Hoe filosofie help om vertroue op te bou

Brennan Jacoby vergelyk vertroue met vars lug: albei word slegs sigbaar as die atmosfeer besoedel is. Die sakefilosoof uit Londen het ook hieroor op Dmexco gepraat. Sy boodskap: Bestuurders moet leer om verhoudingsbestuur as die beste werk te verstaan. Die voordeel hiervan is van onskatbare waarde. Omdat produkte of dienste wat bekend raak, dit uniek en onmiskenbaar maak.

LEAD: Ondernemings neem vandag dikwels hul eie filosowe in diens. Hoekom?

Brennan Jacoby: Filosowe dra die wysheid van die afgelope eeue oor tot die hede. Sodoende help hulle mense om verstandig te leef. Philo in Grieks beteken liefde, Sophia-wysheid. In die digitale era swem ons in inligting en kennis – maar ons weet nie hoe om dit te hanteer nie. Die ondernemings is baie slim bestuurders, maar hulle is ten volle besig met vrae oor hul onderneming. Digitalisering met voortdurend nuwe tegnologieë verg al hul aandag. Onder druk is dit egter moeilik om alle werkende kragte dop te hou. Daarom help ek bestuurders om mooi na te dink en die regte vrae te stel, sodat hulle beter voorbereid kan wees om verandering te hanteer en verlore vertroue te herstel.

vertoning

LEIER: Hoe kan ‘n mens erken dat die trust minder geword het?

Jacoby: Enersyds word dit gedemonstreer deur studies soos die Trend Barometer van Edelman, wat sedert 2001 jaarliks ​​vertroue in alle lande inspekteer. Maar ons erken dit ook net omdat daar tans oor vertroue gepraat word. Soos Annette Baier in haar opstel “Trust and Antitrust” sê, veronderstel ons vertroue net soveel soos vars lug. Eers as ons besef dat dit vuil is, besef ons dat dit voorheen vars was. Die mate van vertroue in alledaagse dinge is groot. Hoe ons ‘n vlieënier vertrou om ons veilig na ons bestemming, of ‘n dokter, te laat vlieg om ons te genees. Slegs as daar twyfel ontstaan, is daar wantroue. Die trust is nie meer daar nie. Ons voel minder veilig.

LEIER: Wat is die oorsaak?

Jacoby: Vandag het ons soveel toegang tot inligting soos nog nooit tevore nie. Ons hoor voortdurend van digitale media en platforms oor skandale en geweld van oor die hele wêreld. Daarom was wantroue nog nooit meer wêreldwyd as wat dit vandag is nie. Voorheen was dit taamlik plaaslik: in die dae van die DDR was daar wantroue teen werknemers van die Stasi, in die VSA, het die wantroue in die Groot Depressie ‘n hoogtepunt bereik. In vergelyking met vandag, was daar egter veel meer grondslag in objektiewe waarhede wat gehelp het om in die lewe oor die weg te kom en ‘n bietjie grondslag te kry. Die vele stemme op sosiale media en tegnologieë wat waarhede manipuleer, maak dit moeilik om te onderskei wat waar en wat verkeerd is.

Filosofiese denke: kyk na u eie vooroordele

LEAD: KKan besigheidsbestuurders op filosofiese denke vertrou?

Jacoby: In my werk met die bestuurders gaan dit oor u eie denke. Dit sluit in die ontbloot van vooropvattings en die kontrolering van u eie vooroordele om vertroue op te bou. Ek dink byvoorbeeld dat ‘n kollega my wantrou, maar ek besef nie dat hy my net wil help nie. Ek kan net agter kom deur die risiko te neem om teleurgesteld of seergemaak te word. As dit nie bestaan ​​nie, sou vertroue nie relevant wees nie. Vertroue is nie blind nie, maar dit word meer en meer ‘n vet keuse omdat ons die waarde kan meet omdat ons weet wat dit beteken om kwesbaar vir ander te wees. In tye van vals nuus moet ondernemings verseker dat verbruikers ‘n mate van vertroue in hulle het. U kan byvoorbeeld tegnologieë vir die gebruiker ontwikkel wat help om die bron te verifieer en vals positiewe op te spoor.

LEI: Kan u so ‘n anonieme onpersoonlike entiteit as ‘n maatskappy vertrou?

Jacoby: In die eerste plek moet u verstaan ​​hoe vertroue tot stand kom en hoe dit werk. Vertroue beteken dikwels die verwagting en vertroue wat iemand sal doen, veral op morele vlak. Maar as die teendeel gebeur en die maatskappy sy vertroue in ‘n skandaal beskadig, vra hy die publiek om verskoning en verklaar hy dat hy stappe doen om te verseker dat dit nooit weer gebeur nie. Hoe meer dit handel oor die morele oortredings van die reëls en waardes van hierdie skandaal en om verskoning daarvoor vra, hoe beter. Die verbruiker erken die waardes en karakter van die onderneming deur hierdie uiteensetting en voel in sy woede verstaan. Hy vertrou dan dat die maatskappy sy belofte sal nakom en dienooreenkomstig sal optree. Vir maatskappye betaal dit om kliënte se vertroue te verdien: produkte of dienste waarmee hulle vertroud raak, maak hulle uniek en onmiskenbaar.

LEI: Hoeveel keer kan ‘n maatskappy vertroue verbreek?

Jacoby: As dit gaan oor ‘n langdurige verhouding, is die vlak van vertroue baie hoog. As dit gebreek is, sak dit nie skielik tot nul nie. Deur aan te toon dat hy belangstel in die verhouding met die kliënt en bewys dat hy betroubaar is, keer die onderneming stap vir stap terug na die vorige vlak. Die onderneming hoef nie alles perfek daarvoor te doen nie, maar in die algemeen moet dit net in die regte rigting gaan. Dan kan die verbruiker heropen en kwesbaar raak – dit is waaroor vertroue gaan: dit loop die risiko om teleurgesteld te wees.

Vertroue is verhoudingswerk

LEAD: Is daar ‘n goue reël dat ‘n onderneming ‘n vertrouensverhouding met kliënte en werknemers vestig en onderhou?

Jacoby: Bestuurders moet verhoudingsbestuur as ‘n uitstekende funksie verstaan. Tot dusver was die fokus op verkope, produkinnovasie en die skepping van inhoud. Die samewerking oor die onderwerpe is eerder ‘n sekondêre idee. Terwyl leiers verhoudinge met werknemers en kliënte as hul werk begin verstaan, sal hul prioriteite outomaties verander. As hulle nie die mense met wie hulle daagliks te make het, ken nie, kan hul werk nie goed genoeg wees nie. Dit is dieselfde met die kliënte: GMO’s kan maklik hul opinies oor die verbruiker ignoreer. Maar as hulle agterkom wat in die mark aangaan en wat hul kliënte doen, kan hulle beter verhoudings met hulle opbou. Die sleutel tot die opbou van vertroue is dat ons omgee vir ons verhoudings en dit net soveel waardeer as ons produk.

LEI: Watter vaardighede het bestuurders nodig?

Jacoby: empatie, nuuskierigheid en die vermoë om goeie vrae te stel. Dit verseker dat bestuurders nie hul kliënte met vooropgestelde idees nader nie. Dit is beter om haar te vra wat haar eie onderneming interesseer. Sodoende moet hulle outentieke vrae gebruik en daarna versigtig en deurdag luister. Uiteindelik sal hulle meer aandag aan verbruikers gee as voorheen. Ek is immers een of ander manier teleurstel iemand wat ek beter ken as wat iemand nie omgee nie. Oor hierdie klein stappe wys die onderneming dat dit die verbruiker is. En vertroue kan floreer.

LEIER: Hoe vra u goeie vrae in filosofiese sin?

Jacoby: As bestuurders ‘n besluit wil neem om te belê, moet hulle vrae vra oor die verborge motiewe agter hulle. Die vrae wat hulle hulself moet stel om die verborge sigbaar te maak, is byvoorbeeld: wat gebeur in die agtergrond as ons iets wil hê: is dit omdat die besigheid regtig goed gaan, of omdat ek dit wil hê? Deur hierdie denke kan ‘n mens op ‘n meta-vlak na dinge kyk – en uiteindelik beter besluite neem vanuit ‘n algehele entrepreneuriese perspektief.

LEI: Het u ‘n voorbeeld uit die praktyk?

Jacoby: Een van my kliënte is ‘n groot mediamaatskappy. Die bestuurders sien dit as hul taak, sowel as hul daaglikse taak om ‘n visie te skep. In die eerste plek gaan dit daaroor om die verborge kwessies sigbaar te maak en verbindings deur die regte vrae te ontbloot. Vir hierdie doel het ons gesamentlik vyf uitdagings geïdentifiseer wat verband hou met organisasie, leierskapskultuur of die span.

Ons het dit daarna in detail oorweeg en dit in ‘n groter konteks geplaas. Op hierdie manier kon ons ‘n ongemaklike stemming in die span, waarin ons kollegas mekaar vertrou, toeskryf aan die – professioneel belangrike – geheimhouding van sensitiewe inligtingsbronne. Roekeloosheid is natuurlik teenproduktief vir vertroue. Sodra die verbindings ontbloot is en die kontekste daargestel is, word die probleemoplossing gedoen. Filosowe onderskei tussen drie scenario’s: probleme wat u kan beheer, probleme wat u nie kan beheer nie, maar beïnvloed, en dié wat nie beheer kan word nie en daarom aanvaar moet word.

Nuusbrief en boodskapper

Met die LEAD-nuusbrief en die LEAD Tech-nuusbrief is u altyd op hoogte van alle onderwerpe van die digitale lewe. Of dit nou professioneel of privaat is. In u inkassie of via boodskapper.

Teken nou in op ons nuusbrief
Teken nou in via messenger

Laat 'n boodskap

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Verpligte velde word met * aangedui