloeders as omskakelingsmasjiene

In die afgelope jaar word sommige beïnvloeders sterk gekritiseer omdat hulle volgens die gemeenskap die produkte en handelsmerke te hoog frekwensie aanbied. Hoe sien julle dit albei?

vertoning

nina2
Nina Schwichtenberg (Foto: Patrick Kahlo)

NS: Uiteindelik moet almal natuurlik self besluit. Vir my persoonlik is dit egter belangrik om lojaal teenoor my kliënte te wees. Ek het ‘n verantwoordelikheid teenoor hulle en ook hul produk. As handelsmerke iemand bespreek, maak hulle ook aanspraak op ‘n sekere kwaliteit van hul teenwoordigheid. Vir my is dit ook uiters belangrik om ‘n goeie balans te hê tussen geborgde en nie-geborgde bydraes. Die lesers waardeer dit ook.

HR: Ek dink die belangrikste is dat die lyn reg is. Vir Caro Daur is dit duidelik dat die plasing van baie handelsmerke ook kan werk. Sy is egter altyd op die gebied van hoë kwaliteit mode onderweg. Dit sal ongelooflik wees as ‘n fiksheids beïnvloeder Milka skielik adverteer.

Hoe kan samewerking tussen beïnvloeders en onderneming goed werk? Aan watter vereistes moet albei kante voldoen?

NS: In die eerste plek is vertroue in my werk en wat ons as ‘n span doen vir my belangrik. Ons benodig ‘n mate van kreatiewe vryheid wat ons plasings en artikels ons eie handtekening gee. Omdat ons ons gemeenskap baie goed ken en weet wat hulle wil en wil lees. Persoonlik is ‘n individuele benadering ook belangrik vir my. Massa-inligtingsessies behoort in 2019 op die beste nie meer ‘n probleem te wees nie. Boonop wil ek aanvaar word in my individuele kreatiwiteit, want dan is ek die beste. En uiteindelik is dinge soos betroubaarheid en verantwoordelikheid vir my belangrik: sperdatums en tydsberekeninge moet ook deur die agentskap of die onderneming nagekom word. Ek organiseer myself met ongeveer twee tot drie weke lood en benodig daarom betroubare hoekstene vir my beplanning. Die feit dat ek twee weke wag vir die vrystelling van ‘n pos, was daar ‘n onlangse tyd, maar gelukkig nooit die reël nie.

HR: Die belangrikste is ‘n duidelike doelstelling van die samewerking. Hierdie doelwit vooraf moet ook ‘n goeie en akkurate inligtingsessie bevat van die handelsmerk aan die beïnvloeder. Slegs op hierdie manier kan daar verseker word dat beïnvloeders en ondernemings presies weet wat die samewerking moet bied. Die noue uitruiling moet egter nie net tot die begin van samewerking beperk word nie, maar moet permanent en intensief wees. Direkte stemreg en onderlinge verwagtinge is die sleutels vir suksesvolle samewerking.

Ook interessant: adverteer met beïnvloeders: ‘n Nuwe gids word duideliker

Nina Schwichtenberg, aan watter kriteria moet ondernemings voldoen om saam te werk?

As ‘n eerste keuringskriterium, moet die produk of handelsmerk my pas. Ek moet beide – handelsmerk en produk – outentiek kan voorstel. Die kommunikasie op my kanale vind altyd op ooghoogte met die lesers plaas. Ek wil ook my persoonlike, redaksionele benadering tot die skepping van inhoud bydra. Hierdie dinge is van kardinale belang as ek oorweeg of ons met ‘n handelsmerk werk of nie.

‘Ek moet die handelsmerk en produk outentiek kan voorstel.’
Nina Schwichtenberg

Wat is die uitdagings van samewerking met maatskappye?

NS: Ongelukkig is daar steeds ‘n probleem op die mark om kwalitatiewe reekse en die gepaardgaande waarde vir ‘n veldtog te ignoreer. Maatskappye moet hul eie getalle en waardes ken, en vanuit hierdie oogpunt saam met toepaslike beïnvloeders en bloggers werk. Ongelukkig is daar steeds ‘n wydverspreide wanopvatting dat baie volgelinge op Instagram ook outomaties baie bring. Die belangrikste vrae moet wees: Wat is die kwaliteit van die beïnvloeder of blogger? Wat pas die algemene handelsmerk in? Wie is die gemeenskap en watter koopkrag is daaragter? Want op die ou end wil maatskappye ja verkoop. Na my mening moet dit altyd oor die regte pakket gaan.

HR: Ja, presies! ‘Waarom het ons mededinger meer volgelinge?’ Klante vra my, maar hierdie – indien ooit – speel slegs ‘n geringe rol. Die vraag is altyd wat op die ou end uitkom. Na my mening is daar nog baie potensiaal hier.

Wil u meer weet oor hoe suksesvol beïnvloedersbemarking werk? Registreer dan vir die Influencer Marketing Seminar by die W&V Akademie!

Wat is die No Gos van ondernemings en beïnvloeders?

HR: Ek vind dit irriterend as ‘n mens voel dat die beïnvloeder nie omgee vir die stelling en die verhoog nie. Daar is meer as net om ‘n produk in die kamera te hou. Daarbenewens moet die belange van almal in ‘n samewerking voorgestel word. ‘N Mens kry dikwels die indruk dat ‘n influencer hoofsaaklik gemoeid is om so goed moontlik oor die weg te kom. Deels is produkte so klein en onopvallend geïntegreerd dat dit die indruk wek dat die beïnvloeder dit byna irriterend sou vind.

NS: Vir maatskappye is te streng en onbuigsame vereistes sowel as ‘n gebrek aan waardering ‘n goeie oplossing vir my. Van die beïnvloeders is slegte produkplasing en ‘n gebrek aan deursigtigheid vir my nie aanvaarbaar nie. Niks nuuts nie, maar daar is steeds ruimte vir verbetering namate die sektor aanhou professionaliseer.

Lead 3 Marketing Im Mittelstand 1200X1200 Akt

Sterk bemarking vir sterk handelsmerke

Digitalisering moet groei meebring, maar nie net vir die groot spelers nie. Die middelklas gebruik ook hierdie geleentheid vir homself. Die vraag is net hoe. Hoe tree Sport Schuster byvoorbeeld op in terme van bemarking? Die LEAD Bookazine 3/2018 toon hoe klein en mediumgrootte ondernemings bemarking vorm in die digitale era. Klante se behoeftes en eie waardes – daarom moet dit werk.

Bestel nou

Wat moet verander in 2019 om bemarkers van bemarkers suksesvol te hou?

NS: Vir my en my span hoef nie soveel te verander nie. Ons is relatief lank in die mark en het gelukkig individuele vennootskappe wat al baie lank aan die gang is. As ek iets vir die mark wou hê, sou dit net so wees: meer getroue verhoudings tussen beïnvloeders en hul kliënte. Want dit bied baie voordele. U kan dinge probeer en ook ‘n bietjie eksperimenteer en saam groei. Dit is na my mening meer volhoubaar. Boonop is hierdie vennootskappe ook baie opwindend vir die lesers, omdat hulle die geleentheid kry om ‘n handelsmerk meer intensief en vanuit verskillende perspektiewe te leer ken.

HR: Dit is ook ‘n duidelike neiging in die mark dat langtermynverhoudinge hier begin opstyg. In klassieke musiek verskil dit nie, en miskien is dit ‘n teken dat die bedryf ouer word. Ek dink dat beïnvloeders op soek is na twee of drie handelsmerke wat by hulle pas en die hele jaar daarmee werk. Daar is ook minder korttermyn-samewerkings.

Aan die einde van 2018 was die Influencer-bemarking wat die einde voorspel het. Wat sê julle albei?

HR: Een ding wat ek dink is nonsens. Natuurlik sal hier veranderinge wees. Die mark is besig om te konsolideer. Die wat oorbly, is diegene wat goeie gehalte lewer. Ek glo ook dat rekeninge onder 200,000 volgelinge nie meer daarop kan leef nie, solank hulle nie ‘n nis beset nie.

NS: Ek is seker dat beïnvloedersbemarking ‘n vaste plek in die bemarkingsmengsel sal hê, want dit verdien ook sy plek! Dit is verfrissend en anders en een – as dit ‘n sekere kwaliteit het – ‘n goeie aanvulling. Die komende regulatoriese maatreëls is volgens my positief. Dit is in ‘n sekere sin normaal en beïnvloed ook ander sektore van die ekonomie – veral as hulle so nuut is soos ons s’n. Op die lang termyn sal die kwaliteit hopelik heers en dit sal baie positief wees vir alle deelnemers aan die mark.

Watter neigings sal in 2019 groot beïnvloeders wees?

NS: Vir my kwaliteit ten opsigte van inhoud en deursigtigheid – ook ten opsigte van die meting. Wie is die teikengehoor, wat is die reikwydte van ‘n pos en wat doen dit – hierdie onderwerpe sal ons in 2019 vergesel. En in elk geval verhale: hier is ondernemings egter ook verplig om op redaksionele en hoëgehalte-integrasies te vertrou eerder as om slegte produkplasing te doen. Ons persoonlike geloofsbrief is sedert die begin: ‘Content is King’ en ek glo dat die voortgesette professionalisering van die bedryf ook in 2019 baie goed gaan doen.

HR: Ek stem heeltemal saam met jou. Ek glo ook dat beïnvloeders toenemend nadink oor hoe om hul omvang bo samewerking te verdien. Ek dink sommige sal probeer om hul eie onderneming te begin of om produklyne te ontwerp.

Wat wil beïnvloeders vir die toekoms hê?

NS: Persoonlik wil ek ‘n bietjie meer erkenning hê of ‘n gedifferensieerde siening van ons industrie en die werk wat gedoen word: een moet nie almal op dieselfde vlak wees nie! Dit sal lekker wees as die debat noukeuriger gevoer word. Omdat baie van ons baie tyd belê, word kundigheid en inspanning in ons bydraes gemeet en wil dit volgens joernalistieke standaarde gemeet word.

HR: Ek wil graag beter produkte hê. Ek mis die storie gereeld op die foto’s. Dikwels lyk die aanbiedings te sorgeloos. Dit sal ook vir my nuttig wees as ondernemings besef dat die motief vir bemarkersbemarking buite bereik is.

Wv-verslag beïnvloedingsbemarking 2018

Die waarde van hierdie onderwerp kan gevind word in die verslag ‘Influencer Marketing – wetlik voldoen en veilig’, die W&V, tesame met die advokaat wat spesialiseer in aanlynreg. Carsten Ulbricht geïmplementeer het. Die gedetailleerde verslag bevat kontrolelyste oor die sluiting van die kontrak en koste, asook ‘n groot oorsig van etiketteringsvereistes.

Bestel nou!

Nina Schwichtenberg: Watter planne is daar vir die komende jaar? Hoe moet u eie handelsmerk verder ontwikkel word?

Ons is baie gelukkig met die ontwikkeling van Fashiioncarpet, ons kliënteportefeulje en ons ongelooflike gemeenskap. As ons daarin slaag om voort te bou op die sukses van die afgelope jare, is ons meer as gelukkig. Op medium tot lang termyn het ons die droom om ons eie produkhandelsmerk te ontwikkel. Sodat ons die Fashiioncarpet-handelsmerk nie net in die virtuele ruimte kon deurgee nie, maar ook as ‘n werklike produk aan ons lesers.

Onderwerp etikettering: Hoe kan ‘n goeie oplossing lyk vir beide kante?

NS: Op die oomblik is die regspraak ongelukkig nie bevredigend nie, want dit meet in my oë met dubbele standaarde. Wat ons nodig het, is ‘n algemene stel reëls wat bindend is vir almal, vir beïnvloeders sowel as vir media of blogs. Dit bied die mark volle deursigtigheid.

Neigings op sosiale media vir 2019: waarop moet ‘n mens wed? Is Instagram die groot stokperdjie?

NS: Vir ons was Instagram nie die stokperdjie nie – by ons is die blog al sewe jaar op die voorgrond. Ons bied bloggehalte van hoë gehalte en het ‘n sterk reikwydte en ‘n hoë behoudstyd. Ons getalle wys ons weer dat mense in die bui is vir goeie en ‘regte’ inhoud. Oor die algemeen dink ek dat Instagram baie sal bly, maar video’s en podcasts groei ook vinnig. Interessante menings en persoonlikhede kan hier nog beter aangebied word – en ek dink dat dit twee dinge is wat baie van die mark vra.

HR: Die musiek sal altyd op die gewilde kanale gespeel word. Geld volg nie oogballe nie. Daarom dink ek ook dat Instagram die fokus van die samewerking is. Verder glo ek dat daar weer gevalle sal wees van makro-beïnvloeders, waarin die integrasie draai. Dit is nie meer net produkte wat op die kanale van beïnvloeders geplaas word nie, maar beïnvloeders in handelsmerkkommunikasie. Die geval van Pamela Reif en Calzedonia laat dit gebeur. Ek dink jy sal dit meer gereeld sien.

Ook interessant: Kantwerk: influencer

Laat 'n boodskap

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Verpligte velde word met * aangedui