Kunsmatige intelligensie as ‘n uitdaging vir leiers

Leiers moet ‘n balans tussen intellektuele (IQ) en emosionele (EQ) intelligensie bring in die bestuur van AI-gedrewe werkruimtes. Dit is een van die kerntesisse van Avanade se interne denktenk. Die toonaangewende verskaffer van digitale innovasies in die Microsoft-ekosisteem, in samewerking met marknavorsingsondernemings, het reeds ‘n aantal studies onderneem oor byvoorbeeld kunsmatige intelligensie en intelligente outomatisering. Al met al kom ‘n gedifferensieerde beeld na vore van die ontwerp van digitalisering, wat wissel van twyfel aan permanensie tot groot vertroue.

Die opnames is veral die fokus op korporatiewe bestuurders en werknemers. Aangesien die funksies van kunsmatige intelligensie en die verwante aspekte van masjienleer en robotprosesoutomatisering aanhou ontwikkel, wonder baie werkers of hulle in die toekoms vir ‘n “robotbaas” sal moet werk – maar die neiging is tans heeltemal anders: Leierskapsvaardighede sal aansienlik moet verander as bestuurders in die gedigitaliseerde onderneming wil slaag.

vertoning

IK en EQ is ewe belangrik

Een van die Avanade-studies toon dat ongeveer 85 persent van die bestuur meen dat korporatiewe bestuur sowel mense as masjiene moet oorweeg om AI suksesvol in die organisasie te vestig. Meer as 50 persent van die ondervraers meen dat die begrip van sulke nuwe tegnologieë belangriker is as kundigheid in strategie, verkope en bemarking. Terselfdertyd sal bestuur ‘n balans tussen intellektuele (IQ) en emosionele (EQ) intelligensie moet toepas vir AI-beïnvloedde werkruimtes.

Wat die IK betref, vereis dit ‘n visie om die onderneming met AI in lyn te bring: “Bestuurders moet bewus wees daarvan dat AI gebruik kan word om hul spanne en hul individuele lede te verlig, kwaliteit te verbeter en meer tyd te gee vir meer ingewikkelde take Robert Gögele, wat verantwoordelik is vir die besigheid van Avanade in die Duitssprekende gebied. ‘Hierdie benadering is van kritieke belang om nuwe produktiwiteitsvlakke te bereik. Maar nog belangriker is die EQ en die ooreenstemmende vaardighede in die hantering van mense. Dit is van kardinale belang om die arbeidsmag te oortuig van die voordele van nuwe tegnologie. ‘Dit is die enigste manier waarop werknemers suksesvol by ooreenstemmende projekte betrokke kan raak en hul vrees vir verandering verminder. Veranderingsbestuursprogramme is reeds in die meeste ondernemings beskikbaar.

Sagte bestuursvaardighede en digitale etiek word belangriker

Masjiengebaseerde stelsels is in staat om ‘n veel groter hoeveelheid kennis vinniger te genereer en te verwerk as mense. Om hierdie rede word toepaslike sagte bestuursvaardighede toenemend belangrik. Gevolglik word aspekte soos vertroue of digitale etiek belangriker. Daar sal ‘n nuwe groep personeellede wees wat sal fokus op implementeringscenario’s vir die nuwe tegnologie en die gebruik daarvan beperk deur etiese wetlike en etiese oorwegings – insluitend nuwe werkgeleenthede wat vandag nie oral voorkom nie. Wat die geskiedenis betref, is so ‘n ontwikkeling nie in beginsel nuut nie; soortgelyke meganismes het reeds bestaan ​​met die bekendstelling van rekenaarwerkplekke aan die begin van die IT-era.

Daar is egter twee groot verskille: die snelheid van vordering en die feit dat twee parameters – menslik en masjien – op ‘n baie dinamiese en ingewikkelde manier met mekaar in wisselwerking is. “Bestuurders moet openhartig wees oor die aanpassing van hul eie en hul werknemers se vaardighede, en dit is van kritieke belang om mense se behoeftes in ag te neem,” sê Robert Gögele. “Omdat een ding duidelik is: die enigste belowende benadering vanuit ons oogpunt en ook bewys deur ‘n studie, is die mens EN die masjien. ‘N OF sal nie werk nie. Daarbenewens is ‘n sekere volharding nodig – ‘n meerderheid van die ondervrades besluitnemers verstaan ​​AI volgens ons mees onlangse studie. as ‘n Zeitgeist-verskynsel, wat volgens die huidige stand van sake ‘n gevaarlike wanorde is. ‘

Lood 4 omslag 1200X1200

Hoe asseblief?

Daar was nog nooit soveel maniere om te kommunikeer nie. Hoe kan ondernemings daarin slaag om hul boodskap suksesvol oor te dra? Die LEAD Bookazine 4/2018 bied wenke vir die gebruik van stemvaardighede, UX en veranderingsbestuur in die werklewe. Dit is hoe kommunikasie slaag – sonder misverstande.

Bestel nou

Laat 'n boodskap

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Verpligte velde word met * aangedui