Die perfekte influencer-inligtingsessie

Onder die hashtag #instafail trek bemarkingsveldtogte gereeld aandag. Hoekom? Byvoorbeeld, beïnvloeders produseer produkte verkeerd of het eenvoudig nie genoeg gedetailleerde kennis oor materiale en Co nie.

Sulke wanopvattings oor kontekstuele kwessies ontstaan ​​wanneer adverteerders of agentskappe die beïnvloeders nie voldoende inlig nie. ‘N Diepgaande inligtingsessie van die kliënt is ‘n wesenlike deel van enige veldtog, en is die tweede stap in die suksesvolle bemarking van sosiale media, na die keuse van die toepaslike beïnvloeder.

Watter maatreëls kan adverteerders neem om hul informasiewerkers te optimaliseer en wat moet in ag geneem word? Chris Jungjohann, hoof van Duitsland van die Instagram-instituut vir bemarkingsagentskappe Takumi, weet hoe om die beste van die begroting te gebruik en om ‘n hoë veldtoguitkoms te verseker.

1. Vind die regte grootte

In die verlede het die bedryf ‘n konsep van 100% vryheid nagestreef. Beïnvloeders was toegerus met produkte en vertrou om iets daaruit te maak. Vandag is gedetailleerde invloedryker-inligtingsessies op die agenda.

vertoning

#Instafails ontstaan ​​egter net wanneer adverteerders te veel inligtingsessies doen en sodoende die vryheid van beïnvloeders wegneem om ‘n outentieke pos te skep. ‘N Groot geleentheid en uitdaging is om die inligtingsessie te ontwerp sodat die doelstellings en spesifikasies van die adverteerders op ‘n verstaanbare manier uiteengesit word en dat die invloedryke faktore nie te veel in hul kreatiwiteit beperk word nie. Vanuit ‘n sake-perspektief is dit dikwels moeilik om die regte balans tussen streng riglyne en die toestaan ​​van vryhede te vind.

2. Laat beïnvloeders beïnvloed word

Beïnvloeders moet so vroeg as moontlik by die beplanning betrokke wees sodat hulle deel van die projek voel. Volgens die beginsel van selfkeuring moet hulle besluit aan watter veldtog om mee saam te werk en ‘n inligtingsessie te ontvang. Dit verseker dat outentieke beïnvloeders aangespreek word wat ooreenstem met die handelsmerk en potensiële verbruikers bereik met hul volgelinge wat op die een of ander manier met die handelsmerk of produk identifiseer.

Dus word ‘n hoë mate van kreatiewe vryheid, geloofwaardigheid en toewyding gewaarborg, omdat die beïnvloeders hul handelsmerkvennote self kies. ‘N Sekere mede-skepping van die veldtog bevorder die vertroue van beïnvloeders vir adverteerders. Die intensiteit en tyd van die pos en die woordgrootte, benewens die gespesifiseerde hashtags, moet ook ideaal wees vir die beïnvloeders – omdat die beïnvloeders self die beste weet wat hul volgelinge behaag. Immers, vertroue in ons samewerkingsvennote sal steeds ‘n belangrike deel van die mense-gebaseerde onderneming uitmaak.

U sal dalk ook hierin belangstel: “Dit het baie moeilik geword om uit die skare te staan.”

3. Gebruik nuwe idees

Beïnvloeders het ‘n groot potensiaal vir handelsmerke: hul unieke kreatiwiteit. Handelsmerke moet hul veldtogte ontwerp op ‘n manier wat die kreatiwiteit van hul beïnvloedersvennote maksimeer. Sommige ondernemings het al geleer hoe om beïnvloeders kreatief te bemagtig en hulle in die idee-fase te kry deur hulle die vryheid te gee om dit te doen.

Die visuele beeldkwaliteit van die poste, ‘n innoverende benadering tot beeldsamestelling en die kreatiwiteit in die konseptuele implementering is deurslaggewend vir die sukses van ‘n veldtog. Die belangrikste kriterium vir sukses is egter die egtheid en geloofwaardigheid van die samewerking en die individuele poste. Slegs samewerkings wat sin maak, samehangend in inhoud is en wat die beïnvloeder en sy voer pas, word as ‘n ware treffer beskou. Inligtingsessies moet so min as moontlik beperkings bevat en soveel moontlik ruimte gee vir kreatiewe ontwikkeling.

U sal dalk ook hierin belangstel: Met brein en hashtag: Die vermenigvuldigingstabelle van goeie adverteringskoöperasies

4. Maak inligtingsessies meer kreatief

Volgers word toenemend moeg daarvoor om siellose produkplasings op Instagram te sien sonder ‘n kreatiewe konsep – en dit lei onvermydelik tot ‘n lae betrokkenheid by poste. Bemarkers moet nie net staatmaak op die kreatiwiteit van beïnvloeders nie, maar moet aktief strategieë ontwikkel wat beïnvloeders met kreatiewe uitdagings konfronteer.

Byvoorbeeld, beïnvloeders kan meer op die produkvlak betrokke wees. As hulle ‘n beroep gedoen word om produkte self in ‘n inligtingsessie saam te stel, sou dit ‘n groter nabyheid tussen die produk en die beïnvloeder skep en ‘n positiewe invloed op die egtheid van die samewerking hê. Modehandelsmerke kan beïnvloeders vir verskillende geleenthede uitrustings saamstel en dit dan aanlyn bemark as volledige pakkette, musiekstroom-programme kan afspeellyste skep, en reisbemarkers kan beïnvloeders hul persoonlike wenke gee oor bestemmings wat aangebied word.

Inligtingsessies wat verder gaan as eenvoudige produkplasing is nie ‘n uitnodiging om beïnvloeders tot kreatiewe vryheid te beperk nie – omdat beïnvloeders ‘n goeie werk vir adverteerders doen: hulle berei bemarkingsboodskappe en -produkte voor wat relevant is vir hul volgelinge. Om hierdie diens ten volle te kan lewer, benodig beïnvloeders die ooreenstemmende vryheid in die kreatiewe proses van die inhoud.

Selfs die grootste kritici van bemarkersbemarking glo nie noodwendig dat beïnvloedersveldtogte ‘n slegte metode is om produkte te bemark nie – slegs dat sommige handelsmerke hulle tans verkeerd mislei. Die bemarking van beïnvloeders moet meer kreatief, elegant en minder oppervlakkig gemaak word.

U sal dalk ook hierin belangstel: BVDW: beïnvloeders raak al hoe belangriker vir advertering

Chris Jungjohann is hoof van Duitsland by Takumi. Takumi is die toonaangewende kundige op die gebied van bemarkingsinvloede op Instagram in Europa. Takumi aktiveer outentieke beïnvloeders wat miljoene adverteerders bereik en bewustheid op Instagram skep vir handelsmerke uit ‘n verskeidenheid bedrywe.

Wv-verslag beïnvloedingsbemarking 2018

Die waarde van hierdie onderwerp kan gevind word in die verslag ‘Influencer Marketing – wetlik voldoen en veilig’, die W&V, tesame met die advokaat wat spesialiseer in aanlynreg. Carsten Ulbricht geïmplementeer het. Die gedetailleerde verslag bevat kontrolelyste oor die sluiting van die kontrak en koste, asook ‘n groot oorsig van etiketteringsvereistes.

Bestel nou!

Laat 'n boodskap

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Verpligte velde word met * aangedui