Wat doen ‘n … Oplossingsbestuurder?

Postitel: Senior oplossingsbestuurder

Naam: Richard Hawthornthwaite

Onderwys: Rekenaarwetenskap

Maatskappy: Bundesdruckerei GmbH

Wat doen jy?

Kortom, oplossings ontwerp wat kliënte verbly. Wat is die nut van die mooiste produkte en oplossings, as dit niks vir enige kliënt beteken nie en niemand dit koop nie? Dit gaan oor die bevrediging van kliënte se behoeftes vandag en veral môre. Dus is die regte produk op die regte tyd teen die regte prys, sodat die kliënt in die toekoms weer besluit vir ons oplossings.

As oplossingsbestuurder begelei en begelei ek die hele proses rondom ‘n oplossing of ‘n produk: ek ontleed die mark, evalueer die mededingers en gaan na beurs en forums, ontmoet kliënte en ruil idees daarmee uit – dit is vir my belangrik om nuwe idees te hê wat ons oplossings spesiaal en uniek maak. Dan bou ons produkte en oplossings saam met die ontwikkelingspan, begin dit, bestuur en onderhou dit.

Hoe het u tot hierdie taak gekom?

Ek is gebore en getoë in Engeland. Tydens my studie in rekenaarwetenskap het ek verlief geraak op ‘n vreemde jaar in Konstanz in die land en mense. Dit is hoe ek as sagteware-ontwikkelaar begin het nadat ek by Siemens gestudeer het en later as projekbestuurder gewerk het. Dit het veral gehandel oor bedryfsverwante sagteware-oplossings wat baie individueel aangepas is by die behoeftes van elke kliënt, soos possorteer. Vir twee jaar het ek ‘n projek gelei by die New Zealand Post in Wellington. Daarna het ek etlike jare as ‘n onafhanklike konsultant en projekbestuurder deurgebring, toenemend vir IT-sekuriteitsonderwerpe soos kodering van e-pos. In die herfs van 2016 het ek hierdie onderwerpe teëgekom in die bemarking van Bundesdruckerei.

vertoning

Watter eiendom help u die meeste in u professionele lewe? En hoekom?

As ouereiendom: bowenal openheid. Die IT-wêreld verander so vinnig, want ‘n opgeleide rekenaarwetenskaplike moet telkens verras word oor nuwe neigings en nie te vinnig verwerp word as nonsens nie. In ‘n neutedop: ‘n veronderstelde hype word dikwels genoeg in ‘n iPhone. Boonop moet ek gereeld konsensus kan skep tussen almal wat betrokke is, so ek het goeie kommunikasievaardighede nodig. As oplossingsbestuurder staan ​​ek in die middel van mense met verskillende belangstellings.

Ek moet hierdie belange in ag neem, neem, indien moontlik, alle deelnemers, luister na almal. Soms moet ek beleefd “nee” sê. Dit is belangrik om altyd die langtermynvisie van die oplossing in gedagte te hou en nie op te offer vir sukses op kort termyn nie. Daarbenewens benodig ek analitiese vaardighede, veral om die mark waar te neem en te beoordeel en sakeplanne te ontwikkel. En natuurlik is goeie projekbestuur belangrik om al die drade bymekaar te hou, sowel as ‘n diep tegniese begrip, aangesien ons te make het met ingewikkelde sagteware-oplossings.

Wat is die belangrikste aan u werk? Wat geniet u die meeste?

In my rol as oplossingsbestuurder hou ek veral van die oorbruggingsfunksie tussen eksterne klantbehoeftes en interne implementering of ontwikkeling. Ek het die geleenthede en vryhede om aktief oplossings te vorm en te bou. Dit is aangenaam om sulke oplossings later in aksie te sien.

Beskryf ‘n projek wat u regtig beïndruk het.

In die eerste plek kan ek myself baie goed identifiseer as ‘n rekenaarwetenskaplike met IT-veiligheidskwessies. Sekuriteit en vertroue is uiteindelik die basis vir digitalisering. Veilige identiteite was nog altyd ‘n sentrale tema van die Bundesdruckerei; voorheen analoog en vandag toenemend digitaal. Die punt is dat die betrokkenes in ‘n transaksie eintlik diegene is wat hulle voorgee – en mag hulle doen wat hulle doen?

Ek is langer as drie maande betrokke by die bekendstelling van ‘n nuwe – uiteindelik blockchain – tegnologie van ons innovasie-afdeling vir selfbepaalde identiteits- en regte-bestuur. Die onderwerp klink aanvanklik miskien baie dronk, maar is eintlik baie opwindend en het in die afgelope paar jaar en maande van belang geword, veral deur die algemene verordening oor die beskerming van inligting. Die nuwe benadering alleen gee die gebruiker beheer oor hul digitale regte, soos toegang tot spesifieke dokumente of data. Hy kan ook gesag aan ander oordra of onttrek.

My werk is onontbeerlik omdat …

… as ‘n oplossingsbestuurder is ek ‘n soort spilpunt tussen die behoeftes van die eksterne mark en die interne implementering. Ek het die geleentheid, maar ook die verantwoordelikheid, om hierdie proses te vorm en te implementeer – alles in die konteks van ‘n langtermynvisie van waarheen ons wil gaan.

As u nie oplossingsbestuurder was nie, wat sou u wees?

Dan bied ek weer fietsritte deur die Alpe aan. Tydens my tyd in Konstanz het ek in die berge leer ken en liefgehad. Ek het ook ‘n paar jaar ‘n agentskap gehad wat sulke toere georganiseer, ontwerp en uitgevoer het.

Teaserbild Nuut

Minimale aanlyn- of tegniese entoesias?

Tinder vervang die kroeg, Alexa die sekretaresse. Die digitale wêreld het lankal een geword met die regte wêreld. Maar almal wil nie die werklikheid glo nie. Hoe beweeg u met selfvertroue in die netwerk?

Doen die toets hier

Laat 'n boodskap

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Verpligte velde word met * aangedui