Wat doen ‘n tegniese konsultant?

Naam: Hajo Hoffmann

Ouderdom: 38

Posisie: tegniese konsultant

Onderwys: Diplom-informatiker

Maatskappy: Spirit Link, digitale kommunikasie-agentskap wat op gesondheidsorg fokus

Wat doen jy?

‘Praat en skilder’ is my gunsteling antwoord op hierdie vraag. Oor die algemeen ondersteun ek almal wat betrokke is by tegnies-ingewikkelde projekte om die verband en moontlikhede beter te verstaan ​​en om die verskillende menings te konsolideer. Hieruit ontwerp ek ooreenstemmende stelsel- en sakeprosesse en dokumenteer die vereistes vir die implementering, sodat die nodige stelsels daarvolgens geïmplementeer en gekonfigureer kan word.

Die “praat” in my antwoord is te danke aan my rol as kommunikasie- en vertaalinterface rakende die tegniese aspekte van projekte. Die “skildery” verwys na my voorliefde vir witborde en flipcharts, wat ek in byna alle vergaderings gebruik om die tegniese verhoudings te skets en te modelleer. Ook vir die dokumentasie gebruik ek ‘n grafiese modellering (byvoorbeeld in UML of BPMN). Hierdie vorm is gewoonlik duideliker en meer akkuraat as suiwer teks.

Hoe het u tot hierdie taak gekom?

Ek het oorspronklik as ‘n sagteware-ingenieur in die ingewande van groot sagteware stelsels gewerk. Die meeste van die praktiese kennis wat ek vandag gereeld benodig vir my huidige take, het in ‘n paar jaar ontstaan ​​as konsultant vir “Vereistes Ingenieurswese”.

vertoning

Daarbenewens het ‘n langer reis na die projekbestuur my ‘n nuttige blik buite die horison gegee. Al hierdie ervarings kan nou wonderlik gekombineer word in my rol as tegniese konsultant by Spirit Link, omdat my hart klop vir die inhoud van die werk in ons projekspanne.

Beskryf so duidelik as moontlik ‘n projek wat u veral beïndruk het.

Een klant het die probleem gehad dat die nuwe bemarkingsprosesse vir ‘n heeltemal nuwe produk van die onderneming nie meer uitvoerbaar was nie. Die prosesse is geskep uit ‘n ‘prototipiese’ vorm van die produk en slegs los geïntegreer in bestaande prosesse. Met die groei van die produk, die tekort aan personeel, die baie afhanklikhede, ongedefinieerde take en ad hoc-stemme het dit al hoe meer deurmekaar geraak.

Die prosedures het ondraaglik moeilik geraak en die deelnemers het toenemend gefrustreer. Ons taak was om die groeiende netwerk van prosesse te ontrafel, om die werklike behoeftes van die deelnemers uit te vind, die belangrikste prioriteite uit te klaar, om vas te stel watter koppelvlakke bestaan ​​met bestaande stelsels en prosesse.

Uiteindelik moet ons die vereistes vir ‘n nuwe stelsel, wat in die toekoms die kern van die bemarkingsproses moet wees, saamstel. Ek was veral opgewonde oor hierdie projek vanweë die groot kompleksiteit, die aantal deelnemers en die ondernemingsbelang.

Watter funksie help jou die meeste in jou alledaagse lewe?

Nuuskierigheid en talent vir improvisasie. Nuuskierigheid is uiters belangrik vir die tegniese deel van my rol. Daar is slegs een korrekte oplossing vir bykans geen tegniese probleme nie – wat gister ‘n goeie benadering was, kan môre heeltemal ongeskik wees. Baie waarhede is altyd net korrek totdat u die volgende gesprek voer, die volgende artikel gelees het of die volgende podcast gehoor het.

Beslis goeie tegniese kennis is baie nuttig vir hierdie rol, maar belangriker is om oop te wees vir nuwe insigte en ontwikkelings.
Improvisasietalent is basies raadgewende aktiwiteite. Die beste plan en die deeglikste voorbereiding kan vinnig ineenstort wanneer ‘n nuwe belanghebbende saamkom of onbekende aspekte heeltemal nuwe kontekste open. Aangesien so iets in die middel van ‘n werkswinkel gebeur, is dit voordelig om vinnig aan te pas.

logo

Vind u toppos!

Die LEAD-arbeidsmark is die werksmark vir bemarking, advertensies, verkope en media. Hier word bemarkingsvaardige talente gesoek en gevind. Of dit nou bemarkingsbestuurder in die bedryf is of konsultant op sosiale media met ‘n nuwerwetse agentskap – in die LEAD-arbeidsmark sal u die regte posisie vir u toekoms vind.

Klik in

Wat is die belangrikste vir u oor u werk?

Tussen departementele sakeprosesse in groter ondernemings raak baie mense en baie stelsels. As ‘n projek ‘n warboel van take, gebruikerskoppelvlakke, data, nuus en algoritmes het, geniet ek dit baie. Ek hou veral van die uitdaging om die weg te baan vir die innovasies sodat die huidige werking so min as moontlik benadeel word.

My werk is onontbeerlik omdat …

… dit is nouliks moontlik vir ‘n onderneming om die kundigheid rondom sy eie stelsels en prosesse onder een dak te hê. Byna elke belangrike tegniese projek benodig byvoorbeeld toegang tot kundiges van ander takke of ondernemings wat waarskynlik oor die hele wêreld versprei sal word.

Sulke projekte vereis amper dat daar in die vele vergaderings iemand is wat die tegniese aspekte konsolideer, dokumenteer en afhangend van die belanghebbende, besigheids- of tegniese perspektief.

As u nie ‘n tegniese konsultant was nie, wat sou u wees?

Dit is duidelik dat speletjie-ontwikkelaars met voortdurend nuwe idees: vir my kinders, vir groot groepe by geleenthede, vir lang wedstryd-aande met vriende, vir netwerkmassas op die slimfoon … of vir watter platforms ook al in die toekoms.

Ook interessant: Wat beteken … ‘n Creative Coder?

Laat 'n boodskap

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Verpligte velde word met * aangedui