Die mees algemene gerugte van Instagram

Meer as ‘n miljard gebruikers gebruik die verhale alleen 400 miljoen mense per dag – die relevansie van Instagram in bemarking groei amper daagliks. Geen wonder dat handelsmerke, adverteerders van alle soorte, sowel as individue, alles in hul vermoë doen om die maksimum bereik op die platform te bereik nie. Daar is altyd gerugte en mites. OMR het Heiko Hebig, vennootskapsbestuurder vir Noord-Europa op Instagram, met die volhardendste gekonfronteer – en die kriteria waarmee poste regtig in die gebruiker se voer beland.

OMR: Veranderings aan voeralgoritmes in die verlede was vir sommige platforms nie baie positief nie. Waarom kan Instagram-gebruikers nie kies tussen die nuwe sorteervolgorde en die chronologiese toevoer nie?

Heiko Hebig: Daar is altyd mense wat na my draai wat voel dat hulle die poste heeltemal misgeloop het sedert die 2016-voer aangepas is. Ek wil baie duidelik sê: Gebruikers sien deesdae meer as 90 persent van die voer se voer in vergelyking met minder as die helfte ten tyde van die chronologiese voer. Daarom het ons besluit om te verander, sodat daar vandag meer interaksie op Instagram is, nie minder nie.

vertoning

OMR: Sommige gebruikers wil nogtans die chronologiese terugvoer hê.

Hebig: Natuurlik verstaan ​​ons ook dat sommige mense nog steeds ‘n chronologiese voer verkies. Daarom is dit vir my belangrik om ons gedagtes oor die nuwe algoritme te verduidelik.

Ons grootste bekommernis is om mense op Instagram die beste moontlike ervaring te gee – iets anders kan vir ons sowel as die gebruikers geen sin maak nie. Ons doen voortdurend kwalitatiewe en kwantitatiewe navorsing, en die data toon duidelik dat mense ‘n beter ervaring met ‘n geweegde voer wat nie chronologies is nie, kry.

OMR: ‘n Algemene argument van kritici is dat hulle nie meer al die poste van die kanale wat hulle volg, sou sien nie.

Hebig: Instagram verberg niks. Elke pos van alle profiele wat deur ‘n gebruiker gevolg word, sal in die voer verskyn. Afhangend van hoeveel rekeninge u volg en hoe gereeld die app gebruik word, kan dit natuurlik beteken dat u ‘n rukkie moet blaai om alles te sien. Om u ‘n beter begrip van die voer te gee, het ons die boodskap “U is op datum” in Julie bekendgestel. Met hierdie kennisgewing dui ons aan wanneer gebruikers al die plasings die afgelope paar dae gesien het.

Omgekeerd beteken dit natuurlik ook dat elke gebruiker dit in sy eie hande het, hoeveel rekeninge hy volg en hoeveel inhoud in hul eie voer verskyn. U kan intussen as gebruiker opsioneel besluit of u sekere inhoud uit die inhoud in die voer of in die verhale wil sien en sodoende nog beter beheer het.

OMR: Tans is dit die indruk dat video’s in die voer verkies word.

Hebig: Die algoritme verkies meestal nie ‘n spesifieke formaat nie. Of iemand meer foto’s of video’s in hul stroom sien, hang daarvan af of die profiele wat u volg meer foto’s of video’s sal plaas. Maar om dit eenvoudig te stel: die neiging is duidelik in die rigting van video, sowel in die voer as in die verhale – en natuurlik selfs IGTV.

Deesdae is dit baie maklik om ‘n video op te neem en dit op Instagram te publiseer, en al hoe meer gebruikers doen dit daagliks. Ons sien dus baie meer bewegende foto’s in die voer as ‘n paar jaar gelede. En die gemeenskap kyk ook graag na video’s. Dus raai ek beslis almal aan om met video’s op Instagram te eksperimenteer.

OMR: trefwoord IGTV – kan u gebruiksnommers skakel?

Hebig: konkrete syfers op IGTV kan ons nie tans kommunikeer nie. Die belangstelling in die skeppers en mediamaatskappye is in elk geval ononderbroke. Die Instagram-sterre “Lisa en Lena” het byvoorbeeld die eerste deel van ‘n klein dokumentêre reeks vrygestel. Daarin word hulle nougeset vergesel van die voorbereidings vir hul aanbieding by “The Dome”.

OMR: ‘n Aanhoudende gerug is die sogenaamde skaduverbod, die geheime blokkering van sekere inhoud.

Hebig: Daar is geen Shadow Banning op Instagram nie. Hierdie term is nie deur ons geskep nie. Die vertoon van hashtag-bladsye is egter verpersoonlik en dinamies. Dit kan soms die indruk wek dat ‘n spesifieke foto of video nie aan ‘n spesifieke gebruiker vertoon word nie. Ons beskerm ons ook, soos enige digitale platform, teen strooipos en misbruik. Niks word verwyder tensy inhoud die riglyne van die gemeenskap oortree nie.

OMR: Watter rol speel hashtags in die sigbaarheid van poste? Dit wil voorkom asof daar ‘n neiging is om die maksimum te maksimeer, aangesien daar hoop is om meer reikwydte te genereer.

Hebig: Ons beveel aan dat u nie meer as tien hashtags gebruik nie, anders is dit te verwarrend. Dit geld vir sowel plasings as kommentaar.

OMR: Ons hoor die advies om sy profiel in ‘n sakrekening te omskep. Dit verhoog die omvang.

Hebig: Dit maak nie saak of standaardprofiel of maatskappyrekening nie: die tipe profiel het geen invloed op die bereik van die poste nie. Enigiemand wat hul besigheid met Instagram wil bevorder, kan en moet beslis ‘n sakrekening gebruik, dit wil sê die standaardprofiel in die instellings omskakel in ‘n maatskappyrekening. As ‘n analise-instrument of vir kommunikasie met die gemeenskap, hou hierdie opsie baie voordele in.

OMR: Stories blyk die platformformaat van die uur te wees. Beïnvloed die gebruik daarvan op Instagram die sigbaarheid van gereelde plasings in die voer?

Hebig: Nee, nie die gebruik van verhale of die live-funksie het ‘n invloed op die sigbaarheid van poste in die voer nie.

OMR: En wat van die na-frekwensie? Beïnvloed dit die sigbaarheid van gereelde poste in die voer?

Hebig: Nee, dit beïnvloed ook nie die sigbaarheid van poste in die voer nie.

OMR: Op grond van watter kriteria besluit die Instagram-algoritme watter plasings ek speel?

Hebig: Elke feed word gepersonaliseer en ontwikkel, afhangend van hoe mense die app gebruik. Maar soos u gesê het, kan u alle inhoud sien uit al die profiele wat u volg. Die algoritme verseker slegs die beste moontlike sortering. Benewens die frekwensie van die gebruik van die app, die aantal profiele wat u volg en die hoeveelheid tyd wat u spandeer, is daar drie faktore wat bepaal watter inhoud u vroeër in die feed op Instagram sien.

OMR: En dit sou wees?

Hebig: dit is eerstens belange. Ons probeer om die inhoud te weeg sodat gebruikers die dinge kan raaksien wat hulle meer interesseer. Hier is byvoorbeeld die aantal likes en opmerkings belangrik, maar ook die tyd wat ‘n gebruiker spandeer aan inhoud uit sekere profiele en baie ander seine wat help met die assessering. Aan die ander kant speel natuurlik verhoudings ‘n rol. Boodskappe van mense met wie ‘n gebruiker baie na aan mekaar is, byvoorbeeld omdat hy gereeld in die verlede met hom in gesprek was, hetsy deur kommentaar, direkte boodskappe of plasings, word hierbo gesorteer. Boonop is dit verbasend sinoniem met tydigheid. Onlangs gepubliseerde inhoud verskyn waarskynlik bo-aan as plasings wat al ‘n paar dae oud is.

OMR: Dankie vir die gesprek.

Hierdie artikel is die eerste keer deur Online Marketing Rockstars (OMR) gepubliseer.

Laat 'n boodskap

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Verpligte velde word met * aangedui