Studie deur sjef: gebruikerservaring ontmoet sielkunde

Hoe kom u onder aan iets so vlugtig en onbewustelik as gebruikersbesluite, wanneer gebruikers self nie die woorde kan uitlê waarom hulle hierdie of daardie klik gemaak het nie? “U kan nie die gebruikers direk oor die ervaring of motivering vra nie, u moet indirek optree,” sê Sebastian Buggert, ‘n nagraadse sielkundige en ‘n bestuurslid van Rheingold. Dit gaan veral oor ‘n onderwerp soos kookkuns, wat sielkundig baie ingewikkeld is.

Ook vanuit ‘n UX-perspektief is dit ‘n onderwerp wat volgens Katharina Ernst baie persoonlik en emosioneel gelaai is. “Daar is nie net ‘n duidelike gebruikersreis of omskakeling soos met ander produkte nie, wat meestal baie werk in die ontwikkeling van produkte is,” sê Ernst, UX-navorser van Chefkoch GmbH.

Die kookreis op die roete

Vir die studie is regte kookkursusse in diepte-onderhoude ondersoek. Hulle het die kookkuns en die gebruik van ondersteunende dienste in detail gehad en stap-vir-stap hervertel, “van die eerste gedagte om iets te kook, tot die moontlike kospos op Instagram,” sê Buggert.

2019 Katharina Ernst
Katharina Ernst is UX-navorser by die Chefkoch GmbH (Beeld: sjef)

‘Daarbenewens het ons verskillende situasionele behoeftes langs die Koch Journey geïdentifiseer, en ons ondersoek presies watter rasionele en emosionele drywers by die werk is, watter oplossings gebruik word, hoe bevredigend die gebruikers is, wat die gebruiksituasies verwerk en watter potensiaal die sjef het Platform in verskillende gebruiksmomente. “

vertoning

Meer oor: Die magie van sielkunde in koswinkels

Beyond teikengroepe en Co.

“Ons doel was om die motivering vir gebruik, die sielkundige funksie van die verskillende toepassings op die oomblik van gebruik, te verstaan,” sê Buggert. Die doel van die onderneming was om vanuit die perspektief van die gebruiker omvattend aan te bied waarna die sjef soek.

“In die eerste stap wou ons eers ‘n oorsig kry van die motiewe vir gebruik en ons vorige aannames bekragtig,” sê sy. Altesaam 21 gebruikersmotiewe is geïdentifiseer wat baie potensiaal meebring. “In ‘n tweede stap het ons hierdie 21 motiewe gekwantifiseer om te bepaal watter motiewe die belangrikste is vir gebruikers in die gebruik van Chef, en die motiewe waarop ons in die toekoms sal fokus in die ontwikkeling van produkte, geïdentifiseer en wie ons is nog meer prioritiseer. “

Sebastian Buggert Rheingold Instituut
Sebastian Buggert is ‘n sielkundige en lid van die bestuursraad van Rheingold (Beeld: Rheingold)

Volgens Buggert was dit in die studie belangrik om die oorweging van sosio-demografiese teikengroepe of blote gebruiksdata te oortref. In plaas daarvan moet die identifisering van die motiewe in konkrete gebruiksmomente en die kartering van hierdie motiewe, die sogenaamde behoeftekartering, die basis vorm vir die ontwikkeling van produkte en bemarking.

‘N Kosbare instrument vir produk en bemarking

Die doel van die sjef was om ‘n databasis te hê van kwalitatiewe gebruikersinsigte wat gebruik kan word om elke besluit rakende produkontwikkeling te rig. Met sukses: agter elke Insig wat in die studie uitgewerk is, het u baie inligting geplaas – “tipiese gedrag, gewenste doelstellings op ‘n sosiale en emosionele vlak, gerugsteun deur oorspronklike aanhalings, ensovoorts”.

‘N Projek waarin die studie reeds ‘n groot rol gespeel het, is die app “Chef SmartList”, wat in April van stapel gestuur is – ‘n digitale inkopielys, waarin die kwalitatiewe resultate van die studie op groot skaal opgeneem is. Omdat slegs ‘die aankoop van bestanddele’ vir die oënskynlike ooglopende kookfase-fase, drie verskillende motiewe geïdentifiseer is, wat duidelik gemaak het waar die potensiaal vir verbetering vir die gebruiker slap is.

As gevolg van die tema “inkopies, niks vergeet nie”, is verskillende soorte beplanners geïdentifiseer, van pragmense wat slegs die belangrikste dinge neerskryf, tot noukeurige beplanners wat die hoeveelheid en detail vir elke bestanddeel in ag neem. “Ons het dit opgeneem in die app, waar u nou opsioneel verskillende funksies by die items kan voeg, soos handelsmerk, grootte of vetinhoud.”

Maar nie net in die ontwikkeling van produkte word die resultate gebruik nie, maar ook in bemarking. “Dit is vir ons belangrik dat bemarking nie op funksies fokus nie, maar op die toegevoegde waarde wat ons vir die gebruiker wil bring,” verduidelik Katharina Ernst. “Vir nuwe funksies kommunikeer ons die voordele wat dit inhou, wat op sy beurt gebaseer is op die insigte wat ons oor die gebruiker het, en omdat ons weet wat toegevoegde waarde vir die gebruiker beteken, kan ons die toegevoegde waarde kommunikeer.”

Meer oor hierdie onderwerp: Wat doen ‘n produkdirekteur?

Laat 'n boodskap

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Verpligte velde word met * aangedui