Vars wind vir Duitse beginners

Stigters en hul nuwe ondernemings behoort dit makliker te maak in Duitsland, beloof die beleid in hul koalisie-ooreenkoms. Die resultate van die aanvangsbarometer van die ouditeurs- en konsultasiefirma Ernst & Young (EY) bevestig dat daar wel iets gebeur het.

Duitse start-ups kon in die eerste helfte van 2018 altesaam 2,4 miljard euro van beleggers invorder – sewe persent minder as in die vorige jaar, toe veral die aanvanklike openbare aanbod van Delivery Hero ‘n rekord opgestel het. Daarteenoor het die transaksievolume van suiwer waagkapitaalbeleggings – uitgesluit IPO’s – in die eerste helfte van die jaar met 3,5 persent gestyg tot ‘n nuwe hoogtepunt van 2,2 miljard euro. Die aantal beleggings het ‘n nuwe rekord behaal met ‘n totaal van 272 transaksies – drie persent meer as in dieselfde tydperk van die vorige jaar.

EY het ondernemings waarvan die stigting nie meer as tien jaar dateer nie, oorweeg. Benewens die tradisionele beleggings in risikokapitaal, word in die studie ook kontantinvloei uit aanvanklike openbare aanbiedinge en ICO’s (Aanvanklike muntaanbiedings) in ag geneem.

vertoning

Aanvanklike muntaanbiedings dra € 250 miljoen by

Vir die eerste keer het ICO’s vanjaar aansienlik na vore getree as ‘n nuwe vorm van finansiering – ondanks sterk kritiek van baie kante. In totaal het Duitse start-ups in die eerste helfte van die jaar altesaam € 250 miljoen vir 13 ICO’s geneem. In die vorige jaar is slegs een sodanige transaksie getel, wat elf miljoen euro bygedra het.

Ey3
Resultaat van die opstartbarometer van Ernst & Young (Beeld: Ernst & Young)

Of hierdie vorm van finansiering steeds van belang sal bly, moet nog gesien word. “Na die hype in die eerste helfte en negatiewe publisiteit weens ‘n gebrek aan regulasies, is dit tans effens moeiliker vir starters om hulself deur ICO’s te finansier,” sê Peter Lennartz, Partner EY. “Korporasies, beleggingsbanke en reguleerders is ook nou besig met hierdie vorm van finansiering en die verwante sakemodelle wat op blockchain-tegnologie gebaseer is, dus is daar baie groeipotensiaal hier.”

Die beginstede in Duitsland

Berlyn is en bly die aanvangskapitaal en die internasionale vuurtoring van Duitsland – maar veral Beiere, Noordryn-Wesfale en Hesse het in die eerste helfte van die jaar vasgevang. “In Berlyn is die belangrikste en grootste ekosisteem vir nuwe ondernemings die afgelope paar jaar gevestig. Hier is die raamwerkvoorwaardes ook in ooreenstemming met internasionale standaarde. Buitelandse beleggers is lankal op die skerm in Berlyn,” sê Lennartz. “Berlyn is ook ‘n laboratorium van eksperimentering en vinnige ontwikkeling, so in 2017 en 2018 het die stad die suksesvolste plek in Duitsland geword vir cryptocurrencies en ICO’s, indien nie in Europa nie.”

Berlyn begin
(Beeld: Ernst & Young)

Daarteenoor is ander ekosisteme in Duitsland moeiliker. Die huidige ontwikkelings wys egter dat spesialisering op spesifieke gebiede, intensiewe samewerking tussen universiteite, navorsingsinstellings, gevestigde korporasies en start-ups, en streeksbeleidsteun tot opvallende en belowende toekomstige suksesse lei. “

E-handelsondernemings ontvang steeds die grootste beleggingsvolume

Die meeste van die geld het in die eerste helfte van 2018 weer na e-handelsondernemings gevloei. In die algemeen beloop die start-ups in hierdie gebied 975 miljoen euro – na net minder as 1,4 miljard euro in dieselfde tydperk verlede jaar. Daarteenoor het beleggings in FinTech-ondernemings weer toegeneem, van 332 tot 396 miljoen euro. Beleggings in sagteware en analise – van € 207 miljoen tot € 386 miljoen – en mobiliteit – van € 62 miljoen tot € 150 miljoen het ook aansienlik toegeneem.

Ey 2
(Beeld: Ernst & Young)

“Die meeste van die geld word nog steeds spandeer op e-handel, wat baie investering in die bou van strukture en bemarking verg, en veral buitelandse beleggers verwag die grootste markgeleenthede in hierdie segment met beperkte risiko,” sê Lennartz. ‘Meer innoverende en meer tegnologie-gedrewe segmente het tradisioneel ‘n moeiliker tyd gehad, maar ons het ook onlangs baie bemoedigende tekens gesien, veral om in nuwe ondernemings te belê met innoverende sake-analise, sagteware as ‘n diens, kunsmatige intelligensie, blockchain of kuberveiligheidsbesigheidsidees. aansienlik meer beleggers as voorheen, wat net positief kan wees vir Duitsland as ‘n sakelokasie. ‘

Die grootste vyf transaksies in die jaar tot dusver het almal betrek met die begin van Berlyn op die gebied van e-handel en FinTech. In Januarie het die gebruikte motorplatform Auto1 460 miljoen euro ingesamel. In Junie het die meubelposbestelonderneming Home24 172 miljoen euro ontvang in sy beursverhandeling, en in Maart kon die bankstart N26 132 miljoen euro insamel.

Verbetering van die raamwerkvoorwaardes vir nuwe ondernemings

Volgens Lennartz se beoordeling is daar nie net ‘n behoefte aan groter finansieringsaktiwiteit nie, veral op die gebied van klein en mediumgrootte finansieringsrondes. Die raamwerkvoorwaardes wat deur die regering opgelê is, het die afgelope tyd nie baie goed ontwikkel nie, hoewel sommige tekorte al lank bekend was: “Beter waardeverminderingsopsies vir nuwe ondernemings sal die aanloklikheid van nuwe ondernemings verhoog.” In die Verenigde Koninkryk is daar belastingaansporings vir beleggers – hulle kry dit 20 persent van die beleggings in nuwe ondernemings word teen die belasting gekrediteer. ” Die staat kan ook regulasies vir werkpermitte en visums vir internasionale talent vereenvoudig, het Lennartz gesê. “Boonop bind burokratiese regulasies soos minimumloon of basiese regulering van databeskerming enorme kragte by die jong ondernemings, wat eintlik wil en moet konsentreer op hul stigting.”

Beter datanetwerke is ook baie sentraal: “Ons moet die digitale infrastruktuur in Duitsland uitbrei, wat die basis is vir die digitale sakemodelle om in die praktyk te funksioneer, omdat Duitsland agterbly met ander state,” sê Lennartz.

Tydskrifmodelle lei 400X360

Kry die nuutste LEAD!

Digitalisering het politici, burgers en aktiviste in diens. In die huidige uitgawe van LEAD, o.a. Christian Lindener, besturende direkteur van die aanvangsversneller Wayra, wat boupersele die huidige federale regering op die gebied van entrepreneurskap moet aanpak.

LEAD 02/18 is beskikbaar in die kiosk, as ‘n e-vraestel of as ‘n intekening. Sien meer digitale geskiedenisverhale by # 2021.

Laat 'n boodskap

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Verpligte velde word met * aangedui