Verrassende advertensies: Cathy Hummels aanvaar ‘n waarskuwing

Saak Cathy Hummels vs. Daar is nuus oor Association Social Competition (VSW): op versoek aan die distrikshof in München het ek gelei dat Cathy Hummels sy teenkanting teen die VSW teruggetrek het. Skuld is ‘n wa.

Catherine Hummels het 340,000 volgers op Instagram, wat haar uit haar lewe as ‘n beroemdheid, moeder en joga-onderwyser gepos het. Sy beveel telkens weer produkte aan of onthul watter klere sy dra. Sonder om te merk. Soos baie ander beïnvloeders, identifiseer sy egter haar advertensiekontrakte met modebedrywe en ander ondernemings waarvoor sy ‘n betaling ontvang as ” betaalde vennootskap met ”.

Dit was te min vir die Verband Sozialer Wettbewerb. Soos in ander gevalle vantevore, het hy ‘n voorlopige bevel teen hulle bekom en voorheen opgehou om ‘n ophou en ophou brief vir 15 poste sonder etikettering te eis. Cathy Hummels het alles as advertensies – of dit nou betaal is of nie – op hul rekening om te merk.

Albei partye het voor die München-distrikshof I vergader – omdat Cathy Hummels appèl aangeteken het teen die bevel van die VSW. Sleep haar indien nodig na die federale hof en laat weet dit deur haar prokureurs. Op Instagram lewer sy ook self kommentaar op die saak: “Ek dink nie dat ek my egtheid verloor deur alles te benoem nie, alhoewel ek nie daarvoor adverteer nie, maar net indrukke aan my volgelinge wil oordra.” hulle het al ‘n geruime tyd lank geen foto’s gesien nie, omdat die vereniging aanvaar dat alles adverteer, wat hulle plaas. ‘Vryheid van uitdrukking, dit is waarvoor ek veg.’

vertoning

Regter Monika Rhein het verlede week in die München-distrikshof I ten gunste van die influencer gepraat. Laasgenoemde het gesê dat indien Hummels geen betaling of ander vergoeding van die betrokke ondernemings ontvang vir die vermelding van die produkte nie, is hierdie soort koppeling van produkte toelaatbaar. “Selfs as ons die beïnvloeder as oorbodig beskou, beteken dit nie dat dit deur die wet verbied word nie,” het die regter gesê.

Die vereniging het Cathy Hummels vir 15 plasings gebruik wat nie na advertensies verwys het nie. In werklikheid het sy niks ontvang vir die betwiste bydraes nie, met een uitsondering: ‘n kinderwagent vir die seun Ludwig, wat die vervaardiger haar gratis verskaf het.

En dit was die probleem: volgens waarskuwing Rhein het die waarskuwing vir die gebrek aan identifikasie rakende die waentjie reg gehad. Selfs die advokate van Cathy Hummels het erken dat hulle ‘n waarskuwing hiervoor aanvaar. Dit was waarskynlik te sensitief vir Cathy Hummels. “‘N Enkele oortreding is voldoende om die eis vir onregmatige verligting te regverdig,” het advokaat Christian von Strobl-Albeg van die regsfirma Löffler-Wenzel-Sedelmeier in Stuttgart gesê.

Die groot afwagting op ‘n landmerk-oordeel

Die resultaat: voordat die hof oor die teenkanting van Cathy Hummels kon besluit, is dit teruggetrek. Die bevelverrigtinge is dus afgehandel. “Of daar ‘n verpligte etikettering bestaan, selfs in gevalle waarin die beïnvloeders geen oorweging van die genoemde en gekoppelde maatskappy ontvang het nie, is tydens die onderhandeling bespreek, maar nie beslis nie,” is dit nou deur die distrikshof gesê.

‘N Besluit hieroor kan ‘n hoofgeding aanhangig maak. Albei partye het ná die verhoor uitdruklik ‘n toeligting voorbehou in die hoofverrigtinge. “Die hoofverrigtinge bied die voordeel dat, weens ‘n gebrek aan dringendheid, besluite oor die saak nie oppervlakkig gemaak word nie en die partye toegang tot die hele appèl het: appèl tot die hoër streekhof en hersiening tot die federale hooggeregshof. Die opposisieverrigtinge word gesluit ná die appèl na die hoër streekhof, ”het advokaat Christian von Strobl-Albeg gesê.

Die distrikshof het ek op versoek meegedeel dat daar steeds geen hoofverrigtinge is nie.

Dus is ‘n basiese uitspraak ten opsigte van bemarkerbemarking nog hangende. Totdat daar ‘n basiese regspraak is, rol die waarskuwingsgolf aan.

Redakteur se nota: In ‘n vroeëre weergawe van die artikel is gesê dat die VSW sy aansoek in die verrigtinge eerder as Cathy Hummels teruggetrek het. Dit is verkeerd. Die teks is reggestel. Ons vra om verskoning vir hierdie fout.

Tydskrifmodelle lei 400X360

Kry die nuutste LEAD!

Die onderwerp van verrassende reklame is deel van die huidige LEAD-tydskrif. Baie is die slaggate wat ook lei tot regsgeskille. In hierdie uitgawe wys ons hoe ondernemings en beïnvloeders suksesvol saamwerk.

LEAD 02/18 is beskikbaar in die kiosk, as ‘n e-vraestel of as ‘n intekening. Meer aanlynverhale oor #InfluencerMarketing.

Laat 'n boodskap

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Verpligte velde word met * aangedui