‘Influencer-bedrog is ‘n groot probleem vir adverteerders’

Chris Jungjohann is die baas van Duitsland van die bemarkingsagentskap Takumi. Sy kundigheidsgebied: Bedrog. Die jong bemarkingskanaal Instagram is nie net aan baie innovasies onderworpe nie, maar ook aan die probleem van die Bedrog – wat dodelik kan wees, veral vir adverteerders en hul begrotingsbeleggings. Suksesvolle veldtogte vereis intensiewe eksamens.

Chris Jungjohann verduidelik in die LEAD-onderhoud watter bedrogkwessies opduik in bemarkers, hoe om dit teen te werk en waarom ‘n oop besprekingskultuur oor bedrog belangrik is.

LEIER: Instagram is ‘n besigheid – en ook hier is daar swart skape wat bedrieg. Wat is die moontlikhede vir bedrog?

Chris Jungjohann: Bedrogvrye, veilige advertensieomgewings, beide op platformvlak en binne individuele rekeninge, is noodsaaklik vir effektiewe bemarkers op Instagram. Basies onderskei ons tussen drie soorte beïnvloedersbedrog: opvolgerbedrog, betrokkenheidsbedrog en belangstellingsbedrog.

Volgerbedrog is wanneer gebruikers die aantal volgelinge op Instagram-kanale op ‘n onnatuurlike manier verhoog. Daar word gereeld vals volgelinge van botplase of # follow4follow-metodes gebruik. Hier is die identifikasie van botaanhangers dikwels nog steeds maklik om te bewerkstellig – die opsporing van sogenaamde opvolg-lusse is egter ‘n werklike uitdaging.

vertoning

Wil u meer oor Influencer Marketing weet? Bestel dan u nuwe LEAD-tydskrif, wat aanlyn en in die kiosk beskikbaar is.

Betrokkenheid met betrokkenheid word weerspieël in die anorganiese toename in likes en kommentaar op Instagram-plasings. Instagram-gebruikers verhoog hul betrokkenheid by outomatiese sagteware, bots, hashtag-strategieë of soortgelyke groepe.

Belangstellingsbedrog beskryf die mis-ooreenstemming tussen handelsmerk en belangstelling van die aanhangers van die beïnvloeders. In hierdie soort bedrog val die klem op die beïnvloeding van handelsmerke. Hoe kan daar verseker word dat die samewerking van die beïnvloeders werklik relevant en outentiek is?

Ook interessant: Wat werk in influencer-bemarking – en wat nie

Die probleem met beïnvloedersbedrog is dat daar volgens sekere statistieke betaal word vir die beïnvloeders, en as daar bedrog is, betaal die adverteerder eenvoudig te veel aan die beïnvloeders weens ‘n gebrek aan deursigtigheid. Daar moet op gelet word dat dit nie noodwendig die beïnvloeders is wat direk verantwoordelik is vir opvolger- en betrokkenheidsbedrog nie.

‘N Groot deel van bedrog kom voor omdat die bestuurders van sosialemediaplatforms nie konsekwent genoeg optree teen rekeninge wat outomaties verbintenisse op plasings lewer of die gebruikers volg sonder dat die gebruiker deur die gebruiker ingestel is nie. Ons praat dus nie direk van ‘n “slegte” beïnvloeder net omdat ‘n sekere hoeveelheid volgelinge of verbintenisse bedrieglik is nie. Adverteerders hoef nie daarvoor te hoef te betaal nie.

Volgeraankope, bots, WhatsApp-betrokkenheidsgroepe: Hoe herken of toets u dat dit nie regte getalle of betrokkenheid is nie?

‘N Gedetailleerde ondersoek van die moontlike veldtogvennote is vooraf noodsaaklik. Myns insiens behels dit ‘n robuuste en bowenal so betroubare moontlike proses, wat na soveel moontlik bronne verwys. Die handmatige kontrole van sekere statistieke is dikwels die eerste stap hier. Dit is sinvol om handmatige monsters van die aanhangers van die beïnvloeders te evalueer en die soort kommentaar onder die poste.

Daarbenewens kan betrokkenheidskoerse en die aantal opmerkings in verhouding tot die volgelinge ‘n goeie eerste indruk van die beïnvloeder gee. Waar handmatige prosedures egter tyd en personeel beperk is, kan AI-gebaseerde analise-instrumente help. Dit bied ‘n ander bron van verifiëring van elke rekening vir verdagte aktiwiteite, wat ekstra kwalitatiewe seleksie moontlik maak voordat die kontrak met die beïnvloeder aangegaan word, en sodoende vermorsing van rommel tydens die aflewering van veldtogte voorkom.

By Takumi onderwerp ons alle beïnvloeders wat van toepassing is op ‘n intensiewe hersieningsproses wat bestaan ​​uit drie vlakke en elf sub-stappe. Ons digitale platform verifieer outomaties alle meetbare KPI’s, die Takumi Community Team kontroleer elke rekening handmatig, en ons gebruik ook data van ‘n eksterne AI-gebaseerde analise-instrument. 93 persent van die aansoekers sal van die hand gewys word.

Hoe kan handelsmerke en beïnvloeders hulself teen bedrog suksesvol beskerm of verdedig?

Die vraag na gedefinieerde, verstaanbare en kwalitatiewe toetskriteria en ‘n verhoogde handmatige en tegnologiese vals toets word al hoe groter in die bedryf, aangesien Instagram toenemend in aanvraag is as ‘n advertensiekanaal en daarom neem die behoefte aan aksie toe vir alle spelers wat beïnvloeders via hierdie platform wil aktiveer. Handelsmerke kan hulself slegs beskerm deur die konsekwente gebruik van ouditmeganismes wat verdagte aktiwiteite opspoor.

Om volgelinge-bedrog te verminder, moet adverteerders ander faktuurstatistieke oorweeg as die aantal volgelinge van ‘n influencer om hulself te beskerm. Die bedryf betaal steeds groot dividende aan beïnvloeders op grond van die aantal volgelinge, wat natuurlik grotendeels geneig is tot bedrog. Hier is dit sinvol om ander KPI’s te gebruik, soos fakture vir indrukke.

Om bedrog met verlowing te bestry, moet die gebruik van hashtags op poste en verhale baie verminder word, aangesien ‘n groot aantal hashtags altyd bots lok wat die statistieke skeef trek. Adverteerders moet die volgelinge van die beïnvloeders aanspreek en nie derde partye met die samewerking nie. So hoekom onnodige hashtags?

Teen belangstellingsbedrog help dit om die seleksie- en pasproses tussen beïnvloeders en handelsmerke dop te hou. Die sentrale vraag hier is: Hoe kan daar verseker word dat samewerking die relevansie vir hul beïnvloeders en hul volgelinge regtig toepas?

Ook interessant: die perfekte invloedryker-inligtingsessie

Hoe kan u u beskerm om u eie advertensiebegroting in valse volgelinge te belê?

In wese wil elke onderneming wat ‘n begroting belê in bemarkersbemarking, graag hê dat sy produkte of dienste outentiek aangebied moet word – deur ‘n influencer wat by die handelsmerk pas en wat toepaslike gehore bereik met sy ‘regte’ volgelinge, wat hy geloofwaardig aktiveer. kan. Samewerkingsooreenkomste wat die invloed beïnvloed, het die grootste potensiaal vir sukses. Bedrogvrye en handelsmerkveilige advertensieatemings is ‘n noodsaaklike voorvereiste hiervoor.

Die algemene handelsmerkveiligheid behels die gebruik van die genoemde kontrolemeganismes wat alreeds in die beplanningsfase van ‘n Instagram-veldtog is, met behulp van watter profiele gekontroleer word vir verdagte aktiwiteite, soos anorganiese volgernommers of reeksverwyderende hashtags. Sulke filterkriteria verseker ‘n fundamentele kwaliteit.

In elk geval hang dit af van die handelsmerkveilige en geloofwaardige pas tussen Brand en Influencer. Vir hierdie ‘wedstryd’ vertrou Takumi op die beginsel van seleksie. Beïnvloeders kan veldtogte kies volgens hul eie voorkeure en belangstellings – en nie slegs om finansiële redes nie, want die vorm van vergoeding vir elke veldtog is gebaseer op die individuele statistieke van die beïnvloeders.

Die beïnvloeders doen aansoek vir die veldtogte as hulle in hierdie samewerking belangstel en nie as gevolg van die vergoeding nie. Die deurslaggewende maatstaf moet wees dat die beïnvloeders van mening is dat hulle die reklameboodskap op hul kanaal kan integreer en dat die volgelinge ook in hierdie boodskap belangstel. Want laat ons eerlik wees: niemand ken sy gehoor beter as ‘n geloofwaardige beïnvloeder nie.

Beskerming teen valse volgorde bied tans slegs ‘n deurlopende hersiening en die keuse van ‘n geskikte KPI as basis vir samewerking met beïnvloeders. Die faktuur van werklike indrukke lei die fokus van die onbewuste, potensiële reikwydte na die werklike teikengehoor. Vir Bemarker word dit so duidelik watter tipe spender watter diens lewer, sodat die impak van veldtogte beter beoordeel kan word en die bemarkingsbegroting optimaal benut kan word.

Eintlik gegenereerde indrukke is ‘n baie meer geldige en deursigtige maatstaf van sukses as die aantal volgers, veral as beïnvloeders vooraf geskerm is vir botverkeer met toepaslike instrumente. Slegs wanneer adverteerders die impak van individuele plasings op ‘n presies omskrewe bydrae kan opspoor, het Influencer Marketing die geleentheid om volhoubaar met ander digitale advertensiekanale mee te ding.

Watter konkrete toetskriteria stel u voor?

Daar is vier baie konkrete stappe wat bemarkers kan gebruik om bedrieglike aktiwiteite op te spoor en uit te sluit:

Eerstens is dit die uitsluiting van botaanhangers. Eerstens is dit die moeite werd om die aantal bots in ag te neem in verhouding tot regte rekeninge. Instagram het die botopsporing ontwikkel en werk voortdurend teen die profiele van bot-volgelinge. Valse volgelinge kan grofweg in drie verskillende kategorieë verdeel word: aangekoopte volgelingnommers, deur uitruilings soos peule wat volgergetalle opgeskroef het en bots wat die rekeninge volg sonder die vrywillige tussenkoms van die beïnvloeder. ‘N Onderskeid tussen hierdie drie kategorieë is soms moeilik.

Die integrasie van analise-instrumente soos Hypeauditor kan help. Hierdie gebruik masjienleer om ooreenkomste tussen rekeninge op te spoor en om verdagte gedrag aan te dui. Die gebruik daarvan laat betroubare beramings toe van die verhouding tussen regte volgelinge en botgedrewe valse volgelinge. Daarna vind die keuse van demografiese en geografiese veranderlikes plaas. Die geografiese en demografiese verspreiding van die gehoor hou risiko’s vir vermorsing in. Hier kan ‘n analise-instrument help om vir spesifieke veranderlikes te kies en die verdeling binne ‘n teikengroep weer te gee.

‘N Beste praktyk bied Instagram self: As beïnvloeders ‘n sakeprofiel op die platform het, kan hulle die verspreiding van hul volgelinge met hul advertensievennote deel. Maar selfs hier is versigtigheid nodig, want selfs ‘n skermkiekie kan vervals word. In stryd met hierdie tendens werk handelsmerke in baie gevalle steeds met beïnvloeders sonder om die persentasie werklike of gewenste volgelinge te ken. As hierdie statistieke bekend is, kan dit gebruik word vir onderhandelinge en deursigtige vergoeding van beïnvloeders.

Dit is ook belangrik dat die geposte plasings waargeneem word, want nie elke volgeling sien elke bydrae nie. Die oriëntasie tot die suiwer volgeling van ‘n influencer kom dus kort. Die faktuur teen duisendkontakpryse bied nie betroubare inligting oor die werklike veldtogprestasie nie.

‘N Betroubare alternatief is ‘n model waarin die prestasie van beïnvloeders binne spesifieke projekperiodes bepaal word deur indrukke, dit wil sê die faktuur van werklike indrukke. As daar min of geen empiriese waarde in die samewerking is nie, kan historiese na-insig data gebruik word om dit te bepaal. Op hierdie manier kan ‘n prys gebaseer op die indrukke van ‘n pos uitgevoer word. Die kliënt betaal dus slegs vir die gebruikers wat die pos gesien het.

Uiteindelik moet die wedstryd tussen handelsmerk en beïnvloeder getoets word. Laastens moet daar seker gemaak word dat die beïnvloeder by die handelsmerk inpas en dat sy volgelinge ook potensiële verbruikers bereik wat op enige manier met die handelsmerk of produk identifiseer. Hierdie ‘handelsmerk pas’ is nie maklik om te beoordeel nie en moet ideaal gesproke in die hande van beïnvloeders geplaas word.

Die beïnvloeders weet immers die beste hoe hul volgelinge hou. Bemarkers vertrou egter dikwels op subjektiewe resensies van plasings, sowel as die persoonlikheid wat die Instagram-profiel uitdruk. Dit word egter aanbeveel om ‘n intensiewe toetsprosedure op te stel en die behoeftes van u eie handelsmerk te bevraagteken. Ook op platformbestuurde Instagram-bemarking sal ‘n gedetailleerde ontleding van die veldtogdoelwit op hierdie punt help.

Moet ‘n mens jouself ook wettig beveilig voor ‘n samewerking?

Die wettige beskerming van samewerkingsooreenkomste is ‘n belangrike voorvereiste vir samewerking van beide kante. Dus word duidelike doelstellings, regulasies en die raamwerkvoorwaardes van die samewerking gereguleer. ‘N Regsmaatreël moet egter vir beide partye realisties bly.

Is ‘n heroorweging van die bedryf nodig om bedrog te voorkom en ‘steeds hoër, steeds verder’?

‘N Heroorweging is ten minste noodsaaklik deurdat daar binne die beïnvloedersbedryf deursigtig oor bedrog gepraat word en gesamentlike benaderings vooruit bestuur word. Slegs op hierdie manier kan die posisie verseker word as ‘n volhoubare suksesvolle advertensiekanaal.

Daarbenewens moet die gebruik van tegnologieë om kwaliteit en doeltreffendheid te optimaliseer, ‘n konstante komponent van beïnvloedersbedryf word – om die vertroue van die advertensiebedryf op platforms soos Instagram te verhoog. ‘N Tendens waaruit die hele bedryf op mediumtermyn kan baat vind en wat sal bydra tot verdere professionalisering in die bemarkingsmengsel.

Met die konsekwente gebruik van toetsmeganismes val die fokus minder op die keuse van die regte beïnvloedersvennote, maar eerder op die kreatiwiteit en egtheid van die veldtogte. Daarom, vir adverteerders, verskuif die belangrikste vraag na behoorlike samewerking van ‘wie na hoe’ in die toekoms. Daarom moet bemarkers ook oop wees vir onkonvensionele idees en erkenning gee aan kreatiewe mense, ondanks bindende veldtogriglyne, kreatiewe vryheid.

Wat beplan Instagram om hier ‘n beter en eerliker platform te hê?

Na aanleiding van herhalende skandale rondom valse volgelinge en verdagte aktiwiteite, sowel as die eise van adverteerders om hulle aan te spreek, het Instagram onlangs die verantwoordelikheid aanvaar om die persepsie daarvan as ‘n geloofwaardige advertensieomgewing van hoë gehalte te verbeter. As leer, is die onlangse aankondigings van Instagram self opmerklik: met die plan om streng op te tree teen verdagte aktiwiteite en die herontwerp van die profielaanbieding, verskuif die platform die fokus van die blote aantal volgelinge na die geloofwaardigheid van die inhoud – met die doel van veiligheid en die doeltreffendheid van veldtogte.

‘N Deursigtige en eenvormige advertensie-etiket versterk die vertroue in die beïnvloeder – beide van die adverteerders en sy volgelinge. Met die funksie vir betaalde vennootskappe het Instagram ‘n soort beste praktykgeleentheid geskep wat oor lande heen moet strek. Ongelukkig het Instagram nog steeds nie hierdie funksie regstreeks uitgerol nie, wat gelei het tot die behoefte om met advertensietikette in die beskrywing van die pos te werk. Die aankondiging teen bedrog bewys een ding: die platform het verstaan ​​dat die belangrikste produsente van die inhoud staatmaak op inkomste uit advertensie-samewerkings, wat slegs belê word as hulle op hul beurt ‘n ooreenstemmende ROI afskaf.

Wat dink u persoonlik oor bedrog?

Influencer-bedrog is ‘n groot probleem vir adverteerders. Ek wil sê dat ons as ‘n industrie uiteindelik deursigtig daaroor praat, oplossings vind en hierdie opwindende advertensiekanaal in die toekoms lei.

Na my mening lê die intensiewe vooraf ondersoek van beïnvloeders die basis vir ‘n meer effektiewe veldtoguitslag en is dit tans die doeltreffendste middel teen bedrog. Om hierdie rede moet die professionalisering van die bemarkingsdissipline ook gepaard gaan met ‘n uitgebreide gebruik van toetskriteria. Hiermee kan gespesialiseerde derdepartyverskaffers soos beïnvloedingsagentskappe met ‘n digitale platform in die agtergrond ‘n geskikte oplossing wees. Omdat die ondersoek na beïnvloedersbedrog ‘n ingewikkelde proses is wat tyd en geld verg.

Ook interessant: Influencers & Companies: Data is die nuwe geldeenheid!

Nuusbrief en boodskapper

Met die LEAD-nuusbrief en die LEAD Tech-nuusbrief is u altyd op hoogte van alle onderwerpe van die digitale lewe. Of dit nou professioneel of privaat is. In u inkassie of via boodskapper.

Teken nou in op ons nuusbrief
Teken nou in via messenger

Laat 'n boodskap

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Verpligte velde word met * aangedui